Annonce
Holstebro Onsdag

Blomstermanden åbner virtuel påskeudstilling

Ejerparret på Pallisbjerg, Lone og Bo Kloster, ses her sammen med Johnny Haugaard for enden af trappen, der leder gæsten ind på herregården. Pressebillede
"Danmarks Vildeste Påskeudstilling - Naturens Stemme" hedder den udstilling, som er åbnet på den vestjyske herregård, Pallisbjerg, og som publikum kan opleve hjemme fra sofaen.

Ulfborg: - Jeg vil vove at påstå, at det her er Danmarks mest vanvittige projekt. Tænk at lave en påskeudstilling, hvor vi ikke må invitere gæster ind og se udstillingen? Vanvittigt, tankeløst og rent galmandsværk.

Sådan fortæller blomstermanden Johnny Haugaard om den online-påskeudstilling, han har etableret på herregården Pallisbjerg, der ligger ved Ulfborg.

Johnny Haugaard er idémanden bag Danmarks Smukkeste Juleudstilling, der de seneste tre år er løbet af stablen i Herning og på herregården Nørre Vosborg. Med påskeudstillingen trodser han coronaen og nedlukningen ved at give publikum virtuel adgang - udstillingen kan altså opleves hjemme fra sofaen.

Det hele begyndte med et besøg hos Lone og Bo Kloster på Pallisbjerg:

- På fem timer havde vi snakket det hele igennem: Lone og Bo ville åbne deres herregård for Danmarks smukkeste påskeudstilling. I fem uger vil jeg bo her på Pallisbjerg. I fire uger vil der sammen med et hold af entusiastiske frivillige blive skabt en fantastisk påskeudstilling over temaet "Naturens stemme", fortæller blomstermanden på Ticketbutlers hjemmeside, hvor billetterne kan købes.


På fem timer havde vi snakket det hele igennem: Lone og Bo ville åbne deres herregård for Danmarks smukkeste påskeudstilling. I fem uger vil jeg bo her på Pallisbjerg. I fire uger vil der sammen med et hold af entusiastiske frivillige blive skabt en fantastisk påskeudstilling over temaet "Naturens stemme".

Johnny Haugaard, blomsterkunstner


Udstillingen pynter op til påske i herregårdens lokaler med naturens materialer fra Nissum Fjord, Vesterhavet og Husby Plantage. Påskeudstillingen er bygget af blomstermanden sammen med et hold af 25 frivillige på herregården.

- Der er mulighed for at tilkøbe en sansekasse, som kommer med posten, så duften af den vestjyske naturs elementer er på plads, mens man går på opdagelse i herregårdens påskeunivers, fortæller Johnny Haugaard i en pressemeddelelse.

Blomstermanden lover, at sansekassen kommer frem i god tid, så man kan få hele oplevelsen med hjemmefra. Sansekassen indeholder blomster, dufte fra rummene i udstillingen og smage.

En virtuel udstilling er nok nyt for mange. Derfor kan det måske være svært at vide, hvad man kan forvente.

- Man bliver ikke skuffet over vores udstilling, så meget tør jeg godt at love, siger Johnny Haugaard.

Sådan kan du se udstillingen

Danmarks Vildeste Påskeudstilling - Naturens Stemme – på herregården Pallisbjerg har åben alle ugens dage i perioden frem til den 5. april.

Billetpriserne begynder ved 185 kroner plus gebyr. Der er mulighed for adgang via mobiltelefon eller tv, så hele familien kan tage på virtuel udstilling sammen.

Der er personlig teknisk support for alle, der køber adgang via tv.

Biletter kan købes gennem Ticketbutler.

Annonce

Fortumlet fortid

Det er altså første gang, at herregården Pallisbjerg åbnes for offentligheden.

Herregården har været igennem en fortumlet fortid, der både tæller hekseafbrænding af en kvinde i 1500-tallet frem til momssvindel i ejerskabet i nutiden.

Siden 2013 har Lone og Bo Kloster ejet herregården. Stedet lejes ud til arrangementer. Ægteparret holder jul på Pallisbjerg, men bor selv på en gård i nærheden, hvor de indtil fornyeligt har drevet minkavl.

Sidste års juleudstilling på herregården Nørre Vosborg formåede at tiltrække cirka 12.500 besøgende, oplyses det i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Vi slubrer rekordmeget saft i os

Holstebro Onsdag

Jeg er så glad for min cykel

Annonce