Annonce
Corona

Snoopy Bodega afviser gæster, der er fritaget for mundbind og visir: Vi vil ikke risikere at blive lukket ned igen

Indehaver af Snoopy Bodega, Stine Sigsgaard Hougaard. Foto Chili Djurhuus
Selvom det er kutyme at folk, der er fritaget for mundbind eller visir, kan komme ind overalt, er det lukket land på Snoopy Bodega. Vi har været forbi og spurgt hvorfor.

- Vi har lavet en intern regel om, at vi ikke lukker folk ind uden mundbind eller visir, siger indehaver af Snoopy Bodega, der for at undgå smitte ikke vil lukke folk ind, der er fritaget fra mundbind eller visir.

Vi diskriminerer ikke

- Vi vil sikre vores gæster og vores personale, og derfor har vi taget den beslutning, så hvis der kommer nogle der er fritaget, så lukker vi dem ikke. Vi tør simpelthen ikke.

Hvorfor ikke?

- Vi er simpelthen så mange for, at vi bliver lukket ned igen, svarer Stine Sigsgaard Hougaard, der fortæller, at hun har undersøgt juraen bag, og derfor føler sig sikker på, at hun godt må afvise folk der ikke vil bære mundbind eller visir. Svarer Stine Hougaard og uddyber.

- Som private må vi godt lave vores regler, ligesom at vi kan smide folk ud der ikke opfører sig ordentligt.


Vi diskriminerer hverken på grund af race, seksuel orientering eller handicap. Vi kræver blot, at folk bærer mundbind eller visir for at passe på vores gæster

Stine Sigsgaard Hougaard


Men er det ikke diskrimination?

- Nej, svarer Stine og henviser til HORESTA (dansk brancheorganisation for hotel-, restaurant- og turisterhvervet.) og Virksomhedsguidens retningslinjer i forhold til diskrimination og brug af visir og mundbind.

Hun uddyber.

- Vi diskriminerer hverken på grund af race, seksuel orientering eller handicap. Vi kræver blot, at folk bærer mundbind eller visir for at passe på vores gæster, og det er sådan det er.

Hvad med dem der er fritaget, er det ikke diskrimination af deres mentale eller fysiske tilstand, fordi de af psykiske eller fysiske årsager ikke kan bære mundbind eller visir?

- Det kan være, du er fritaget, men så kan du ikke komme ind her, for her kræver vi altså mundbind og visir. Og vi har lov til det, fordi det vores værtshus, og det er vores politik, at vi ikke serverer for dem, der ikke bærer mundbind eller visir, svarer Stine Sigsgaard Hougaard, og siger afsluttende.

- Vi skal altså passe på at, vi ikke lukkes ned igen, siger hun afsluttende.

Det står der på virksomhedsguiden

Kunder skal bære mundbind eller visir. Det er ikke nok at bruge anden beklædning som fx et halstørklæde til at dække næse og mund.

Der skal benyttes engangsmundbind eller stofmundbind, der dækker næse og mund, og som er tætsluttende omkring ansigtet. Alternativt kan der benyttes visir. Visir er skærme af plastik, der dækker øjne, næse og mund eller næse og mund, men som ikke er tætsluttende omkring ansigtet.

Det er din virksomheds ansvar at sikre sig, at kunder eller gæster bærer mundbind eller visir, når de befinder sig i dine lokaler. Mundbindet kan fjernes helt eller delvist under behandlinger eller modtagelse af serviceydelser, som forudsætter, at ansigtet ikke er dækket, fx ved en tandlægebehandling.

Det er dit ansvar at afvise kunder og gæster, der nægter at bære mundbind. Hvis en person ikke forlader stedet, kan politiet i sidste ende tilkaldes.

Der gælder dog undtagelser for følgende:

Gæster og kunder, der befinder sig udendørs

Børn under 12 år

Personer med fysiske eller mentale forhold, som forhindrer korrekt brug af mundbind eller visir

Personer med betydeligt ubehag ved brug af mundbind på grund af fx hudsygdom, vejrtrækningsbesvær eller angst

Mundbindet kan fjernes helt eller delvist i situationer, hvor der er en anerkendelsesværdig årsag til det. Det kan være i forbindelse med samtale med personer, der mundaflæser, ved indtagelse af medicin, hvis mundbindet eller visiret giver vejrtrækningsbesvær eller kvælningsfornemmelser, eller hvis politiet skal foretage identifikation.

Der gælder ikke noget dokumentationskrav for kunder, der ikke mener, at de er omfattet af kravet om mundbind eller visir. Kunden skal fx ikke kunne fremvise en lægeerklæring, der viser, at vedkommende er undtaget fra kravet. Det skal til gengæld fremstå troværdigt, at kunden er undtaget fra kravet om mundbind og visir.

En undtagelse fra at bruge mundbind betyder ikke, at kunden også er undtaget fra at bruge visir. Hvis mundbind ikke kan bruges, så skal visir bruges og omvendt. Man er derfor kun undtaget fra kravet, hvis man hverken kan bære mundbind eller visir.

Krav om mundbind gælder til og med den 10. maj 2021.

Kilde: Virksomhedsguiden

Annonce

Mest læste

Alarm112

Mand stukket ned på Vanløse Torv

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce