Annonce
Viborg Nyt

Find det bedste MTB-spor til dig i Viborg Kommune

Jens Andersen, formand for Viborg MTB, kan fortælle om fremgang for sporten - også lokalt. Foto: Morten Pedersen
Viborg Trail Arena har på sin hjemmeside samlet 12 spor til mountainbike-kørsel i Viborg Kommune. Herunder får du en oversigt over, hvor du kan køre - og hvilke spor, der er den rigtige udfordring for dig.

Viborg: Det er bestemt ikke ligegyldigt for oplevelsen, hvor man vælger at give sig i kast med et MTB-spor. I Viborg Kommune er der heldigvis engagererede kræfter, der har sørget for spor til såvel nybegyndere som landets dygtigste. Her er 12 bud på spor, som de bliver præsenteret af Viborg Trail Arena.

Inddeling i forskellige sværshedsgrader af spor, der gør det nemmere for den enkelte at vælge, hvad der passer bedst.

1) Undallslund - Grøn:

Den perfekte start for nybegyndere. Sporet er bynært og parkering er lige ved sporstart. Det bynære naturområde er flittigt brugt af andre. Vis hensyn og pas på hinanden derude. Sporet krydser med andre stier. I 2018 fik området en teknikbane og Undallslund Trailcenter. Parkering: Skivevej 95, 8800 Viborg

Annonce

2) Viborg Plantage - Blå:

Sporet ligger i en plantage hvor mange rødder og sving er en del af udfordringen. Det kan godt være en udfordring med de glatte rødder på de våde dage. Sporet, som snor sig gennem nåleskoven, kan køres af de fleste. Det er et let til middelsvært terræn og kun ganske få højdemeter. Parkering: Ved den gamle skydebane få hundrede meter efter Løvbjerg.

Annonce

3) Skrikes - Blå:

Flot naturspor, hvor skovens egne materialer er anvendt til sporbygningen. Oplev flotte elementer som mini-rockgarden og små raftebroer. Vær opmærksom når vejen krydses. Sporet udvikler sig hele tiden og nye elementer tilføjes. Der er en del rødder, nogle af disse bliver armeret med sten, andre forbliver "som udfordringer". Parkering: Den store parkeringsplads på Skivevej.

Annonce

4) Stanghede - Blå:

11 kilometer spor ad naturlige stier på det skønne hedeområde. Sporet er mærket op i let til middelsvært terræn. Fra P-pladsen på Herningvej tager du ad markvejen mod syd (ca. 100 m), åbner trælågen ind til selve hedeområdet og finder de de første pæle, som viser dig godt 11 kilometer rundt på lyngheden. Med naturligt underlag, stier og dyreveksler under dækkene er en tur på heden noget helt særligt. Parkering: P-plads ved Herningvej, GPS koordinater: 56.391792, 9.322760.

Annonce

5) Hjermind - Blå:

Hjermind-sporet er etableret i en god kvalitet og skal være sikre at bruge, så det afmærkede spor er attraktiv at cykle på. Både direkte og indirekte, ved at man opfordrer til at anvende de afmærkede spor, er det en ambition for Bronx MTB, at cykling i området kanaliseres over på det afmærkede spor. Parkering ikke oplyst.

Annonce

6) Sjørup - Blå/Rød:

Det lange spor køres i forbindelse med det korte, så har du kræfter i benene, er det anbefalelsesværdigt at tage den blå og de to røde sløjfer med også. Her får du lidt flere højdemeter samt flere udfordringer i form af snævre passager, stepup, drop og hop, samt stejle op og ned kørsler. Parkering: Holstebrovej 265, Sjørup, 8800 Viborg.

Annonce

7) Stendal - Blå/Rød:

Her finder du en hurtig rute på otte kilometer. Sporet i Stendal er primært en blå linje, som smyger sig den gennem den smukke, rolige skov. Fra den blå linje er der røde sløjfer til den mere erfarne. Hovedsporet (blå) kan køres sikkert og med godt flow af de fleste voksne mountainbikere og større børn med bare lidt erfaring. En del af sporet er grusbelagt, og du vil ikke møde svære, byggede elementer på den blå del. Parkering: Jagtjunkervej (grusvej til Ulvedalsvej) 7470 Karup. Du parkerer i skovbrynet og kører 50-100 meter ned ad grusvejen. Sporstart kommer på din højre hånd.

Annonce

8) Bækkelund Blå/Rød/Sort:

Bækkelund er opmærket som en blå rute, men vær opmærksom på at en del af ruten er af rød sværhedsgrad særligt på grund af større rødder og nogle få byggede elementer (drops, sten), som kræver lidt teknik og balance. Terrænet er forholdsvist fladt med få meget korte stigninger. Parkering: Egedal 32, 8800 Viborg- Der er forskellige muligheder for at hoppe på sporet. Start evt. fra Bækkelund/Egedal. Eller start ud ved den gamle skydebane, der ligger som en afstikker fra Koldingvej ind i skoven mellem Viborg og Hald Ege.

