Annonce
Indre By

Enhjørninger i går på gaden i pels og pastelfarver: - Det er en hyldest til håb, frihed og fællesskab

Enhjørninger af kunstnergruppen Nordlys. Foto er taget i udstilingen “Anden stjerne til højre” på Nikolaj Kunsthal af kunstner Thomas Øvlisen. Thomas Øvlisen er ikke en del af Nordlys.
Koreografkollektiv går på gaden i farvestrålende kostumer som enhjørninger - et fabeldyr, der er symbolet på frihed.

Hvis du i weekenden render ind i en enhjørning eller to i fluffy og farverige pasteller i Indre By, så bliv ikke forskrækket.

Det er såmænd blot det koreografiske kollektiv Nordlys, der indtager de københavnsker gader. Enhjørningerne popper op i gaderne omkring Nikolaj Kunsthal i det, de to koreografer My Grönholdt og Julie Rasmussen kalder 'en hyldest til håb, frihed og fællesskab'.

Ideen til 'Enhjørninger i det offentlige rum opstod under den første corona-nedlukning sidste år.

- Coronakrisen begrænser vores frihed, og vi kan ikke leve vores liv som vi plejer, ja man kan nærmest sige at friheden er gradbøjet. Og lige nu ser vi lock-down, forbud, bøder, lovgivninger og en frygtbaseret retorik både politisk og i medierne, og det får os til at spørge os selv hvilke konsekvenser det har på mennesket, samfundet og kunsten - også i et post-corona samfund, siger de i en pressemeddelelse.

Annonce

Pels og pastel

- Enhjørningerne skaber magi, glæde og tager os i fællesskab med på en tiltrængt pause fra krisen. Enhjørningerne fører os hen til en festlig parallelvirkelighed fyldt med magi og håb. Enhjørningen er et symbol på frihed, et mystisk fabeldyr som har helende kræfter, her i en pelset og pastelfarvet udgave. Med vores værk skaber vi en skæv og anderledes scenekunst, som er tilgængelig for alle i det offentlige rum, lyder det videre.

Hvis du vil se, hvad det hele går ud på, så er det bare at bevæge dig ind omkring Nikolaj Plads i weekenden i dagtimerne. Så kan du nok ikke undgå at støde på de pelsede væsener.


Enhjørningerne skaber magi, glæde og tager os i fællesskab med på en tiltrængt pause fra krisen.


'Enhjørninger i det offentlige rum' præsenteres i samarbejde med Nikolaj Kunsthal og erstøttet af Statens Kunstfond - 'Sammen om Kunsten'. Arrangementet gennemføres efter de gældende retningslinjer for corona-sikkerhed og udendørsforsamlinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Endelig! Nu åbner Botanisk Have igen

Byliv

Friskbagte vafler formet som kønsdele hitter

Indre By

Byvandringer om besættelsen

Annonce