Annonce
Vanløse

»Man må meget gerne vende mine malerier på hovedet«

Vibeke Lerfeldt Bjerker har netop solgt et maleri til en kunde i Hong Kong. Hun håber, at hun kan blive ved med at lave det, hun allerhelst vil - nemlig at male. Foto: Martin Sørensen

Kunst skal bruges og give god stemning, siger billedkunstner Vibeke Lerfeldt Bjerker, der har galleri og værksted på Jernbane Allé. Snart skal hun udstille i Hong Kong, som er vilde med hendes nordiske stil.

Det er godt, hun har Jesper. Hendes kæreste og far til et, snart to børn. Han er revisor og stiller de irriterende, men vigtige spørgsmål: Har du nu husket, hvordan med regnskabet – har du sørget for dit og for dat.

Vibeke Lerfeldt Bjerker, 42, er uddannet akademi økonom og har i mange år arbejdet med både grafisk design og marketing. Men da hun var på barsel med sin datter Flora, sagde hun et marketingkonsulent job op og besluttede at gøre noget alvorligt ved sin kunst.

For to år siden åbnede hun galleri og værksted på Jernbane Allé, og siden er det gået stærkt. Hun udstiller på kunstmesser, i kunstforeninger, og i gallerier - lige nu i både Hong Kong og Beijing, og forleden solgte hun et maleri til en kunde i Hong Kong.

»Kunst skal være tilgængeligt for alle. Jeg vil bare gerne gøre folk glade og give dem masser af farver og god stemning,« siger Vibeke Lerfeldt Bjerker.

Hun er også ligeglad med, hvilken vej maleriet hænger.

»Hvis det passer bedre til ens væg, at mit maleri hænger den anden vej så vender man det bare om. Jeg har heller aldrig min signatur foran – det har altid irriteret mig, så mit navn står bag på rammen,« siger Vibeke Lerfeldt Bjerker, der i dagens anledning har ordnet pensler og malerbøtter, så de står helt artigt ved siden af hinanden i lige rækker.

Det varer næppe ved.

Hun maler på store bomuldslærreder med akryl, airbrush og tush.

Masser af pastelfarver. Ved siden af lærredet hænger en guldhårtørrer.

»Jeg er for utålmodig til at vente på, at det tørrer,« siger hun og afslører et fif til hurtigtørring af neglelak.

»Man kommer bare iskoldt vand over neglelakken, når man har lagt det på - det tørrer med det samme.« Godt at vide.

I seng med kunsten

Midt i galleriet er en seng redt med dyne- og hovedpudebetræk i samme mønster som et af malerierne.

Sammen med sin mand har hun sideløbende firmaet Art for living, hvor nogle af Lerfeldt Bjerkers malerier er omsat til sengetøj.

Fordi kunst ikke skal begrænses til at hænge på en væg, men være en del af hverdagen og folks hjem.

Hun har let ved at få ideer til sine malerier, men svært ved at sætte pris på sig selv.

»Det er nok noget jysk – jeg har tidligere som marketingschef været god til at sætte pris på andres opgaver og produkter, men er nok lidt beskeden, når det kommer til at sælge min kunst – det er virkelig svært for mig og noget jeg arbejder med.«

Provokunstners niece

Hun er født i Randers, opvokset i Fredericia. Kunst var en naturlig del af hendes barndom, hvor hendes onkel var den provokerende nu afdøde kunstner Hans Henrik Lerfeldt, der især tegnede pornografiske billeder.

Men selvom familien, især morfaren der var provst, havde svært ved onkelens kunst blev de glade, da Vibeke Lerfeldt mange år senere sagde, at hun ville være kunstner.

»De havde set, hvor kreativ jeg var som barn, så de har bakket det helt op,« siger hun.

Hun har ikke noget særligt mål, andet end at blive ved med at male malerier og give folk en god oplevelse. Og så håber hun på flere aftaler med udlandet.

»Det er meget fedt at skulle sende et maleri til Hong Kong. Det havde jeg ikke lige set komme.«

 

AFSLUT SÆTNINGEN

Jeg bliver glad når.... jeg gør andre glade – og når jeg får en gave – jeg elsker at få gaver

Jeg bliver ked af det, når.... jeg bliver svigtet.

Jeg ville ønske, at jeg var bedre til ... at være lidt mere struktureret

Jeg går aldrig .. i fitnesscenter

I mit køleskab har jeg altid ... før var det kold hvidvin, men nu hvor jeg er gravid er det æblejuice fra Rema og solbærsaft.

 

 

Annonce
Annonce
Musik

Albumaktuelle, Lisa Smith: Der kan være en vis lettelse i at komme overens med, at det måske ikke bliver det samme igen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Corona

Slut med pop-up centre i København

Annonce