Annonce
Holstebro Onsdag

Det gamle apotek bliver vinforretning

Paul og Mynte Tarpgaard-Hancock rykker ind i Det Gamle Apothek, der fremover vil hedde "Estate Wine på Apotheket". Foto: Johan Gadegaard

Stedet skal ikke mere være en restaurant, siger den nye lejer, Paul Tarpgaard-Hancock. Men der kommer dog en vin- og kaffebar i sommerhalvåret.

Holstebro: Den 1. marts i år rykker nye lejere ind i de lokaler, der tidligere har huset restauranten Det Gamle Apothek.

Det er indehaveren af Nørreport Estate Wine, 48-årige Paul Tarpgaard-Hancock, og hans kone, 44-årige Mynte Tarpgaard-Hancock, der har sat deres underskrift på lejekontrakten.

- Inden jeg åbnede forretning i Nørregade 54, var jeg faktisk ret langt med forhandlinger om at åbne i bygningen Nørregade 47, der havde huset Svaneapoteket. Nu har vi snart 15 års jubilæum, og det kan vi så rykke over og fejre i nummer 47. Det er da sjovt, mener Paul Tarpgaard-Hancock.

Han har haft fem ugers urolige nætter, hvor han spekulerede over lejemålet, men nu er han glad og forventningsfuld.

- Sjovt nok sad Mynte og jeg og spiste derovre, inden juleræset for alvor skulle begynde, og så sagde jeg, at det da egentlig kunne være fedt at lave butik i de rammer, som restauranten havde skabt. Kort tid efter læste vi i avisen, at restauranten var i vanskeligheder - og så begyndte vi virkelig at spekulere på mulighederne, fortæller Paul Tarpgaard-Hancock.

Efter det var blevet meldt ud, at restauranten lukkede, tog han kontakt til bygningens ejer, Stener Leander.

- Jeg har kendt ham, siden jeg kom til byen for mange år siden. Han er en fin fyr, men han vil ikke sælge bygningen, for han er glad for den, og det kan jeg godt forstå. Så vi har lejet os ind, fortæller Paul Tarpgaard-Hancock.

Det er ikke mindre end 508 kvadratmeter, som han og Mynte overtager. Det gælder selve restauranten, selskabslokale, køkken og lager.

Vinbar - ikke restaurant

Men der skal ikke være restaurant.

- Nej, jeg har prøvet at drive en café, og bare jeg tænker på det, får jeg ondt i maven, erkender Paul Tarpgaard-Hancock.

Baren bliver dog bevaret - parret har også købt spejlene, lamperne og de gamle billeder på væggen - og det er meningen, at der skal være en kaffe- og vinbar i sommerhalvåret. Og måske også en særlig decemberåbning med gløgg.

- Folk vil kunne drikke månedens øl, et glas vin, en gin & tonic eller byens bedste iskaffe. Men der serveres ikke mad. Kun de snacks og chokolade, som vi fører i forretningen, forklarer Mynte Tarpgaard-Hancock.

Hun er uddannet fysioterapeut og har altid drømt om at åbne sin egen klinik med psykiatrisk fysioterapi. Den får hun nu. Bagest i det tidligere selskabslokale, som har egen indgang.

- Det er fantastisk at være nået dertil, hvor mine drømme går i opfyldelse. Hvad psykiatrisk fysioterapi er? Det er når man arbejder med psykiske problemstillinger ud fra en kropslig tilgang, forklarer Mynte.

I den tidligere restaurant bliver der forretning.

- Vi tager vores charme og gode service med ind i de fantastiske lokaler. Det bliver lidt ligesom den der legetøjsforretning i filmen "Alene hjemme: Glemt i New York", mener Paul og fortæller, at en kunde har sagt, at Estate Wine er "et tidløst åndehul".

Annonce

Respekt for historien

Nu bliver forretningen bare endnu bedre - og med det nye navn "Estate Wine på Apotheket". Det er ikke en skrivefejl med "th" i ordet Apothek.

- Nej, vi vil bevare den gamle skrivemåde, for vi i det hele taget gerne fortæller stedets historie, forklarer Mynte Tarpgaard-Hancock.

I gamle dage lå der en beværtning, der hed Dania, på adressen. Dania flyttede i 1919 ned, hvor Flamingo Pub senere blev til. I 1920 blev der bygget en ny bygning i Nørregade 47, og samme år flyttede Svane Apoteket ind. Efter apoteket flyttede, har nummer 47 så huset restauranten Det gamle Apothek.

Det nye vinsmagningslokale i kælderen, hvor restaurationskøkkenet er p.t., kommer til at hedde Dania Wine Cellars efter den gamle beværtning på stedet.

- Jeg har tænkt mig, at der skal være stengulv, vintønder med glasplader ... sådan lidt oldschool. Der er så mange kunder, der har spurgt på mulighed for større vinsmagninger, og nu kommer vi til at kunne holde det i egne lokaler, fortæller Paul Tarpgaard-Hancock.

Der bliver - ligeledes i kælderplan - også et ugentlig palle-salg, hvor der bliver stillet tre paller med varer op.

- Så kan man tage en kasse vin under armen for en skarp pris, forklarer Mynte om begrebet "palle-salg".

Annonce

Åbning

- Er det vemodigt at flytte fra Nørregade 54?

- Nej, egentlig ikke. Jeg har haft 15 gode år her, men ejeren har været meget klar med, at han ikke ønsker at renovere bygningen. Så vi havde et møde med ham og fik lavet en aftale om at ophæve vores bindingsaftale, der gik frem til 2021. Jeg tror, jeg har brugt en halv million kroner af egen lomme på at sætte butikken i Nørregade 54 i stand. Det kan jeg jo ikke tage med mig. Men jeg kan tage vores særpræg og charme med, smiler Paul Tarpgaard-Hancock.

Paul og Mynte arbejder med en foreløbig åbnings- og receptionsdato, der hedder den 17. april. Det gør de, fordi det dels er Pauls fødselsdag, og dels er Estate Wines 15 års jubilæum.

- Men vi skal altså også mindst have fra 1. marts og til 17. april til at lave om og flytte, for jeg må ikke presse min krop for meget, forklarer Paul Tarpgaard-Hancock, der gennem flere år har haft rygproblemer på grund af diskusprolapser.

Parret havde egentlig snakket om reception den 1. maj, men forkastede det igen. Den 5. maj skal to af deres ialt otte sammenbragte børn nemlig konfirmeres, og det var måske lige at spænde buen for hårdt ...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

En vatpind i halsen

Holstebro Onsdag

Kom ud at gå i skoven

Annonce