Hver torsdag mødes fem mænd for at brygge øl på Depotgården i Fredericia. De kan lave 60 liter ad gangen, men der går et par måneder, før øllets smag sidder lige i skabet. Flaskerne tager mændene selv med hjem.
Copy link address
Kathrine Jensen , kajen@jfmedier.dk
Annonce
Del med andre:
Copy link address
-
Det sociale er i høj grad også i fokus, når en flok mænd mødes hver torsdag for at brygge øl i et af Depotgårdens værksteder. Faktisk er de blevet så gode venner, at de jævnligt mødes uden for bryggeriets rammer. Foto: Kathrine Jensen -
Først skal malten lige males en smule. Det er for at frigive alle de gode smage, der trækkes fra malten, når først det rammer væsken i gruekedlen. Foto: Kathrine Jensen -
Henning Jensen sender det umalede malt gennem kværnen. Kværnen er blevet bygget af Benny Eiberg. Foto: Kathrine Jensen -
60 liter kommende øl står i gruekedlen i brygger-værkstedet. Der holdes jævnligt øje med væsken, temperaturen tjekkes og justeres. Kedlen kører på gas, men da det er svært at regulere varmen, er der et el-varmelegme i gruekedlens bund. Foto: Kathrine Jensen -
Væskens temperatur tjekkes med jævne mellemrum. Opskriften skal følges nøje for at få det bedste resultat. Foto: Kathrine Jensen -
71-årige Benny Eiberg viser, hvordan øllet tappes på flasker. Der står et skab i brygger-værkstedet fyldt med halvliters tomme flasker. Mændene vurderer, at de samlet har over 1000 flasker. Foto: Kathrine Jensen -
Henning Jensen viser, hvordan kapslen kommer på de halvliters øl. De har selv alle remedierne til hele processen. Fra maling af malt til at påføre kapsler. Foto: Kathrine Jensen -
Lige nu står et par tønder til gæring. Der bliver jævnligt holdt øje med gærlåsen. Bobler den kun en gang i minuttet - cirka - er øllet ved at være færdig. Foto: Kathrine Jensen -
Men der skal da også smages... Vi prøvesmager en af de tidligere produktioner. Mændene har alle deres eget glas med navn graveret. Foto: Kathrine Jensen -