Annonce

9) Bronx - Rød:

Dette spor i Bjerringbro tilhører sporklassen i den tekniske svære ende. Der er utrolig mange højdemeter på det ellers relativt korte spor. Bronx MTB, som står for sporet, har også sørget for mange tekniske passager. Du vil blive testet på din kondition og teknik. Midt i det hele skal du huske at nyde udsigten over Gudenå dalen. Parkering: Kommer du alene eller i maks tre biler er det muligt at parkere lige ved starten af sporet på Gyvelvej. Kommer I i større grupper, er der parkering ved Enggården, Jørgens Alle 42, 8850 Bjerringbro - hjemsted for Bjerringbro BMX klub og Bronx MTB.

10) Neckelmann - Rød:

98% track og 2% grusvej. En rå og barsk tur i Skrikes og Neckelmanns plantager. Forvent modstand fra sporet, som åbnede i efteråret 2018. Sporbyggerne laver hele tiden forbedringer og bygger spændende sektioner. Flere steder er der rafter i bunden af sporet. og du finder rockgarden på både op- og nedkørsler. Skovens egne materialer bliver anvendt til sporbygning. Parkering: Sporet starter ved den store parkeringsplads på Skivevej.

11) Ødalen - Rød/Sort:

Lige øst for Viborg finder du fem kilometer udfordrende og kuperet terræn, der henvender sig til den mere øvede rytter. Sporet er opmærket som en rød rute med sorte sløjfer. Du starter lidt hårdt ud fra parkeringspladsen overfor Gymnastikhøjskolen, for det går nemlig op helt fra første piktogram. Heldigvis kommer der hurtigt belønninger i form af sjove nedkørsler. I Ødalen møder du også Ligadroppet - sort linje, lidt berms, step-ups og rock-features i et spor, der ellers snor sig naturligt rundt i det smukke terræn, som er et gammelt militærområde. Mange andre benytter området, så vis hensyn og pas på hinanden derude. Parkering: Gymnastikhøjskolen, Vinkelvej 32, 8800 Viborg.

12) Hullerne - Orange:

Hullerne Dirt Jump er det mest ekstreme spor i Viborg Trail Arena. Her er der store gaps og drops, der virkelig kan rykke grænser. Hullerne Dirt Jump er desuden den største af sin slags i Danmark og besøges af flere tusinde året rundt. Hullerne ligger i Klosterskoven i kanten af Ødalen. Parkering: Søndermølle Kultur- og Naturcenter, Vinkelvej 40, 8800 Viborg. Hullerne finder du i skovkanten – tag over Vinkelvej og følg den store grusvej mod øst.

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

De magiske væsner er flyttet ind på Hjultorvet - og man må gerne lege mellem dem

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Fire lokale projekter får støtte fra LAG Skive-Viborg

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

To klinikker er flyttet under samme tag i Viborg

Viborg Nyt

Klumme: Hvem møder dine børn på nettet?

Viborg Nyt

Vinger over Viborg 2021

Viborg Nyt

Fra centret og ud i hele kommunen: Sommerpas til børn har fået vokseværk

Viborg Nyt

Viborg Museum åbner dørene i den gamle landsretsbygning: Hør planer og status for det ny museum

Viborg Nyt

6200 cyklister triller ind i Viborg: DGI Hærvejsløbet melder om deltagerrekord

Viborg Nyt

Klumme: Tålmodighed og struktur

Viborg Nyt

Salt, sprød eller sød tand? Vi guider dig gennem Snapstings madboder

Viborg Nyt

Sur smiley: Pizzeria snød på vægten, og rengøringen haltede

Viborg Nyt

EM-succes giver logistiske problemer: Storskærm bliver formentlig flyttet

Viborg Nyt

Klumme: To slags pas giver børn og unge adgang til masser af oplevelser

Viborg Nyt

Trods mindre tilskud end ønsket: Viborg skal være julebyen

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Lokale pengeinstitutter med i fusion - bliver til Sparekassen Danmark

Viborg Nyt

Hundredvis 'vendte tilbage til livet' til 80’er-nostalgi på Nytorv

Viborg Nyt

Legater til tvillinger fra Viborg Katedralskole

Viborg Nyt

3300 har hørt far Anton råbe: "E….mil"

Viborg Nyt

Klumme: Hyldest til kvindelige former

Viborg Nyt

Borgermøde om detailhandel aflyst

Viborg Nyt

Klumme: Bør livsstilsmedicin være en større del af vores sundhedsvæsen?

Viborg Nyt

Træt af bøffer? Læg disse fisk på grillen

Viborg Nyt

Afghanske vikinger afløser italiener på Gl. Skivevej

Annonce