Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Corona har mangedoblet cykelsalget: Vi har måttet skuffe rigtig mange kunder

Søren Fabricius (t.v.) og Jesper Keldsen står lige nu med det luksusproblem, at de har måttet aflyse deres egne sommerferieplaner. Der er ganske enkelt for travlt i butikken. Foto: Morten Pape
Med et trylleslag eksploderede salget af cykler hos Cycleworld. Ekstra tid på hånden og ubrugte feriepenge får æren for udviklingen, der har skabt flaskehals i branchen.

Hedensted: Typisk er sommerferietiden en stille periode at være cykelhandler, men på det seneste har Cycleworld i Hedensted haft så travlt, at arbejdsdagene er begyndt langt tid før den officielle åbningstid.

Ejerne Jesper Keldsen og Søren Fabricius har sågar måttet sande, at deres egne planlagte ferier i år må skrinlægges til fordel for at kunne følge med den pludseligt voksende kundestrøm.

Et luksusproblem som selvstændig, der er opstået i kølvandet på coronakrisen.

Annonce

Som følge af at langt de fleste pludseligt fik lidt ekstra tid på hånden, har danskerne nemlig i stor stil valgt at opleve landet på to hjul.

Det er særligt elcykler og mountainbikes kunderne er vilde efter at få med ud af butikken. Foto: Morten Pape

Og med lidt ekstra penge på kontoen, sker det også på en opgraderet af slagsen.

- Vi hører to ting fra kunderne. Dels har de haft bedre tid til at cykle nogle ekstra kilometer, og dels er der pludseligt penge til overs fra feriekontoen. Så fra at vi tænkte "åh nej" lige efter nedlukningen, er der nu sket så voldsom en stigning, at vores salg er flere gange større end normalen, siger Jesper Keldsen uden at ville sætte et præcist antal på.

Vent ikke til i morgen

Situationen er langt fra enestående for Hedensted-butikken, da cykelhandlere over hele landet melder om lignende udvikling.

Og desværre har den megen medvind skabt en situation, hvor kunder må tage hjem med uforrettet sag.


Man kan ikke være kræsen med farven, for vi har ikke andre cykler end dem i udstillingen - og mange af dem er allerede solgt.

Jesper Keldsen, Cycleworld


Det øgede salg sker nemlig i forlængelse af, at produktionen i det meste af verden har været helt eller delvis nedlukket. Af samme grund er der ganske enkelt ikke cykler nok på lager til at møde efterspørgslen.

- Mange af vores nye kunder har været andre steder før os - og vi har også måttet skuffe mange  af dem. Det nåede det punkt, hvor vi måtte sige, at hvis du finder en cykel, du kan lide, så køb den. For den er der sandsynligvis ikke i morgen, siger Jesper Keldsen.

Det er primært almindelige elcykler og mountainbikes i det lidt højere prislag, kunderne har forsøgt at få fingrene i. Hos sidstnævnte skal man fortsat være en smule heldig for at finde et eksemplar, mens efterslæbet på elcykler så småt er vendt tilbage.

Ganske naturligt har de ekstra mange kilometer på landevejene også givet sig til udtryk i værkstedet. Cyklen skal være helt klar til en længere tur rundt i det danske landskab.

Annonce

Kan ændre vanerne

Hvorvidt travlheden fortsætter afhænger ifølge Jesper Keldsen af, om denne sommer har været med til at ændre vanerne. Eller om turene til Mallorca og Alanya genoptages næste år.

- Det er gætterier, men jeg tror, mange har fået øjnene op for, at man ikke behøver tage sydpå for at få en god sommerferie, siger han.

Folkebladet ville gerne spørge ind til udviklingen hos brancheorganisationen Danske Cykelhandlere, men det har ikke været muligt grundet ferie.

På grund af corona har danskerne i stor stil ønsket at opleve landet på to hjul. Og så skal udstyret være i orden. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

70-årige Inger har klædt de kendte og rige på i flere årtier: Folk kører gerne langt for designerens råd

Annonce