Annonce
Holstebro Onsdag

Portræt-kursister viser, hvad de har lært

Portrættet af Asta er et af de malerier, man kan se nærmere på i udstillingen i Beckers Farvecenter i Ulfborg. Pressebillede
Annonce

Ulfborg: De seneste tre måneder har kursister i to hold været i gang med at lære kunsten at male naturalistiske portrætter og landskaber.

For at sikre kursister let og billig adgang til hjælpemidler som farvetuber, fernis, pensler og lærreder indvilgede malermestrene, Natalie Petersen og Ivan Jakobsen fra Beckers Farvecenter i Ulfborg, i at etablere et hjørne i butikken med farver og remedier til kursisterne.

Kursisterne vil nu vise, hvad der er kommet ud af anstrengelserne. Derfor vises der fra den 3. til den 17. december en udstilling i Beckers Farvecenter af de hel- og halvfærdige malerier, oplyses det i en pressemeddelelse.

Udstillingen viser maleprocessens stadier og bredden i de færdige malerier.

Undervisningen, der afholdes under AOF Ulfborg-Vemb, foregår tirsdag aften i Staby Skole og torsdag formiddag i Tinghuset i Ulfborg. Underviser er cand.mag. i kunsthistorie, Frank Weber fra Staby, som blandt andet har undervist i billedkunst i gymnasiet gennem 27 år.

Hans hobby har altid været at male i den naturalistiske stil, som blandt andre Anna og Michael Ancher, P.S. Krøyer og de øvrige Skagensmalere malede. De seneste godt 15 år har det især været portrætmaleriet, han har dyrket og undervist i. Først i eget atelier i Thisted og siden efteråret 2019 i Staby og nu også Ulfborg.

Efter nytår fortsætter holdene, hvor der er få ledige pladser, og der begynder endnu et hold under Ringkøbing LOF.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

"Lukket" butik har fundet alternativ måde at holde udsalg på: - Det har gjort os til optimister med henblik på fremtiden

Annonce