Annonce
Ugeavisen Varde

Nu kører det for Bolette: Gammel kærlighed og ny tøjbutik i Varde

Jeg kiggede på lejemål i både Esbjerg, Varde og Nørre Nebel. Esbjerg midtby var for dyr. Og da jeg har en stor, fast kundekreds i Esbjerg, som, jeg håber, gerne vil køre til Varde, men tvivler på vil køre helt til Nørre Nebel, så blev det Varde. Nu skal folk bare lige vide, at jeg er kommet til byen, siger en storsmilende Bolette Olesen. Foto: Malene Wonsbek
Bolette Olesen har flyttet sin tøjbutik Regal de Lux fra Esbjerg Storcenter til Vesterport i Varde. Selv bor hun i Outrup, hvor hun er flyttet tilbage til den kæreste, hun forlod for 14 år siden. Og aldrig har hun været lykkeligere.

Varde/Outrup: Nu kan mødre fordrive tiden med at kigge på tøjmode, når de venter på, at deres poder er færdige med danselektionen hos Caroline og Dance Company Twenty. For i hjørnet mellem danseskolen og pizzeriaet, i den tidligere dyrehandel, har Bolette Olesen fra Outrup nu åbnet modeforretningen Regal de lux.


I coronatiden har jeg haft stor glæde af min webshop med samme navn som forretningen. Men nu er jeg lykkelig for igen at kunne åbne min butik.

Bolette Olesen, indehaver af Regal de Lux


- Jeg har lækkert tøj til kvinder i alle prisklasser og størrelserne 34-54, erklærer indehaveren med et stort smil.

48-årige Bolette åbnede sin forretning den 1. marts. Hun har brugt corona-nedlukningen på at flytte fra Esbjerg Storcenter, hvor hun har haft butik i fire år, til Vesterport i Varde.

Bolette Olesen har 218 kvadratmeter med et bredt udvalg til kvinder i størrelse 34-54. – Der kommer jo mange ind til danseskolen, og jeg håber, at den synergi kan smitte lidt af på min forretning, siger den nyetablerede butiksindehaver i Varde. Foto: Malene Wonsbek

- Nu skal folk jo lige finde ud af, at der er kommet endnu en modeforretning. Jeg er jo i godt selskab med de mange andre tøjbutikker i byen, og har derfor måttet tilpasse mit udvalg, for visse mærker må kun være repræsenteret i byen hos en enkelt forhandler. Det vidste jeg, før jeg flyttede, og det har jeg det helt fint med, siger Bolette Olesen, der glæder sig over at være blevet ”rigtig” selvstændig.

Annonce

Købte Solo-forretning

Selvstændig blev hun faktisk den 11. maj 2019, hvor hun købte Solobutikken som et konkursbo. Inden da havde hun været butikschef hos Solo i Blåvand og efterfølgende fire år i Esbjerg Storcenter.

Der er lagt op til både fest og farver hos indehaveren af  Regal de Lux. Foto: Malene Wonsbek

- Selvfølgelig var det træls, at Solokæden blev erklæret konkurs, men for mig betød det en chance for at blive selvstændig til en fornuftig pris, så den greb jeg, fortæller hun.

Navnet Regal de lux var der aldrig tvivl om. For mange år siden havde Bolette nemlig en webshop med samme navn, her handlede hun i sin fritid med genbrugstøj.

Annonce

Fra Færøerne til Varde

I 1993 havde Varde Handelsskole et uddannelsesprojekt med Færøerne. Unge færinger kom hertil for at få en uddannelse. Bolette Olesen var dengang 20 år, og hun var én af de cirka 25 unge, der blev indlogeret i Varde.

- Handelsskolen hjalp os med at finde lejlighed, de hjalp os med at søge SU, finde fritidsjob og gjorde meget, for at vi skulle trives og få det godt. Jeg er uddannet hos Nice, en tøjbutik i Esbjerg, og har efterfølgende arbejdet flere steder indenfor både tøj, sko og takser i Varde, fortæller Bolette, der på et tidspunkt også fandt kærligheden i Peter Karlskov.

Parret købte hus i Outrup, som de totalrenoverede, ud over det havde de tre sammenbragte børn. Bolette arbejdede dengang på fast nathold hos L&P Springs i Tistrup, der fremstiller springmadrasser.

Bolette Olesen har også sko og andre accessories i sin modebutik Regal de Lux. Foto: Malene Wonsbek

- Vi havde så travlt, at vi helt glemte at snakke sammen om tingene, så på et tidspunkt, for 14 år siden, flyttede jeg fra Peter, men nu er jeg tilbage hos ham, i Outrup i det hus, jeg selv var med til at købe og renovere, tilføjer hun med et stort smil.

Annonce

Sammen efter 12 års pause

Kærligheden blussede op igen for to år siden, og med 12 års pause har de begge lært meget af og om livet. Bolette har blandt andet været igennem et sygdomsforløb med piskesmæld og efterfølgende arbejdsprøvning.

- Nu ved jeg, hvor mine grænser går, og hvor meget jeg kan holde til. Når man har butik i et storcenter, skal man følge fælles retningslinjer og åbningstider. I en coronatid stod det klart, at jeg skulle ud af centerlivet og finde mit eget, og det har jeg nu fundet i Varde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce