Annonce
Ugeavisen Esbjerg

007 skifter ejer: Helles sidste dans med agenten

Helle Just giver James Bond-billedet af Roger Moore til de nye ejere Dan Lia, Kristian Prisfeldt og Morten Stig, men de vælger fremover at bruge Daniel Craig i markedsføringen af stedet.

Helle Just har solgt James Bond, men de nye ejerere driver diskoteket videre i samme ånd.

En lille hund trisser rundt på dansegulvet. Der er en duft af årtiers fester i kælderen. Det er røg og øl og meget mere. Hunden hedder Miss Moneypeney, diskoteket hedder James Bond, og Helle Just tænder en smøg og fortæller om gamle dage, en passion for 007, stamgæster og fremtiden.

Hun er ikke længere indehaver af diskoteket, det er solgt og nytårsaften stod hun for sidste gang som ejer af stedet.

- Der er en masse nostalgi i det. Nu skal jeg ikke være her mere, og jeg har været her i 25 år. Det er lang tid for en pige, der aldrig skulle ind i den her branche, siger Helle Just.

Det begyndte på Palmehaven for 30 år siden for Helle Just, der den 5. januar fylder 54 år. Nu skal hun bruge mere tid i sit hus i Spanien, men hendes mand er stadig indehaver af Kasket Karl, og der vil Helle Just også komme til at lægge sine timer.

- Det har været hårdt at have to forretninger. Jeg er sgu brændt ud. Det er både mentalt og fysisk. Bentøjet har det ikke fantastisk længere, siger Helle Just, der alligevel ikke helt har forenet sig med tanken om, at det er slut med James Bond.

- Det er jo det, jeg er god til, og jeg kan lide miljøet. Den her branche er du enten i i en kort periode eller i rigtig lang tid. Det er noget, du skal have i blodet. Du er politimand, psykolog og socialrådgiver, det er meget mere end at slynge en øl over baren, siger hun.

Craig i stedet for Moore
Så hun har solgt James Bond, og hun har fundet de helt rigtige købere, mener hun. De nye ejerere har i forvejen Pioner Bar og Rustik i Esbjerg.

De hedder Dan Lia, Morten Stig og Kristian Prisfeldt, og de har lovet at bevare James Bond som James Bond, og personalet får også lov til at fortsætte. Men de ejere kommer også til at sætte deres præg på stedet, det sker blandt andet ved at skifte Roger Moore ud med Daniel Craig, og så har James Bond fået sin egen Facebook-side.

- Det er jo et legendarisk sted i Esbjerg, og så er det et andet segment, der kommer der end på vores andre steder, og vi bliver jo også ældre, og det gør vores netværk også, siger den 37-årige Dan Lia, der gerne vil gøre James Bond til mere end ”sidste chance”.

- Efter klokken fem kommer gæsterne af sig selv, men vi kan måske rykke nogle herned tidligere på aftenen. Vi føler, der er et uudnyttet potentiale, siger han.

Planen er, at James Bond skal være et sted for de ældre gæster i nattelivet på 30 plus. De nye ejere fik nøglerne den 2. januar. De holder lukket den kommende weekend, før de er klar til at åbne den 12. januer.

- Vi flytter ikke rundt på en hel masse, dansegulvet bliver, og baren bliver, så det bliver mere en visuel opdatering, siger Kristian Prisfeldt.

For Helle Just var det afgørende, at de nye ejere af James Bond ville drive stedet videre i samme ånd.

- Der er nogle, der har budt mere, men det var ikke penge, det kom an på, siger hun.

Roger Moore er stadig hendes yndlings James Bond, men Daniel Craig er hendes nummer to.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce