Annonce
Viborg Nyt

20.100 kroner doneret til varmestue: - Vi vil gerne hjælpe lokalt

Der er store smil hele vejen rundt, når man kan give og modtage en check på 20.100 kroner. Privatfoto
10.050 kroner blev samlet ind, da der den 19. juni var online havefest hos Comvent og Viborg Dyreklinik. Tinghallen matchede beløbet, så Viborg Varmestue kunne få hele 20.100 kroner.
Annonce

Viborg: Da Havefesten satte endeligt punktum for dette års online "sammen hver for sig"-fest, skete det med en stor overraskelse, der på bedste vis illustrerer det sammenhold, der er vokset ud af eller i hvert fald blevet styrket under corona-krisen.

Mads Bæk, der er leder af Kirkens Korshærs Varmestue - eller i daglig tale Viborg Varmestue - var blevet bedt om at møde op, da Havefesten gik live. Og han blev ikke skuffet, som han selv siger.

Han blev nemlig overrakt en check på 20.100 kroner, der var samlet ind af Comvent og Viborg Dyreklinik under Havefesten fredag den 19. juni og fordoblet af Tinghallen.


Vi er afhængige af donationer på den måde, at vi stort set ikke modtager offentligt tilskud. Vi sidder nogle gange på en lidt løs pind.

Mads Bæk


Annonce

Hatten gik rundt

De to lokale firmaer, Comvent og Viborg Dyreklinik var gået sammen om at holde en fest.

- Vi blev kontaktet af Anders (Kristensen, red.), der spurgte, om vi ville være med, fortæller Comvents indehaver Jørgen Kalhave.

Og således endte deres fest med at blive stedet, hvor duoen Sko/Torp ville give live-koncert, som så kunne streames til resten af kommunens borgere. I denne ombæring blev også Tinghallen involveret.

- Vi spekulerede på, om vi kunne gøre andet, siger Jørgen Kalhave og bliver suppleret af dyrlæge Rikke Fast fra Viborg Dyreklinik:

- Kulturen kom udefra og her til byen, men det handlede jo om at støtte lokalt. Og vi ville gerne hjælpe lokalt.

Man besluttede sig for at lade hatten gå rundt til festen og fik samlet 10.050 kroner ind, som Tinghallen matchede.

- Vi synes, det var et godt initiativ. Og det skal man aldrig stå i vejen for, siger Anders Heegaard fra kulturhuset.

Annonce

Løs pind

Pengene gik til Viborg Varmestue, fordi "de har behov for det", som Jørgen Kalhave siger.

Især i denne tid efter corona-krisen falder pengene på et tørt sted. For varmestuen bliver i høj grad finansieret af Kirkens Korshærs genbrugsbutikker, der var lukket ned i månedsvis.

- Vi er afhængige af donationer på den måde, at vi stort set ikke modtager offentligt tilskud, siger Mads Bæk og tilføjer:

- Vi sidder nogle gange på en lidt løs pind.

Han fortæller, at pengene luner, og at man - når tingene normaliserer sig lidt - vil holde en ordentlig fest for brugerne.

Brugerne af Kirkens Korshærs Varmestue har i høj grad manglet det sociale under corona-krisen. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Er du kæreste med din kæreste?

Viborg Nyt

Ny kunderådgiver

Viborg Nyt

New Jungle Trio kommer til Houlkær

Viborg Nyt

Camping i skovens dybe stille ro

Viborg Nyt

Butikschef vender tilbage til Wagner

Annonce