Annonce
Holstebro Onsdag

Kandis-Johnny toner frem på livestream fra kunstmuseum

Dansktopsanger Johnny Hansen og digter Søren Mølstrøm synger fredag den 26. marts sangen, "To farver" på kunstmuseet i Holstebro. På grund af coronarestriktionerne kan publikum ikke være med, men de kan opleve sangen og musikken via livestreaming. Pressebillede
Fredag den 26. marts klokken kan man opleve Johnny Hansen på livestream fra Holstebro Kunstmuseums corona-lukkede jubilæumsudstilling. Sammen med digteren Søren Mølstrøm synger han 'To Farver', som handler om Albert Mertz’ røde og blå værker.

Holstebro: I 2019 skrev Johnny Hansen og Søren Mølstrøm fra Kunst ud til Folket fire sange med inspiration fra abstrakte værker i Sorø Kunstmuseums samling. Blandt andet blev Mertz’ karakteristiske røde og blå farver spundet ind i en duet om to vidt forskellige verdner, der mødes - med Johnny på blå side og Søren på rød side.

Og Mertz' røde og blå farver er der masser af, når Johnny og Søren spiller direkte fra den aktuelle, men lukkede Mertz-udstilling på kunstmuseet i Holstebro.

Det sker fredag den 26. marts klokken 15, at dansktop-musikeren synger sammen med digteren.

Det oplyser Holstebro Kunstmuseum i en pressemeddelelse.

I 2019 sagde Johnny Hansen til P1, at det havde gjort indtryk på ham at høre, at en kunstner som Albert Mertz i virkeligheden havde en utrolig folkelig tilgang til sin kunst. Mertz var selv åben og folkelig, og han ønskede, at hans kunst skulle møde mennesker, hvor de var. Mertz udsmykkede stamværtshuset, Andys’s bar i København, han brugte reklamebilleder fra dameblade i sin kunst - og så hørte Mertz selv P3, mens han arbejdede.


Forhåbningen er, at samarbejdet i stedet kan få et digitalt liv og eftermæle, der kan sprede glæde og forene forskellige sider af kunst- og kulturlivet.

Holstebro Kunstmuseum


For tre år siden ringede Søren Mølstrøm til Johnny Hansen for at spørge, om han ville være med til at synge dansktopsange om abstrakte malerier.

Han havde ikke forventet det men Johnny sagde bare "ja for fanden, det vil jeg gerne - det er jo modsætninger, der mødes".

Sangen "To Farver", som kan opleves live fra museet, var den første, de tog hul på, og det skulle ende med at blive projektets slagsang.

- Den forener ikke blot rød og blå, men også kunstmuseet og dansktoppen - musikken og billedkunsten, skiver kunstmuseet, der glæder sig til,  at Kunst ud til folket og Kandis-Johnny bringer kunsten ud til folket i bedste Mertz-stil.

På grund af lukning og forsamlingsforbud har Holstebro Kunstmuseum ikke mulighed for at invitere hverken Kandis- eller kunstfans indenfor til koncert.

- Men forhåbningen er, at samarbejdet i stedet kan få et digitalt liv og eftermæle, der kan sprede glæde og forene forskellige sider af kunst- og kulturlivet, lyder det fra museet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Vi slubrer rekordmeget saft i os

Holstebro Onsdag

Jeg er så glad for min cykel

Annonce