Annonce
Elbobladet

Henny har lavet malebog: Samler ind til hospitalsklovne

Pengene fra salget af malebøgerne går til Danske Hospitalsklovne. Med 500 bøger og en stykpris på 50 kroner løber det op i 25.000 kroner. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Det handler om at hjælpe andre uden forventningen om at få noget igen, forklarer Henny Jensen, som for knap et år siden kom på idéen til en malebog. Med den vil hun indsamle 25.000 kroner til Danske Hospitalsklovne. Indsamlingen er gået godt, selvom omstændighederne langt fra har været gode.
Annonce

Fredericia: Det er vigtigt at gøre noget godt for sig selv, men somme tider skal man også kigge andre veje. Hvad kan jeg gøre for andre? Dette spørgsmål har 45-årige Henny Jensen stillet sig selv.

I september sidste år fik hun idéen til en malebog for børn, der skulle danne grundlag for en indsamling for Danske Hospitalsklovne. Tegningerne stod hun selv for, mens hun fik en aftale med den lokale virksomhed PR Offset, som gerne ville støtte op om projektet ved at trykke 500 malebøger.

En stykpris på 50 kroner ville føre til et samlet beløb på 25.000 kroner til de glædesgivende klovne.

Alt gik over stok og sten. Så ramlede det.

- Der sker en masse herhjemme, der gør, at jeg må trække stikket. Jeg siger til PR Offset, at det ikke er noget, der haster for mit vedkommende. Det var nødvendigt for mig at få styr på situationen, siger Henny.

Stress og angst tvang hende til en sygemelding fra jobbet i Kulturbørnehaven Gades Gård i november, og projektet blev sat i bero. Mere om det senere.

Annonce

Lysglimt i mørket

ElboBladet møder Henny i hjemmet på Mønstedsvænget. Her har hun i de seneste måneder brugt størstedelen af sin tid.

Den bliver blandt andet tilbragt sammen med familien, som foruden manden Dennis består af børnene Naya og Loui. Mens Loui på 11 år har lidelsen ADD, har 15-årige Naya i de seneste fem år kæmpet med sygdommen CRMO (knoglebetændelse), som betyder, at hun ofte er forbi Odense Universitets Hospital. Netop via disse besøg har Henny erfaret, hvordan hospitalsklovnene er med til at gøre en forskel.

Malebogen er lavet, så børnene både kan give tegningerne til forældre, men også hospitalsklovnene for at påskønne deres arbejde. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen

- Jeg synes, det er prisværdigt, at de har fokus på de bittesmå gode ting, for der er så meget at falde ned i et sort hul over. Både som barn, men også som forælder - det er ikke kun børnene, der får smil på læberne af hospitalsklovnene, siger Henny.

Selv har hun og Naya ikke haft fornøjelsen af klovnene på hospitalet. Et par gange har Henny dog oplevet, hvordan de er gået forbi på gangene og har skabt små lysglimt midt i en tid, hvor der ikke er meget at smile over.

- Børn skal ikke have det så skidt, det er ikke i orden. Kan man gøre bare lidt ved det, så er det fantastisk, og det gør hospitalsklovnene, siger Henny.

Annonce

Mistede tvillinger

Henny kender om nogen til følelsen af, at livet kan gøre ondt. For 23. december for 16 år siden mistede hun og ægtefællen Dennis deres spæde tvillingepiger. En scanning i 26. uge af graviditeten viste ellers god hjertelyd. Fire timer senere gik fostervandet og sendte hende til Skejby Sygehus. Den vedæmpende medicin kunne ikke afværge fødslen.

- Jeg tror, jeg havde dem hos mig i 20 minutter. Det var tragisk. Vi var ved at skrive under på et nyt hus og alt var købt ind til det nye liv, siger Henny.

31. december blev de begravet. Det er svært ikke at få ondt i maven ved tanken.

- Der er gået mange år, hvor jul og nytår ikke var det, vi forbandt med det bedste, for det blev en påmindelse om, at vi ikke kan regne med det, vi har. Til gengæld har det bragt os meget tættere sammen som par, ligesom vores venner og familie er kommet det, siger Henny.

Annonce

Hjælp fra bekendte

Tilbage til i dag og snakken om malebøgerne. Det kan virke underligt at snakke om at gøre noget godt for andre, mens man selv er sygemeldt med stress og oplever, hvordan det hele kan virke opgivende.

Men det er her, lysglimtene og de positive fortællinger opstår.

Efter måneder med udsættelse skrev PR Offset til Henny, efter at coronaen havde bremset arbejdsmængden. Bøgerne var trykt. Selv var hun dog ikke i stand til at hente dem. Bare køreturen kunne give hende angsttilfælde ved tankerne om, hvad der kunne gå galt.

Henny Jensen har lavet en malebog til børn. Pengene fra salget går ubeskåret til Danske Hospitalsklovne. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen

- Så det gjorde min far og mor for mig, siger Henny, der har oplevet en stor hjælp med at få malebøger bragt ud, når hun ikke selv kunne stå for det.

Derudover har hun haft en kasse stående ved hoveddøren, så folk selv har kunnet hente deres bøger og overføre til indsamlingen via nummeret og teksten, man skal sende en sms til.

- Jeg har endda erfaret, at folk har overført 100 kroner, men ikke ønsket en malebog. Så har jeg lagt de malebøger til side, som folk har doneret, og givet dem til en ansat på OUH, der har ekspederet dem videre til børnene, forklarer Henny.

Annonce

Gør en forskel

Indsamlingen er i skrivende stund oppe på 13.950 kroner. Når den rammer de 25.000 kroner, bliver beløbet sendt til Danske Hospitalsklovne. Og selvom Hennys fokus i øjeblikket er at komme i balance igen, som hun formulerer det, så glæder hun sig over, at hun med indsamlingen hjælper til at gøre en forskel for andre.

- Mine børn spurgte mig på et tidspunkt om, hvorfor jeg ikke selv tjente lidt på det, så vi kunne tage ud at rejse for pengene. Dertil jeg måtte svare: Nogle gange må man lave noget, hvor man ikke forventer at få noget tilbage. Men en god gerning kommer altid tilbage til en selv i en eller anden form. Ikke nødvendigvis i økonomi, men i glæden i andres øjne. Det håber jeg, at mine børn lærer, siger Henny.

Du kan læse mere om indsamlingen på Danske Hospitalsklovnes hjemmeside, hvor du også kan se, hvordan du støtter den.

De syv ugentlige gode råd fra Pranamagasinet prøver Henny Jensen at følge for at være i balance. De indebærer blandt andet yoga, og at man skal gøre noget godt for sig selv. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Den lille klovnede malebog er kommet til verden på hjemadressen. Arbejdet kan følges på facebooksiden "Det kreative værksted v/ Henny Jensen", hvor man også kan bestille en bog. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Henny Jensen har lavet en malebog til børn. Pengene fra salget går ubeskåret til Danske Hospitalsklovne. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ny butik på vej på Vejlevej: - Vi er vilde med varer, der bare er bedre

Elbobladet

De kridtede sko er klar i startblokken: Sådan forbereder de lokale butikker sig til at genåbne

Elbobladet

Fem planter der giver pangfarver i haven

Elbobladet

Sympatisk Hyundai i20

Elbobladet

Se fotos: Solopgang ved Lillebælt

Elbobladet

Renault vækker kultbil til live

Elbobladet

Tantes Have afventer spændt genåbning: - Så snart vi ved noget, kan vi sige 'go' til en masse

Elbobladet

Et øjeblik: Den meget nære nabo

Elbobladet

Dramatiske billeder: Havørne presser and til druknedøden under isen

Annonce