Annonce
Holstebro Onsdag

Ny frisør havde åbent i fire timer før alt var væk

- Du må gerne understrege, at salonen ligger inde i Holstebro. Mange tror, at den ligger i Idom, men det er altså bare Idomvej, siger Nanna Ringgaard til journalisten. Foto: Morten Stricker
Frisør Nanna Ringgaard har åbnet Hair by Nanna i en tilbygning til sit private hjem for at få mere fleksibilitet i hverdagen

Holstebro: På Idomvej 9 ligger der et helt almindeligt parcelhus. Og lige ved siden af er der rejst en stor, sort kasse af en tilbygning. Her har Nanna Ringgaard indrettet sin nye frisørsalon, Hair by Nanna, lige ved siden af familieboligen, hvor hun bor med sin mand og tre børn.

Tilbygningen er blot 27 kvadratmeter, men det mærker man ikke, når man først sidder i frisørstolen, som Nanna Ringgaard åbnede for den 6. april.

- Det var vigtigt for mig, at salonen var separat fra vores hus, så jeg stadig havde følelsen af, at jeg lukkede døren til privaten og gik på arbejde - og lukkede døren til arbejde i slutningen af dagen, siger Nanna Ringgaard.

Annonce

Hun har 16 års erfaring fra diverse frisørsaloner i Holstebro og Aarhus, og selvom hun nu netop er blevet selvstændig, så var det faktisk aldrig drømmen.

Altid en hjemme

- Jeg tror, at corona-nedlukningen har fået mange af os til at reflektere, siger Nanna Ringgaard.

Det fik den i hvert fald hende til. For både hun og hendes mand, der arbejder hos Møblér med Kumo, havde førhen typiske butiks-arbejdstider med vagter hver lørdag og lange fredage.

- Der var ingen af os, der gik hjem klokken 15, og så kan det være svært at få et familieliv til at hænge sammen, forklarer Nanna Ringgaard, der har tre børn i alderen tre, syv og ti år.

Da Danmark gik ind i den anden store nedlukning på grund af corona tilbage i december måned, tog hun derfor beslutningen om at blive selvstændig.

Grundtegningen til den nye frisørsalon, der ligger ved siden af privaten, blev tegnet af Nanna og hendes mand. De har selv stået for store dele af det indvendige, så som gipsvægge, lister og gulv. Foto: Morten Stricker

- På den måde bliver det mere fleksibelt for os. Nu er der altid en hjemme, og man skal jo have et liv ved siden af arbejdet, siger hun med et smil.


Butiksarbejdstider er bare ikke skræddersyede til børnefamilier.

Nanna Ringgaard, Hair by Nanna


Lige nu arbejder hun dog næsten mere, end da hun var ansat. Som bekendt blev der i starten af april åbnet for, at frisørerne igen kunne lukke dørene op for kunderne efter at have været lukket ned siden 21. december på grund af corona. Til at starte med var der tryk på frisørernes bookingsystem, og hos Hair by Nanna gik det også hedt for sig.

- Fire timer efter jeg havde åbnet, var næsten alle tider for de første 14 dage væk. Nu er der næsten booket op indtil den første uge i maj, siger Nanna Ringggaard, der dog stadig har enkelte tider til eksempelvis herreklipninger.

Annonce

Godt tidspunkt

På sigt håber Nanna Ringgaard dog at kunne lukke salonen tidligt enkelte dage om ugen, samt måske kun have åbent et par lørdage om måneden i stedet for hver lørdag.

- Butiksarbejdstider er bare ikke skræddersyede til børnefamilier. Nu råder jeg mere over min egen tid, og børnene er allerede vilde med, at mor er så meget hjemme, siger Nanna Ringgaard.

Hun er ikke bange for en ny nedlukning i forhold til corona.

- Man frygter nok altid en ny nedlukning, når man er selvstændig, men jeg tror, at nu er et godt tidspunkt at starte op på. Der er gang i vaccinen, og der bliver åbnet mere og mere op, siger hun.

Og så det måske vigtigste argument af dem alle.

- Hvis der er noget man gerne vil, er man nødt til at prøve at udleve det. Vi lever kun en gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

En vatpind i halsen

Holstebro Onsdag

Kom ud at gå i skoven

Annonce