Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Mere folkelighed end teknik

Esbjerg har flyttet sig fra fiskeri over olie og gas til vindmøller og andre grønne energier. Arkivfoto: Tue Sørensen
Trio bag Energiens Folkemøde Esbjerg: - Det skal være sjovt at blive klogere på energi og klima. Målet er først og fremmest at skabe folkeoplysning om de roller, virksomheder i energibranchen og andre spiller for klimaets skyld.

Interesse: Der har været rift om pladserne til Energiens Folkemøde i Esbjerg, der har Torvet i Esbjerg som centrum den 16. og 17. september. 30 udstillere var der standpladser til på Torvet, og de pladser er alle væk, mens der stadig melder sig firmaer og andre, som gerne ville have været med.

-Men, vi kan ikke gøre så meget mere. Alt er udsolgt med den størrelse, Energiens Folkemøde kan få i år, siger Niels Aage Giversen på vegne af styregruppen bag arrangementet i Esbjerg.

Styregruppen er meget tilfreds med det første Energiens Folkemøde efter Corona-trængslerne:

Annonce

- Vi synes, det er lykkedes at gøre Energiens Folkemøde mere folkeligt end teknisk. Det skal være sjovt at blive klogere på energi og klima. Målet for os er først og fremmest at skabe folkeoplysning om energibranchen og de mange roller, virksomheder og andre spiller for den grønne om stilling, vi ikke kan komme uden om, siger Niels Aage Giversen.

Han er både taknemlig og begejstret over den opbakning og støtte, Energiens Folkemøde oplever fra både energivirksomheder, brancheorganisationer og uddannelser på mange niveauer.

- Det er toneangivende nøglevirksomheder, organisationer og uddannelser, der bruger både tid og penge på at bidrage til den folkeoplysning, folkemødet handler om. Og så ser de selvfølgelig også en mulighed for at komme i direkte kontakt med interesserede mennesker, som både kan være mulige nye kunder, medarbejdere eller studerende, forklarer Niels Aage Giversen.

- Energisektoren mangler kvalificerede medarbejdere. De unge ved ikke nok om, hvad de går glip af, for der er masser af jobs og gode lønninger i energisektoren. Og vores position inden for vindenergi er kendt i hele verden. Men også nationalt er der store perspektiver i at skabe yderligere udvikling i energibranchen, siger Niels Aage Giversen.

Vindenergi fylder på Esbjerg Havn og kommer til det i mange år endnu. Også det vil Energiens Folkemøde afspejle. Foto: Arkiv

Topmøde i Esbjerg

På Energiens Folkemøde i år er der også også premiere på en anden fornyelse. Det er en topkonference, som Energiens Folkemøde arrangerer i samarbejde med Aalborg Universitet Esbjerg den 16. september. Eksperter indenfor klima, energi og miljø deltager på topmødet med deres bud på de næste 30 års grønne udvikling og retning, som Esbjerg på mange måder allerede har væsentlige roller i.

- Vi synes, det er lykkedes at gøre Energiens Folkemøde mere folkeligt end teknisk.

Niels Aage Giversen fra Energiens Folkemøde i Esbjerg

Niels Age Giversen glæder sig over et supergodt samarbejde med Ålborg Universitet om topkonferencen på universitetets afdeling i Esbjerg, hvor de to partnere i fællesskab har fået samlet et stærkt hold af vidende foredragsholdere fra førende virksomheder samt Ålborg Universitet og DTU.

- Vi supplerer på den måde det folkelige på Torvet  og i gågaden i Esbjerg med en faglig konference på højt niveau. Topkonferencen har 350 deltagere fra hele landet.

Blandt deltagerne i topkonferencen er blandt andet disse nøglepersoner:

Bo Cerup-Simonsen. Mærsk, Center for Zero Carbon Shipping.

Kim Grøn Knudsen, Vice President, Haldor Topsøe.

Ulrik Stridbæk, Vice President, Ørsted.

Martin Rune Pedersen, Ansvarlig for TotalEnergies aktiviteter i Danmark.

Martin Næsby, CEO, Oil Gas Denmark.

Mette Hedegaard Thomsen, forskningsleder, ET-Esbjerg, AAU.

Dennis Jul Pedersen, Havnedirektør, Esbjerg Havn.

Per Hessellund Lauritsen, Siemens Gamesa Renewable Energy.​

Annonce

Greta Thunberg-tale

Især en ide i folkemødets omfattende program er med til at bygge bro mellem generationer i klimadebatten. Det er en konkurrence inspireret af den unge svenske klimaforkæmper Greta Thunberg. Hun kommer ikke til Esbjerg, men i forbindelse med Energiens Folkemøde kan alle unge mellem 13 og 17 år deltage i en konkurrence om at skrive en Greta Thunberg-tale.

Energiens Folkemøde holder sig i øvrigt ikke til Torvet i midtbyen, men breder sig ned ad byens gågade. Her kommer otte telte til at fylde op og rumme aktiviteter.

- Det er telte med forskellige aktiviteter for især børn og unge, som Energiens Folkemøde naturligvis også har både appel og oplevelser til, siger Niels Aage Giversen.

Annonce

Mange udstillere

Energiens Folkemøde har omkring 30 udstillere med stande bygget op omkring Folkescenen på Torvet i Esbjerg. Alle forsøger på hver deres måde at invitere og aktivere alle dem, der kommer til Energiens Folkemøde i Esbjerg for at blive klogere.

Om Energiens Folkemøde i Esbjerg

Offshoreolie og -gas blev stort i Esbjerg, inden fiskeriet var helt færdigt. Nu har havvindmøller og grønne energiløsninger fået en hovedrolle i Esbjerg, inden olien og gassen er et overstået kapitel. Energiens Folkemøde skal formidle viden og skabe debat om fremtidens energi, klima og miljø. Energiens Folkemøde arrangeres af Energy Science World Esbjerg. De tre frontfigurer i projektet er Niels Aage Giversen, Per Andersen og Jan Christensen. Foto: Tue Sørensen

Se meget mere på www.energiensfolkemoede.dk

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

LA-spids: - Vi skal selv tage større ansvar

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Musik og debat om Højskolesangbogen

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

De unges klimafrygt blev hørt

Ugeavisen Esbjerg

SVS ansætter ny klinisk lektor i blodpropsygdomme

Ugeavisen Esbjerg

Blue Water på opkøb i Canada

Ugeavisen Esbjerg

Fantasyfestival for fulde huse

Ugeavisen Esbjerg

Politikerne drejer nøglen om hos Headspace i Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Lørdag rammes Fanø af et kritisk olieudslip

Ugeavisen Esbjerg

Folketingets Præsidium fik meget med hjem

Ugeavisen Esbjerg

Enorm energi: Nu er de trætte, men tilfredse

Ugeavisen Esbjerg

Byhistorisk Arkiv ikke en del af budgetaftalen

Ugeavisen Esbjerg

Blod-is og marcipanæbler

Ugeavisen Esbjerg

Tre ildsjæle svedte bravt i kampen mod Sclerose

Ugeavisen Esbjerg

Skolemesterturnering med 223 hold

Ugeavisen Esbjerg

Hårdt ramt familie donerer 100.000 til kamp for de sygeste

Ugeavisen Esbjerg

20 års jubilæum i de franske alper

Ugeavisen Esbjerg

Så er det finaletid på Granly Speedway Arena

Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg Havn - tegning og akvarel

Ugeavisen Esbjerg

200.000 kroner til Recovery Bulls

Ugeavisen Esbjerg

Nye pædagogiske assistenter

Ugeavisen Esbjerg

ETAC løbet med Ombold blev kæmpe succes

Ugeavisen Esbjerg

Datter af en alkoholiker

Ugeavisen Esbjerg

Virkeligheden overhaler fantasien

Annonce