Annonce
Holstebro Onsdag

Efter 131 dage med lukkede restauranter: Klar med markiser, tæpper og varmelamper

Restauratør Michael Lehm har søgt Holstebro Kommune om tilladelse til udeservering. Restaurant Phønix når dog ikke at blive klar til den 21. april, fordi en brand har hærget den gamle restaurant, der netop havde gennemgået en større renovering. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Restaurant Cooks og Restaurant Phønix er blandt de spisesteder, der har gjort klar til udeservering - sidstnævnte når det dog ikke til den 21. april.

Holstebro: Efter 131 dage sker der endeligt:

Restauranterne får fra den 21. april lov til at servere for gæsterne igen.

Dog kun udendørs - og kun med gyldigt coronapas, håndsprit og afstand.

Annonce

Sådan lød meldingen i hvert fald lige indtil fredag i sidste uge, hvor et bredt politisk flertal indgik en aftale om, at caféer og restauranter fra den 21. april ikke blot får lov til at åbne udendørs, men også for indendørs servering. Dog med krav om bordbestilling og fremvisning af coronapas. Aftalen fjernede samtidig kravet om coronapas ved udendørs servering.

Restauratør Huso Akkaya, der driver Restaurant Cooks, er klar til at servere både kaffe og mad for sine gæster. Op til åbningen har hans restaurant investeret i nye udendørsmøbler. Arkivfoto: Morten Stricker

Holstebro Kommune har givet 33 caféer, pizzeriaer, restauranter og andre spisesteder tilladelse til udendørsservering.

En af dem er Restaurant Cooks i Enghaven:

- Vi har købt nye udendørsmøbler og har en stor markise, tæpper og varmelamper klar, lød det fra indehaveren, Huso Akkaya, da avisen talte med ham i sidste uge.

Uden for sin restaurant ud mod parkeringspladsen i Enghaven har han også inden coronakrisen haft en terrasse, hvor Cooks' gæster har mulighed for at spise ude under åben himmel.

Restauratøren har nu et stort ønske inden onsdagens åbning: Godt vejr.

Den nye genåbningsplan

Natten til fredag indgik Folketingets partier en aftale om en udvidet genåbning.

Fra onsdag den 21. april får caféer og restauranter får lov til at åbne for indendørs servering. Dog med krav om bordbestilling og fremvisning af coronapas.

Indendørs servering skal ske med et afstandskrav, der sikrer to kvadratmeter per siddende gæst og fire kvadratmeter per stående gæst.

Kravet om coronapas ved udendørs servering fjernes.

Sidste udskænkning er klokken 22.00. og der skal holdes lukket fra klokken 23 til klokken 5.

Barer og værtshuse må også genåbne under samme vilkår.

Fik et skub af krisen

Holstebro Kommune har fået en ny ansøgning om at få tilladelse til udendørsservering. Den kommer fra Restaurant Phønix.

- Men vi når ikke at åbne den 21. april. Vi åbner først den 6. maj, og det bliver den helt store åbning med ny vinkælder og udeservering både ud mod torvet og omme i gårdhaven, lød det i sidste uge fra restauratør Michael Lehm, før den nye genåbningsplan var vedtaget.

Oven i nedlukningen har han også været udfordret af en brand i sin restaurant. En brand, der tvang Phønix til at starte forfra kun otte måneder efter at en gennemgribende renovering var tilendebragt.

Efter at den nye genåbningsplan blev præsenteret, har avisen været i kontakt med Michael Lehm, der på grund af branden er nødt til at holde fast i planen med først at åbne Phønix den 6. maj.

- Men vi åbner på museet nu, lød det fredag morgen fra restauratøren, der også driver Støberiet på museet.


Coronaen har skubbet lidt på os. Nu har vi investeret i det, og udeserveringen skaber også mere synlighed.

Michael Lehm, restauratør


Michael Lehm har længe drømt om at udvide med udeservering på Phønix.

- Coronaen har skubbet lidt på os. Nu har vi investeret i det, og udeserveringen skaber også mere synlighed, siger restauratøren, der både har tæpper, varmelamper og markiser klar.

Planen er også at sætte læskærme op for at skabe lidt læ for vinden, og ly for regnen er der i gårdhaven.

- Det er vigtigt, at vi gør noget. For vi vil gerne have liv i byen. Da Marcellos kom til byen, gjorde caféen noget godt for udemiljøet, og jeg kan da godt være lidt misundelig på udemiljøet ved Brotovet og ærgre mig over, at min restaurant ikke ligger der, siger Michael Lehm.

Torsdag i sidste uge tog en repræsentant fra kommunen og handelschefen på en tur rundt til byens restauranter for at få en general snak med restauratørerne op til åbningen.

- Der var ingen, der skut manglede mere plads til udeservering, fortæller Martin Meisler Elmholdt-Svendsen, der er teamleder i Holstebro Kommune.

- I år vil vi giver flere tilladelser til læskærme, end vi normalt gør. Vi vil gerne have et åbent miljø i gågaden og knap så privat, men i år vil der altså qua coronaen bliver flere muligheder for at sætte læskærme op, fortæller teamlederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

En vatpind i halsen

Holstebro Onsdag

Kom ud at gå i skoven

Annonce