Annonce
Ugeavisen Varde

Hapseren op for affaldshelte og symfonier

Lokalredaktør Dorthe Knudsen. Arkivfoto: René Hollmann

Sofapuder, slikpapir og cigaretskodder.

Madpapir, mundbind og medicinrester.

Variationen har været stor i de grøftekanter og vejsider, jeg har gået langs med de seneste måneder. Nytænkning kan man sige, hvis jubelbrillerne er på, men de ligger pænt i etuiet, når det handler om affald smidt umotiveret. Bare fordi afsenderen ikke gad have det i bilen, huset eller lommen længere.

Annonce

Uendelig dårlig stil - så enkelt kan det siges.

Men så er der til gengæld en herre, der i denne situation har vist stort format - vist uendelig god stil.

Navnet er Jannek Elva, og han er bosat i Ansager sammen med sin hund Nuka.

De går gader og stræder igennem og tager ture langs grøftekanter. Med en hapser i den ene hånd til at tage op med uden at røre og en pose i den anden til at have skidtet i gør de en god gerning for andre, samtidig med at de gør en god ting for sig selv. De har sat sig for at løse affaldsproblemet, hvor de går, og det får de det godt af.

Men ikke nok med det. Jannek Elva har også taget initiativ til at oprette Varde Affaldshelte, og alene den handling får han en hapser i vejret af fra mig.

Du kan læse meget mere om Jannek Elva og Varde Affaldshelte i Ugeavisen Varde denne uge.

En anden herre, der også skal have en hapser op - eller nærmere en dirigentstok op er Peter Vogel. Han er ny leder på Musik- og Billedskolen i Varde Kommune. Han opfordrer til at finde

et godt sted at sidde i en times tid og sætte Tchaikovskijs 5. symfoni på. For at finde ud af, hvad og hvor meget musik kan.

Jeg tog ham på ordet i aftes. Hørebøfferne på og ind på youtube. Den time er godt givet ud. Den seje klarinet, de beroligende waldhorn, den seje ældre herre på oboen. Der var gåsehud, krigsstemning og smuk sommerdag i musikken. Plus alt muligt andet.

Hvis du også går ombord i symfonien, så kan jeg anbefale to omgange. En uden billede af orkestret og en med. Energien til sidst er så massiv, og dirigentens engagement og svedperler, at det er en oplevelse for øjet også.

God fornøjelse med læsningen og måske symfonien i denne uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce