Annonce
Viborg Nyt

Kendt fra den store røde postkasse på Nytorv: Masik satser nu endnu mere på Viborg

Masik er virksomheden bag den store røde postkasse, der i december samler børnenes ønskesedler ind på Hjultorvet og fragter dem til julemandens "rigtige" postkasse i Illulisat, hvor virksomheden er repræsenteret med engroslager og kontor. Her er det medarbejderne på Viborg-kontoret; Lars Højgaard Jakobsen, Søren Visholm, Carsten Enevoldsen, Casper Nielsen og Ditte Knudsen. Foto: Morten Pedersen
Efter ti år med primær fokus på det grønlandske marked har totalleverandøren Masik nu øjnene rettet mod det lokale marked i Viborg og omegn.

Viborg: Hvis man spørger viborgenserne, hvad Masik er, så vil 99 ud af 100 formentlig have svært ved at svare.

Og det er slet ikke underligt, selvom virksomheden har eksisteret i Viborg i 10 år. Først med kontor på Hamlen i Houlkær og nu med kontor, lager og engrosbutik på Livøvej 31b. Men fokus har hidtil været på det grønlandske marked.

De, der kan huske virksomheden Masik, husker måske den store røde postkasse, som har plads i midtbyen i december. Med de grønlandske forbindelser er postkassen blevet Masiks vartegn.

Masik er et grønlandsk ord. Det betyder gælle. På en fisk. Men udover at være et positivt ladet, livgivende organ, så har det slet ikke noget med virksomhedens virke at gøre. Masik har i 10 år solgt snart sagt alle ting til skoler, butikker og virksomheder på Grønland.

Det kunderne har brug for - lad os sige to store opvaskemaskiner til skolekøkkenet, beklædning til pedellen og kontorartikler til kontoret - det er alle varer, Masik sælger og sender til Grønland, hvor der ikke lige en butik eller et lager med hvad som helst. Alt hvad kunderne har brug for, det sørger Masik for at finde frem til.

Det grønlandske marked er nu dækket rigtigt godt af, så væksten i de kommende år vil Masik finde hjemme. Setuppet for indkøb og salg er på plads med to relativt nye medarbejdere.

- Vi tager det koncept, som vi er gode til i Grønland og integrerer på det danske marked, forklarer Lars Højgaard Jakobsen, der er indehaver af Masik.

Ideen voksede , da virksomheden fik børnehaven Møgelkær som kunde for nogle år siden. Det betyder, at Masik står for al indkøb for børnehaven. Det frigiver tid for kunden, og det er den service, som Masik sælger sig selv på. Senest har Masik lavet en lignende aftale med den landsdækkende fitnesskæde Loop.

- Vi kan se, at konceptet virker i Danmark, og der er et behov for den service i Danmark. Generelt ser vi også at service og nærhed er kraftigt dalende på det danske marked, siger Lars Højgaard Jakobsen.

Masik har besluttet, at man i første omgang vil koncentrere indsatsen i Viborg og omegn og så på et senere tidspunkt se, om det skal være et landsdækkende koncept.

- Vi sætter en pind midt på Domkirkepladsen, og så afsøger vi markedet længere og længere ud der fra, siger Lars Højgaard Jakobsen.

Masik er repræsenteret med hovedkontor i Viborg, med engroslager i Illulisat i Grønland og via et datterselskab i Shenzhen, Kina, hvor der er fokus på produktion af logovarer og eksport af sunde europæiske fødevarer til Kina.

For at øge kendskabsgraden til virksomheden og at blive en større del af det lokale forretningsfællesskab har Masik for nyligt indgået en partnerskabsaftale med Viborg FF. Masik er også trådt ind i netværket BNI Viborg af samme årsager.

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Lokal glæde over nye rejsevejledninger: - Der er et opsparet behov for at rejse ud og opleve

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Masser af muligheder for at få testet hørelsen gratis

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Lokalkendt slagtermester siger stop efter 30 år: - Timingen var rigtig, så det var med at slå til

Viborg Nyt

Klumme: Derfor er søvn vigtigt for dit sexliv - og meget andet

Viborg Nyt

Klumme: Kulturnat og kulturdebat

Viborg Nyt

Få det fulde overblik over uge 42 på Viborg-egnen: Det må du ikke gå glip af i din efterårsferie

Viborg Nyt

Ny høreklinik er åbnet i Viborg: Tilbyder både at lukke lyden ind og holde den ude

Viborg Nyt

Opfordring til foreninger: Vi har 100.000 kroner - kom og søg

Viborg Nyt

Sct. Mathias Centret bliver en butik fattigere

Viborg Nyt

Trekløver i Overlund: - Vi klæder hinanden godt, men skal have flere ind og smage

Viborg Nyt

Gågadebutikken er 50 år og ejeren 75: - Jeg har ingen ønsker om en pensionist-tilværelse

Viborg Nyt

Et helt unikt "ja tak-tilbud" til to unge hærværksmænd: Meld jer selv, så får I et stjerneskud og slipper for en politianmeldelse

Viborg Nyt

Klumme: Hvad kvinden ville ønske, at manden vidste om hendes seksualitet

Viborg Nyt

Efter 20 år i familien sælges kendt Viborg-restaurant - den nye ejer kommer fra konfliktfyldt afslutning i Bjerringbro

Viborg Nyt

Klumme: Unge og fysisk aktivitet - er styrketræning for børn?

Viborg Nyt

Fik sin egen frisørsalon ved lidt af et tilfælde: Fyrrummet blev pludselig frit

Viborg Nyt

Klumme: Kulturnatten i Viborg - når mørket falder på, lyser kulturen op

Viborg Nyt

Corona medførte uventet vækst: Nu vil butik ride videre på bølgerne

Viborg Nyt

Klumme: Flere hunde kan ikke være alene hjemme (del 1)

Viborg Nyt

Ole gav 170.000 kroner for en hjelm, et ur og en Knus Kræft-donation: - Det vigtigste var at give til børnene

Viborg Nyt

Jubilarer blev fejret

Viborg Nyt

Fyrtøjet i Viborg Musiksal

Viborg Nyt

Mød Sct. Mathias Centrets nye chef: - Vi skal forkæle, inspirere og overraske

Annonce