Annonce
Ugeavisen Kolding

Filip blev selvstændig i en ung alder: Nu vil han vise bagsiden af iværksættermedaljen

Filip Jepsen har allerede stor erfaring med iværksætteri trods sine blot 22 år. I øjeblikket er hans drøm med tiden at starte en privatfly-virksomhed, hvor han kan bruge den uddannelse til pilot, som han er ved at færdiggøre i øjeblikket. Foto: Steffen Nielsen
Allerede som 16-årig flyttede Filip Jepsen hjemmefra, og kort efter mistede han sin far. Den hårde start på ungdomslivet har gjort ham selvstændig og arbejdsom, og i dag lever han af sit iværksætteri. Snart er han aktuel med en ny tv-serie om netop iværksætteri.
Annonce

Kolding: Filip Jepsen har altid været vant til at arbejde hårdt. Som toårig flyttede han og hans familie fra Kolding til Malaga, hvor forældrene var selvstændige med en stribe forskellige virksomheder.

Derfor har iværksætterånden gennemsyret hele Filips barndom.

- Jeg har altid lært, at jeg skulle arbejde mig til tingene. Da jeg var barn, tog min far mig med til brugtmarkeder og hjalp mig med at købe og sælge ting, så allerede der lærte jeg det her med at købe for en krone og sælge for to, husker han.

Som 16-årig forlod Filip Malaga for at tage på efterskole i Danmark. Kort tid efter mistede han sin far, som døde efter få måneders kræftsygdom. Alligevel valgte han at blive i Danmark og selv klare sig igennem sorgen.

- Der gik det op for mig, hvad forskellen på problemer og udfordringer er. Jeg skulle forsøge at have et almindeligt efterskoleophold lige som alle de andre og samtidig kæmpe med noget ved siden af. Men hvis du ikke tager dig sammen og kommer videre, så kører toget altså, siger den nu 22-årige, som efter efterskoleopholdet tog på handelsskole i Kolding og allerede som 17-årig startede sin første virksomhed, som han siden har solgt videre.

- Det hårdeste for mig i dag er, at min far aldrig vil se, hvad jeg har opnået. Jeg ville gerne have haft ham som sparringspartner. Min far og mor er min største inspiration. De har knoklet røven ud af bukserne, og de har også prøvet både de store opture og nedture, siger han.

Annonce

Mange jern i ilden

I dag driver Filip Jepsen et ejendomsselskab sammen med sin mor, samtidig med at han investerer i nystartede virksomheder, tilbyder mentorforløb for andre iværksættere og holder foredrag. Ud over det er han ved at gøre en uddannelse til pilot færdig, og så starter han om lidt optagelser til et nyt tv-program om iværksætteri sammen med to andre unge iværksættere.

Selvom det kan lyde af meget, så trives Filip med de mange jern i ilden.

- Jeg kan godt lide at starte noget op og se, hvad der sker, og jeg vil gerne være min egen chef. Jeg synes, det er spændende, at du ikke ved, hvad der sker i morgen, og der er hele tiden noget, du kan optimere. Jeg synes især, det er spændende at hjælpe andre unge iværksættere og være med til at udvikle deres virksomhed, siger iværksætteren, som selv mener, at det har givet ham nogle særlige kompetencer at stå på egne ben i en ung alder.

Filip Jepsen driver blandt andet et ejendomsselskab sammen med sin mor, der stadig bor i Malaga. Blandt andet udlejer de den grå bygning helt til venstre i billedet i Helligkorsgade. Foto: Steffen Nielsen

- Jeg flyttede hjemmefra som 16-årig, så jeg har lært at være selvstændig helt fra starten. Der var ikke nogen mor, der lige kunne komme og lave mad for mig eller vaske mit tøj, og det tror jeg også har betydet meget for mig. Jeg har altid arbejdet hårdt, og når kammeraterne har været i byen, så har jeg ofte siddet hjemme på kontoret og arbejdet, fortæller han.

Annonce

Ikke kun glamour

I starten af det nye år vil man kunne se mere til Filip Jepsen i det nye tv-program 'Iværkslaveri'. Serien er et samarbejde mellem Filip selv, iværksætteren Martin Nordlund og youtuberen Alexander Husum, og målet er at gøre op med forestillingen om, at livet som iværksætter altid er en fest.

- Når man ser noget om iværksættere, så bliver der tit fokuseret på biler og guccibriller og alt det glamourøse, og det er altså kun fem procent af det at være iværksætter. Det er pissefedt, men der er altså også en bagside af medaljen. Det er hårdt arbejde fyldt med tvivl, og man kommer også til at opleve fiaskoer. Så vi vil gerne bruge det til at vise, hvordan man kan komme igennem sine udfordringer, forklarer han.

Foto: Steffen Nielsen

I programmet vil iværksættertrioen udvælge en håndfuld unge iværksættere, som de vil arbejde videre med, give sparring og hjælpe igennem de udfordringer, der dukker op.

- Mange har ikke en plan og tror, at du får mange penge med det samme, men det kræver vedholdenhed og tålmodighed, og man skal have et klart mål om, hvad det er, man vil. Jeg havde selv svært ved at få bare én ordre i mit første firma fra en, jeg ikke kendte i forvejen. Men det var til gengæld så fedt, da jeg fik den første, og da der begyndte at komme flere og flere, siger Filip Jepsen.

Optagelserne til den nye serie begynder i starten af oktober, og håbet er, at Iværkslaveri kan vises på en af de store streamingtjenester i begyndelsen af det nye år.

Filip Jepsen

22-årige Filip Jepsen er født i Kolding og boede i spanske Malaga fra han var to til 16.

Har gået på handelsskole i Kolding og startede sin første virksomhed som 17-årig.

Driver i dag et ejendomsselskab. Derudover investerer han i nystartede virksomheder og tilbyder mentorforløb. Læser sideløbende til pilot. Læs mere om ham på www.filipjepsen.com.

Starter optagelser til tv-serien Iværkslaveri i starten af oktober. Interesserede deltagere kan kontakte ham på fkjinvest@gmail.com senest 28. september.


Det hårdeste for mig i dag er, at min far aldrig vil se, hvad jeg har opnået. Jeg ville gerne have haft ham som sparringspartner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce