Annonce
Ugeavisen Varde

Billum kåret til Årets Landsby i Varde Kommune

Formand Jørgen Hansen fra Billum Sogneforening vil sammen med bestyrelsen på næste møde beslutte, hvordan titlen som Årets Landsby 2020 i Varde Kommune skal fejres. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Billum er ifølge Fælles Udviklingsråd den landsby i Varde Kommune, som bedst har levet op til kriterier i år: hvordan man kommer gennem krisen med corona.
Annonce

Billum: Billum er af Fælles Udviklingsråd kåret til Årets Landsby 2020 i Varde Kommune. I år var temaet, der er er udstukket af Landdistrikternes Fællesråd og Landsforeningen Landsbyerne, hvordan landsbyerne kommer gennem en krise som corona. Og i en tæt konkurrence med Nymindegab vandt Billum.

- Det er jeg glad for og en anerkendelse, som vi kan bruge til at profilere byen, siger Jørgen Hansen, der er formand for Billum Sogneforening og selv havde indstillet byen til Årets Landsby.


Det er jeg glad for og en anerkendelse, som vi kan bruge til at profilere byen.

Formand Jørgen Hansen, Billum Sogneforening


Det er i øvrigt anden gang, da Billum også i 1999 blev årets landsby. Ikke kun i den gamle Varde Kommune, men i hele landet.

Annonce

En svær tid

Dommerkomiteen skriver i en pressemeddelelse om valget af Billum som Årets Landsby:

- Det Fælles Udviklingsråd lagde i sit valg stor vægt på værdien i, at Billum, i en svær tid, hvor mange byer har ligget stille, havde kunnet bibeholde en positiv udvikling omkring sin friskole og aktivere sine frivillige til at skabe fornyelse af byens fælles faciliteter.

Blandt andet har Billum fået skiftet det gamle eternittag på krokethuset. Byens flagstænger er slebet ned og malet på ny, og byens bænke blev sat i stand. Jørgen Hansen fortæller, at de vendte det negative til noget positivt.

- Pludselig var der tid for folk, der var sendt hjem fra arbejde. Kroen er også blev malet. Ejerne udnyttede også corona til at få pyntet op, siger Jørgen Hansen.

Hvordan, titlen som Årets Landsby skal fejres, er ikke besluttet endnu. Billum repræsenterer nu Varde Kommune om at blive Årets Landsby i hele Danmark, som har været holdt siden 1995. De seneste tre års Årets Landsby i Varde Kommune er Gårde (2019), Tistrup (2018) og Ansager (2017).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce