Annonce
Ugeavisen Varde

Mensendieck-lærer Anni Løkke: Bliv bevidst om, hvorfor du vil ændre vaner, ellers når du ikke i mål

Fra Anni var teenager, til hun blev 26 år, havde hun mange smerter - nærmest kroniske smerter i ryggen. Hun var elitegymnast. Det brød kroppen sig ikke om, og det kunne Anni ikke acceptere, derfor blev hun ved. Først da hendes krop blev nulstillet med Mensendieck-øvelser, har hun kunnet udfolde sig fysisk, præcis som hun har lyst til. Foto: Malene Wonsbek
Corona har for alvor puffet Mensendieck-lærer Anni Løkke fra Ho ind i den digitale verden. Nu har hun online-undervisning og succes med en gratis workshop hver anden mandag.

Ho: - Du skal have fokus på dit mindset. Og være helt bevidst om, hvad du gør, hvorfor du gør det, og hvad du vil have ud af dine anstrengelser. Groft sagt, så er der en duel mellem din underbevidsthed og din bevidsthed. Underbevidstheden vil hele tiden udfordre dig på det, du gør – nytter det nu også noget, spørger den. Bevidstheden kæmper blandt andet med din samvittighed, tro og overbevisning. Den fortæller dig, at du skal hænge i og holde ud, at det er rigtigt, det du har gang i. Men faktum er, at hvis din bevidsthed ikke er helt skarp på, hvad du vil opnå - med din træning, med din slankekur, dit rygestop eller noget helt fjerde, så når du aldrig helt i mål og får dit ønske til holde.

Ordene kommer fra ID terapeut og Mensendieck-lærer Anni Løkke fra Ho.

Anni Løkke kan sagtens guide og coache sine klienter via skype. Her er det Pia Langmach fra Varde, der i fredelige omgivelser derhjemme laver øvelser. Det eneste redskab, man skal bruge, er et spejl. Jo større jo bedre, lyder rådet fra Anni Løkke. Foto: Malene Wonsbek

Den røde tråd i Anni Løkkes undervisning og personlige livsstil handler om at finde balance mellem krop og sind. Gennem Mensendieck og coaching hjælper hun også andre med at finde fysisk og psykisk velvære. Mensendieck består primært af holdningskorrigerende øvelser tilpasset den enkelte og dennes udfordringer. Øvelser, der lærer dig at stå, gå og sidde korrekt. Altid. Hele tiden. Uden at du til sidst tænker over det. Gennem træning bliver det en naturlig og god vane at være i nul-position, som det hedder, når man har den korrekte kropsholdning.

Annonce


Som ung var jeg elitegymnast. Min hyper-mobile krop var ikke skabt til så hård træning. Jeg havde ondt og mange skader, lige indtil den dag jeg begyndte at træne hos en Mensendieck-lærer.

Anni Løkke, Mensendieck-lærer


- Det er en læring for livet. Gode vaner, der sikrer, at du vil være maksimal funktionel, til du dør. Det kaldes også funktionel træning, tilføjer den 58-årige kropsterapeut.

- Jeg finder energi og overskud i naturen. Jeg bader i havet hver dag året rundt, vandrer og cykler. Det er fantastisk at bo i Ho, siger Anni Løkke. Foto: Malene Wonsbek

Sæt billeder på

Siden 1988 har Anni Løkke haft egen klinik og undervist på traditionel vis. Nu er hun hoppet med på online-trenden, og gennem initiativet ”Boost your Health 2021” byder hun nu, sammen med sin kollega, Anne Mette Bergelius, velkommen til deres gratis workshop.

Boost your Health 2021

Hver anden mandag klokken 19.00 på zoom er Anni Løkke og Anne Mette Bergelius fra Århus online med deres workshop. I facebookgruppen Boostyourhealth2021 får du dagen før et link til den gratis workshop, der behandler emner om vægtfrigørelse, optimal hudpleje, sund kost/vitaminer og mineraler, øget selvværd, stresshåndtering eller motion og kropsholdning.

Efter workshoppen stiller de to undervisere sig til rådighed for en gratis og uforpligtende samtale.

- Vi har fuld fokus på sundhed, på det autentiske og naturlige – både når det gælder tanker, krop, kost og motion. Der er alt for mange, der ikke lykkes med det, de sætter sig for. Det er ganske enkelt, fordi mindsettet ikke er med. Man skal være 100 procent bevidst om, hvad man opnår, når man eksempelvis vil lykkes med at træne rygsmerterne væk. Det er ikke nok at sige, at man glæder sig over et liv uden smerter. Man skal have følelserne med og sætte billeder på den gevinst, man vil opnå. I et tilfælde med ryggen kunne det være en visualisering af, at man er i stand til at tumle rundt med sine børnebørn. Det giver måske en følelse af vitalitet, overskud, energi og glæde. Den energi kan så igen omsættes i andre gøremål og nye billeder, der bliver mulige, når man holder fast i træningen, og dermed holder smerterne på afstand. Giver det mening? siger Anni Løkke og smiler med hele kroppen.

- Jeg har altid haft fysisk kontakt med mine kunder, så det var en stor personlig overvindelse at skulle coache og guide online. Men det er helt forrygende. Jeg er vildt overrasket over den nærhed, man kan opnå gennem skype, zoom, teams, eller hvordan vi nu kommunikerer med hinanden. Det er helt sikkert et arbejdsredskab, jeg holder fast i, også når vi atter må ses igen, siger Mensendieck-læreren fra Ho.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce