Annonce
Kerteminde Ugeavis

Den røde Pimpernel genopstår fra de døde: Med nyt navn og ny farve

Den røde Pimpernel var også kendt som: Den Røde eller Pimperen. Foto: Peter Ammitzbøll
Den Røde Pimpernel skifter navn til Bodegastuen og åbner 1. juli. Ejeren af værtshuset mangler dog lige at finde en forpagter.
Annonce

Kerteminde: En epoke i Kerteminde sluttede, da Den Røde Pimpernel blev lukket med et brag af en fest 25. december 2018.

Forpagteren af stedet, Kasper Skov, gav op, smed nøglerne på bardisken og lukkede værtshuset, fordi han ikke kunne få sit privatliv til at hænge sammen med de sene aftener bag baren.

Lukningen af "Den røde" betød også, at Kerteminde mistede det sidste det sidste værtshus i byen, som havde en bevilling til klokken fem.

Nu er der godt nyt til de ølhungrende. Den røde er nemlig blevet overtaget af den farverige iværksætter Rune Tolstrup, der er klar til at åbne værtshuset igen fra 1. juli.

- Jeg skal ikke selv drive den, så lige nu er vi ved at finde en, der kan forpagte stedet, fortæller Rune Tolstrup, der netop er begyndt at sætte værtshuset i stand.

- Vi har revet alt gammelt inventar ud. Det hele skal males, og der skal sættes nogle nye ting op hist og pist. Vi har købt nyt inventar, og vi maler hele facaden, så vi springer ikke noget over, fortæller Rune Tolstrup.

- Vil den "røde" så stadigvæk være rød?

- Jeg ved godt, hvad du fisker efter. Nej, "Den røde" bliver ikke rød mere. Beslutningen er ikke taget endnu, men jeg regner med, den bliver modegrå. Nabohuset har sort bindingsværk, og vi kører hans tema videre over i vores, så det passer ind i bybilledet, fortæller Rune Tolstrup.

Annonce

Folk hungrer efter social aktivitet

Navnet skifter også til Bodegastuen, da Rune Tolstrup i forvejen har et værtshus, der hedder Bodegastuen i Glamsbjerg og regner med at åbne flere værtshuse under samme navn.

I forbindelsen med ombygningen af værtshuset bliver serveringsarealet udvidet, så det er muligt at holde større fester på præmisserne.

- Vi har tænkt os at indrette det, så cirka 30 procent af værtshuset vil være åbent alle ugens dage. Så har vi nogle smarte skydedøre, som vi lige kan køre fra og til, når der er arrangementer, påskefrokoster, julefrokoster, og hvis der er nogle, der skal bruge mere plads, forklarer Rune Tolstrup.

- Er det en god ide, at åbne et værtshus i de her coronatider?

- Med det jeg ser i hele branchen, så hungrer folk efter social aktivitet, så jeg ser ikke noget problem i det. Og jeg tror, at om en måned så åbner statsministeren døren noget mere, så jeg ser ikke lige så mange ting, vi skal tage forbehold for. Men vi følger reglerne og gør kun de ting, vi må, siger Rune Tolstrup.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Et godt råd

Annonce