Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Sønderjysk rebel i vinbranchen nomineret til to store priser:  Det er et kæmpe skulderklap

Den Sidste Flaske er et forholdsvist nye vinfirma i Aabenraa. De sælger kun online og voksede markant under coronakrisen. Foto: André Thorup
Online vinhandlen Den Sidste Flaske på Lundsbjerg er efter kun to år blevet nomineret til to priser i E-handelsprisen. Ejeren kalder det banebrydende, fordi virksomheden er gået efter at bryde isen i en gammel branche. Og nu bliver den anerkendt for det.

Lundsbjerg: De har travlt i disse dage - Tobias Hinchely Petersen og Julie Silverstein Markussen. Ud over at være nybagte forældre for første gang, så er der godt gang i salget i deres online vinhandel Den Sidste Flaske, som nu efter kun to års eksistens er blevet nomineret i to kategorier til E-Handelsprisen.

- Det er et kæmpe skulderklap. Jeg er stolt over, at vi efter kun to år er gået videre som én af de 20 nominerede ud af de 1000 virksomheder, som de kigger på i hver kategori. Sidste år var det nogle af de mest synlige online-forretninger i Danmark, der løb med priserne, og selvom vi i min verden stadig er en lille forretning, så må vi nok sande, at det er vi ikke mere med disse nomineringer, siger han glad.

På grund af nomineringerne har han ekstra travlt for tiden, for den 25. marts skal de 20 nominerede skæres ned til 5 finalister. Det kræver benarbejde fra Tobias Hinchely Petersen, som den 7. marts skal aflevere en to siders rapport, hvor han kort skal have al konkret information om virksomheden, som skal begrunde, hvorfor det lige er Den Sidste Flaske, der skal vinde foran de bedste online-forretninger i Danmark.

- Det bruger jeg rigtig meget tid på, for jeg vil gøre vores til, at vi kommer i finalen. Jeg har fået hjælp fra et professionelt bureau, for alt skal stå snorlige, siger han.

Annonce

Sønderjylland med i front

Han har høje forventninger til det kommende udskilningsløb, men det, han glæder sig allermest over ved prisen, er anerkendelsen over den ændring, som Den Sidste Flaske har været med til at indføre i vinbranchen.

- I en gammel reaktionær branche fyldt med feinschmeckere har vi været med til at bryde isen, og det bliver vi nu anerkendt for. Det innovative, købmandsskabet og den friske tilgang bliver anerkendt, og det betyder enormt meget for Julie og mig, pointerer Tobias Hinchely Petersen, som ejer firmaet sammen med sin bedre halvdel Julie Silverstein.

Samtidig glæder det ham også, at det er en virksomhed fra Sønderjylland, der med nomineringerne markerer sig som én af frontløberne på den digitale linje.

- Det er ikke lige her, de fleste e-commerce forretninger springer ud fra. De ligger næsten altid i storbyerne, hvor det er nemmere at finde den kvalificerede arbejdskraft. Vi vokser og ansætter flere og flere, men det er svært at finde folk med de rigtige kompetencer i Sønderjylland. Det kæmper vi ret meget med, for vi vil ikke have folk, der arbejder på afstand. De skal have deres daglige gang her, så virksomheden kommer ind under huden på dem, forklarer han.

E-Handelsprisen bliver uddelt af Dansk Erhverv den 20. maj, og Den Sidste Flaske er nomineret i kategorierne bedste B2C-virksomhed med online omsætning under 100 mio. kroner og bedste nye e-handelsvirksomhed.

Sidste år løb Matas med Guldprisen, og blandt vinderne her var også Goodiebox, Luksusbaby.dk og Camille Brinch Jewellery.

Den Sidste Flaske

  • Den Sidste Flaske er en online vinhandel, som holder til på Lundsbjerg i Aabenraa. Idéen til virksomheden kom Tobias Hinchely og hans far Steen F. Pedersen på under en familieferie i Thailand.
  • Steen F. Pedersen har vinfirmaet Downunder Wines, som sælger vin til virksomheder. Det firma blev oprettet for fire år siden, da Steen F. Pedersen blev tilbudt at købe mange tusinde flasker vin og spiritus fra et konkursbo.
  • Firmaet er fortsat med at købe store restpartier, konkursboer, på auktioner osv.
  • Den Sidste Flaske laver daglige tilbud og sælger kvalitetsvin til de bedste priser, da Tobias havde lært af sine tidligere iværksættereventyr, at danskerne gerne vil have gode tilbud og hurtig levering.
  • Den Sidste Flaske begyndte i februar 2018 som en enkeltmandsvirksomhed. I dag beskæftiger virksomheden knap 20 del- og fuldtidsansatte.


I en gammel reaktionær branche fyldt med feinschmeckere har vi været med til at bryde isen, og det bliver vi nu anerkendt for. Det innovative, købmandsskabet og den friske tilgang bliver anerkendt, og det betyder enormt meget for Julie og mig.

Tobias Hinchely Petersen


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce