Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Miriams Universe: Tidligere professionel badmintonspiller vil skabe et sundhedsunivers, der fjerner "støjen" i folks liv

Julie Houmann er tidligere professionel badmintonspiller. Nu har hun skabt sundhedsuniverset Miriams Universe fra privatadressen på Myntevej i Hedensted, hvorfra hun sælger diverse økologiske og biodynamiske sundhedsprodukter. Hun tilbyder også foredrag, kurser, workshops og holdtræning i meditation og yoga. Foto: Mads Dalegaard
Den tidligere top-badmintonspiller Julie Houmann, der har bosat sig i Hedensted med mand og barn, har startet webshoppen Miriams Universe, hvor hun blandt andet sælger økologisk te og sundhedspulvre. Yoga, meditation, foredrag og lydhealing er også en del af dette sundhedsunivers.

Hedensted: I Hedensted kan man prale af at have et bysbarn, der har ligget nummer 11 på verdensranglisten i badminton i mixdouble.

Navnet er Julie Houmann, og hun har blandt andet en VM-bronze, en EM-sølv, en EM-bronze og DM-guld i pokalskabet. Hun har imidlertid lagt badmintonketsjeren på hylden for flere år siden til fordel for iværksætteri. Først med virksomheden Slow Juice Copenhagen, som hun stiftede, lige efter hun var stoppet med at spille badminton, og nu med sundhedsuniverset Miriams Universe, som hun driver fra privaten på Myntevej i Hedensted.

Opvokset på Bornholm

42-årige Julie Houmann er født og opvokset på Bornholm.

- Min far var halinspektør i Allinge, og så er det ret nemt at blive bidt af sport. Specielt badminton fangede mig. Som blot 16-årig flyttede jeg hjemmefra for i stedet at flytte til Danish Badminton College i Assens på Fyn, hvor der ventede en tre-årig HHX med to gange træning om dagen, fortæller Julie Houmann.

Efter de tre år i Assens rykkede hun til Odense, hvor OBK - det lokale 1. divisionshold - havde bud efter hende.

Annonce

Rykkede til København

- Det var, mens jeg spillede for OBK, at den daværende landstræner, Steen Pedersen, ringede til mig for at høre, om jeg kunne tænke mig at blive en del af landsholdets træningssamlinger i Idrættens Hus i Brøndby. Det ville jeg selvfølgelig gerne, så jeg rykkede som 21-årig ind på et kollegieværelse i Brøndby lige overfor Idrættens Hus med madmor og det hele, siger Julie Houmann, der blandt andre trænede sammen med ingen ringere end verdensmesteren Camilla Martin på det tidspunkt.

Men den voldsomt øgede træningsmængde var hård ved hendes fysik, og hun var således meget skadet.

- Jeg var på landsholdet i fire år i den periode, men det blev aldrig helt godt på grund af skader. Specielt døjede jeg med skulderproblemer, og i 2005 fik jeg nok og sagde stop, siger hun.

Annonce

Fik job som kostvejleder

I stedet kastede hun sig over en bachelor i ernæring og sundhed, da det altid er noget, der har interesseret hende.

- Da jeg var færdig med uddannelsen, søgte jeg uopfordret en stilling som kostvejleder i Lene Hanssons wellnesscenter på Nyhavn i København. Og sørme om jeg ikke fik en stilling som ansvarlig kostvejleder. Det holdt dog kun et år, for jeg kunne ret hurtigt mærke, at jeg ikke var helt færdig med badminton, siger Julie Houmann.

Så hun sagde sit job op og ringede til den daværende landstræner Lars Uhre for at fortælle ham, at hun ville tilbage til landsholdet.

Annonce

Nummer 11 i verden

- Han var nu mildest talt ikke særlig interesseret. Jeg var også efterhånden blevet 30 år gammel, og han mente, at han havde mange unge talenter, som han hellere ville satse på. Han gav sig dog til sidst, men jeg måtte omvendt betale for rigtig mange ting selv, så det var ikke just nogen super-deal for mig, griner Julie Houmann, som dermed forlængede sin badmintonkarriere på landsholdet med fire år, hvorunder hun nåede helt op som nr. 11 i verden i mixdouble.

Julie Houmann nåede blandt andet at spille holdbadminton for Skovshoved BK i sin badmintonkarriere. Foto: Skovshoved BK

- Jeg var blevet 34 år, og det var tide at gå på pension som badmintonspiller. I stedet skulle det selvfølgelig handle om ernæring og sundhed, fortæller Julie Houmann, som derfor kastede sig over iværksætteri med firmaet Slow Juice Copenhagen.

Annonce

Lavede økologisk juice

- Jeg ville lave friskpresset økologisk juice helt uden tilsætningsstoffer og konserveringsmidler af nogen art. Det der med at hjælpe folk til et sundere liv giver bare rigtig god mening for mig. Jeg udviklede også kure ud fra vores juicekoncept, og det hele voksede bare eksplosivt med større og større produktion og flere og flere ansatte. Vi fik også nogle partnere med på vognen og havde blandt andet en butik i Magasin på Kgs. Nytorv i København, siger Julie, der knoklede løs fra morgen til aften.

- Firmaet var en stor succes, men det gik hverken værre eller bedre end at jeg gik ned med stress efter et års tid, siger Julie Houmann, der pludselig var sat skakmat.

Firmaet kørte dog videre. Blandt andet med hjælp fra hendes bedre halvdel, Kristian Midtgaard, der selv er tidligere elite-badmintonspiller. Sammen har de sønnen Charliey på fem år.

Annonce

Solgte deres andel i 2020

I 2020 solgte de imidlertid deres firmaandel til deres partnere, som så har kørt Slow Juice Copenhagen videre.

Dermed var det tid til at opfinde et nyt arbejde, og det blev så til Miriams Universe.

Hvem er hende der Miriam?

- Det er Moses' (ham med stentavlerne og De Ti Bud - red.) ældste søster. En gammel sandseerske/klog kone og profetinde, som blev ved med at dukke op i mit hoved, og så måtte hun jo nødvendigvis med i mit nye sundhedsunivers, hvor jeg gerne vil hjælpe mennesker til at blive en bedre udgave af sig selv ved at fjerne "støjen" i deres liv, siger Julie Houmann.

Annonce

Drømmer om healings-huse

Det skal ske via salg af diverse økologiske produkter, foredrag, kurser og workshops.

- Jeg laver kurser i meditation, lydhealing og selvkærlighed med mere og har i den forbindelse lejet mig ind hos Karina Bidstrup Yoga i Bredballe, hvor jeg tilbyder meditations- og healingshold med opstart sidst i april, siger Julie Houmann, der også drømmer om at åbne healings-huse, hvor der skal være rum for meditation, yoga, healing, behandlinger, foredrag samt en biodynamisk og økologisk café.

Men hvorfor blev det lige Hedensted, I havnede i?

- Det handlede rigtig meget om at fjerne støjen i vores eget liv. At finde roen i nogle naturskønne omgivelser langt væk fra København. Det havde jeg virkelig brug for oven på min stresssygdom. Så jeg spurgte lige ud: Skal vi ikke flytte til Jylland - uden at jeg havde nogen som helst idé om, hvor det så skulle være, siger Julie Houmann.

Annonce

Skuffesag fra en mægler

Hendes mand, Kristian Midtgaard, er oprindeligt fra Gedved, så sigtekornet blev i første omgang rettet mod Horsens-området.

- Vi fik en skuffesag ind via mail fra en ejendomsmægler. Det var det her dejlige hus på Myntevej tæt ved golfbanen og med masser af natur klos op ad huset. Læg dertil en naturbørnehave til Charliey meget tæt ved. Efter anden fremvisning skrev vi under, og vi flyttede fra København til Hedensted i marts 2020. Det var samtidig med, at coronavirus lukkede landet ned, fortæller Julie, der sammen med resten af familien - og helt som forventet - nyder roen, stilheden og nærheden til naturen i Hedensted.

Det handlede rigtig meget om at fjerne støjen i vores eget liv. At finde roen i nogle naturskønne omgivelser langt væk fra København. Det havde jeg virkelig brug for oven på min stress-sygdom.

Julie Houmann om flytningen fra København til Hedensted

Her på Myntevej i Hedensted startede hun Miriams Universe med lager og webshop 22. januar i år og er nu også klar til at starte hold i meditation og healing.

Hendes bedre halvdel, Kristian Midtgaard, arbejder for sin del for det amerikanske firma Ruster Athletic, der har udviklet en it-platform for atletik-entusiaster.

Nedslag i en lang badmintonkarriere

Julie Houmann har haft mange store oplevelser i sin badmintonkarriere i både ind- og udland. Ikke mindst på de mange rejser til store turneringer i Asien, hvor badminton typisk er nationalsporten.

Hun nåede i sin karriere at spille sammen med stærke, danske navne som Martin Lundgaard, Thomas Laybourn, Mads Pieler Kolding, Mads Conrad og Anders Kristiansen. De sidste kampe som professionel spillede hun sammen med sidstnævnte ved VM på hjemmebane i 2014, hvor ottendedelsfinalen blev endestationen.

Julie Houmann har lejet sig ind hos Karina Bidstrup Yoga i Bredballe, hvor hun tilbyder meditations- og healingshold. De første hold starter op sidst i april. Foto: Mads Dalegaard


Økologisk te og diverse sundhedspulvre sælger Julie Houmann via Miriams Universes webshop. Det foregår fra privatadressen på Myntevej i Hedensted. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Hedensted og Odder får hver otte millioner til lokal udvikling: Hør hvordan du kan bidrage til at fordele pengene

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Det er dejligt endelig at se, at nogle medlemmer af regionsrådet faktisk er lydhøre for problematikken omkring responstider

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

13-årig cyklist i uheld med 15-årig på knallert

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Erfaren pølsemutter har åbnet ny vogn: - Vi er blevet væltet fuldstændig over ende

Hedensted/Juelsminde Avis

Sækkepibe og trommespil i Bjerre

Hedensted/Juelsminde Avis

Regionsrådsmedlemmer reagerer på kritik af responstider: Der skal være kvalitet og tryghed i ambulancedriften i hele regionen

Hedensted/Juelsminde Avis

Rustik Butik ville søge varemærkebeskyttelse af nye krus, men der skulle en hjælpende hånd til

Hedensted/Juelsminde Avis

Danmark skal være et land, der melder sig ind - og ikke ud - når der er brug for at tage ansvar i den verden, vi er en del af

Hedensted/Juelsminde Avis

Ølsted Gospel Singers spiller forårskoncert

Hedensted/Juelsminde Avis

Indled sommeren med rock på Snaptun Havn

Hedensted/Juelsminde Avis

Politikere krydsede klinger om forsvarsforbeholdet

Hedensted/Juelsminde Avis

Borgere blev lovet cykelsti efter vejkollaps, men travlhed i vejafdelingen forsinker projektet

Hedensted/Juelsminde Avis

Klummen: Sådan kombinerer du sommerferie og vægttab

Hedensted/Juelsminde Avis

Flisemangel udsætter arbejde på Storstranden: Venter med anden etape til efteråret

Hedensted/Juelsminde Avis

39-årige Iben fra Vejle er blevet slagter i Glud: Uddeler luftede ideen for hende for flere år siden

Annonce