Annonce
BYLIV

Nu er der julelys i Pisserenden: Det er et Winter Wonderland

Nu er der kommet julelys i Studiestræde, Larsbjørnsstræde, Teglgårdsstræde og Kattesundet. Foto: Christian M. Olsen
Det har været en lang kamp, men nu er der trykket på kontakten. For første gang er der julelys i Latinerkvarterets gader - helt frem til udgangen af februar.
Annonce

- Det er som et Winter Wonderland, når man kigger ud ad vinduerne.

Fra sin lejlighed i Teglgårdsstræde har Anita Nielsen første parket til det vinterlys, der nu er tændt i fire gader i Latinerkvarteret. Udover Teglgårdsstræde har også Larsbjørnsstræde, Kattesundet og Studiestræde fået lysende guirlander mellem husene.

- Det er smukt, og lys er også håbet i den mørke tid. Og så er det skabt gennem et stort fællesskab i kvarteret, siger Anita Nielsen.

Godt 60 forretningsdrivende har bakket op om julebelysningen, der bliver hængende til og med februar - som en vinterbelysning og til februar som en del af Copenhagen Light Festival.

- Der har aldrig været julelys før. Det er rigtig flot og hyggelig og giver en god julestemning, siger 11-årige Max Vilhelm Trier Norden, der også bor i Teglgårdsstræde og tirsdag, da mørket faldt på var på gaden med sin familie for at se lyset.

En større festivitas i forbindelse med lystændingen satte forsamlingsforbuddet en stopper for. Men Frank Zadi fra cafeen The Living Room, der er en af drivkræfterne i initiativgruppen bag vinterlys-projektet, serverede gratis gløgg to go, så man med en varm vinterdrik kunne gå rundt og se de i alt 27 lyskæder, der nu spreder lys i kvarteret.

Annonce

Skøn opbakning

Rita Schönenberger, der er indehaver af forretningen Silkevejen, har også siddet med i arbejdsgruppen.

- Jeg er så glad. Det betyder så meget, at det er lykkedes. Det viser, at man skal blive ved med at tro på det og ikke give op. Vi kan virkelig noget, når vi samarbejder, siger Rita Schönenberger.

Hun håber, at lysene vil være med til at samle kvarteret endnu mere og få flere til at lægge vejen forbi Pisserenden og omegn.


Det er smukt, og lys er også håbet i den mørke tid. Og så er det skabt gennem et stort fællesskab i kvarteret.

Anita Nielsen


- Det har været et hårdt arbejde, men det er skønt at mærke den opbakning, der er i kvarteret, siger Rita Schönenberger.

Udover forretningsdrivende i området har også private været med til at bakke op om julebelysningen gennem crowdfunding.

Annonce

Kan løfte besøgstal

Udover arbejdet med at skaffe opbakning og finansiering af julebelysningen, har arbejdsgruppen også måttet arbejde med at skaffe de nødvendige tilladelser. Et arbejde, som KCC - København Commerce & Culture har været en stor drivkraft.

Og her glæder direktør John Hansen sig over, at det er lykkedes at få de fire gader i Latinerkvarteret ind på julelysenes københavnerkort.

- Vi kan se fra andre steder i byen, at julelysene betyder meget og kan løfte besøgstallet, siger John Hansen.

Nu er der kommet julelys i Latinerkvarteret. Max Vilhelm Trier Norden. Foto: Christian M. Olsen

- Det er jo en fornøjelse at se, at når man går sammen, så kan man skabe noget. Butikkerne har løftet en rigtig stor opgave, men der skal også lyde stor ros til Juleministeriet, der har sat lyskæderne op og til Tanya Jørgensen fra vores kontor, der har arbejdet utrætteligt med at få tilladelserne på plads, siger John Hansen.

Julebelysningen i gaderne vil fremover være en del af den københavnske julebelysning, og vil på sigt kunne udvides til omkringliggende gader, oplyser KCC.

Anita Nielsen, Teglgårdsstræde: - Det er som et Winter Wonderland, når man kigger ud ad vinduerne om morgenen. Det er smukt, og lys er også håbet i den mørke tid. Og så er det skabt gennem et stort fællesskab i kvarteret. Foto: Christian M. Olsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LEDER

Færre gratis omgange i 2021, tak

Annonce