Annonce
Holstebro Onsdag

Fysioterapeut bruger skoven til træning under corona-nedlukning

Deltagerne på gå-holdet er i gang med dagens udfordrende rute. Pressebillede
Vestre Plantage nær Holstebro Kaserne er udgangspunktet for træning, sved på panden og socialt samvær.
Annonce

Holstebro: Fysioterapien Færch Husets fysioterapeut Kenneth Juul Laugesen har i den seneste måneds tid tilbudt udendørs træning i Vestre Plantage, hvor både træning og tiden til en sludder er vigtigt at forene.

- Træningstilbuddet følger fint den trend, der er opstået under corona-nedlukningen, hvor mange flere er begyndt at komme ud og bruge naturen, siger Kenneth Juul Laugesen i en pressemeddelelse.

Tilbuddet om udetræning begyndte som et alternativ til personer, der allerede var tilknyttet klinikkens træningshold. På grund af nedlukningen var det ikke muligt at opretholde funktionsniveauet med træning hos Fysioterapien Færch Husets indendørs lokaler, og derfor var det nødvendigt at skabe nye rammer for træningen.

Blandt andet er der blevet oprettet et gå-hold med indlagt styrketræning, hovedsageligt for deltagere, som før nedlukningen, gik til varmtvandstræning i Holstebro Badeland.

- Gå-holdet er udfordrende på en helt anden måde end varmtvandstræning, da både kondition, styrketræning og balance bliver udfordret, og det føles skønt at være udenfor, og så får vi os en hyggelig snak, mens vi går rundt, siger Conni Sørensen, som har været en fast del af gå-holdet.

- Der er så mange flotte omgivelser i skoven, at det er en skam ikke at bruge dem, og nu hvor mange ikke kan komme i deres vante omgivelser i fitnesscenteret, så er det oplagt at bruge væltede træer, sten og bakker som udfordringer til en træningstime. Derudover er der bare en anden atmosfære og snak imellem øvelser, når man står op af et træ ved en sø i stedet for en kondicykel i et træningslokale, fortæller fysioterapeut Kenneth Juul Laugesen.

Holdene har højst otte deltagere. Øvelserne foregår med egen kropsvægt og naturens redskaber, og afstanden imellem deltagerne er nemmere at holde ude i naturen end indendørs.

- Derfor forbliver smitterisikoen på et minimum, hvilket er vigtig for os, da vi fortsat er med til at bryde smittekæderne, samtidig med at vi kan hjælpe folk med opretholde eller forbedre deres funktionsniveau eller blot holde sig i god form. Vi har plads til alle, understreger Kenneth Juul Laugesen

Der er i øjeblikket fire hold i løbet af ugen, og der er mulighed for at oprette flere hold.

Som et nyt tiltag er der skabt et samarbejde mellem Fysioterapien Færch Huset og den lokale Diabetesforening. Herigennem er det også muligt at komme med på et hold, hvis man er enten medlem eller pårørende.

Der er ikke krav om en henvisning fra lægen for at komme i behandling eller begynde træning hos Fysioterapien Færch Huset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Nordens Lund blev indviet

Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Jazztrio spiller i Subhuset

Annonce