Annonce
Ugeavisen Varde

Købstadshotel skal have ny profil: Aktieselskab investerer målrettet i Hotel Arnbjerg

Peter Petersen er med i aktieselskabet, der ejer Hotel Arnbjerg og  tre andre hoteller. Nu skal hotellet i Varde have et nyt udtryk. Foto: Morten Nielsen
Nu skal der satses på Hotel Arnbjerg med rødder 121 år tilbage i tiden. Det har aktieselskab med i alt fire hoteller besluttet.
Annonce

Varde: Det statelige Hotel Arnbjerg i Varde skal igennem en større forvandling, bebuder ejerne, PL Hotels Esbjerg A/S. Det er en hotelgruppe, der ejer både Hjerting Badehotel, Hotel Britannia i Esbjerg,  Fanø Krogaard og altså Hotel Arnbjerg. En af ejerne af PL Hotels Esbjerg er Peter Petersen, der gennem selskabet reelt ejer hotellerne sammen med Erik Bank Lauridsen.

Renoveringen af Hotel Arnbjerg indebærer først og fremmest, at hotellet skal have et nyt udtryk, forklarer Peter Petersen.

- Det er jo ikke sådan, at murene ikke er gode, siger han.

Det er navnlig her i foyeren og i den store sal, at der skal bruges penge på at give Hotel Arnbjerg lidt mere stemning. Foto: Morten Nielsen

Det er altså ikke en fuldstændig gennemgribende renovering, som der lægges op til. Det vil også ske i respekt for Hotel Arnbjergs arkitektur - for eksempel det karakteristiske vinduesparti ned mod Arnbjerg Anlægget, som er en del af den 121 år gamle Arnbjerg Pavillonen.

Koster renoveringen over eller under ti millioner kroner?

- Det bliver under ti millioner kroner, siger Peter Petersen.

Han har været medejer af Hotel Arnbjerg siden 2005, da PL Hotels købte af Varde Kommune, der ejede hotellet og bortforpagtede det.

- Da foretog vi en renovering, siger Peter Petersen.

Peter Petersen og John Nowak har arbejdet sammen i 18 år på Hjerting Badehotel. Siden 2007 har John Nowak været forpagter på Hotel Arnbjerg. Foto: Morten Nielsen

Derfor er det nu på tide at komme i gang igen, mener ejerne.

Annonce

Forpagterpar stopper

Der skal også ske et forpagterskifte. Birgitte og John Nowak har forpagtet Hotel Arnbjerg siden 2007, men ejere og værtsparret er enige om, at det bliver andre forpagtere, der skal føre hotellet videre i en ny forklædning.

- Vi har været virkeligt glade for John og Birgitte, siger Peter Petersen.

Han har ejet Hjerting Badehotel i 40 år. Her begyndte han at arbejde sammen med John Nowak, som var køkkenchef i Hjerting i 18 år før han blev forpagter på Hotel Arnbjerg. Peter Petersen er 65 år og stammer fra Varde.

Ejernes planer går i retning af, at der måske skal to forpagtere til at afløse det nuværende forpagterpar.

30 værelser

Hotel Arnbjerg er bygget omkring den 121 år gamle Arnbjerg Pavillonen, der i dag er indrettet som selskabslokale med plads til cirka150 personer.

Herudover rummer hotellet to mindre selskabslokaler, 30 værelser med eget bad og udsigt over Arnbjerg Parken samt en restaurant med en stor terrasse.

- Jeg kunne godt forestille mig, at vi brugte salen til mere kultur, siger Peter Petersen.

Han så derfor gerne en dygtig restauratør samt én, der er dygtig til at skaffe events og arrangementer til salen. Det er  ikke sikkert, at de kvalifikationer findes i den samme person.


- Jeg kunne godt forestille mig, at vi brugte salen til mere kultur, siger Peter Petersen. Han så derfor gerne en dygtig restauratør samt én, der er dygtig til at skaffe events og arrangementer til salen. Det er ikke sikkert, at de kvalifikationer findes i den samme person.


- Sådan noget som dans med Klub 78 hver anden fredag håber vi snart kommer i gang, og sådan noget skal der være plads til efter renoveringen, siger Peter Petersen.

Annonce

Lidt mere værtshusstemning

Og så ser ejerne gerne langt flere arrangementer. Det er også selve salen og området ved foyeren, der for alvor skal fornys, så der kommer lidt mere "værtshusstemning", som Peter Petersen siger.

John og Birgitte Nowak bliver året ud, så renoveringen begynder tidligst i januar 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Lav sund mad med Mette

Ugeavisen Varde

Spinat ud af ørerne

Annonce