Annonce
Ugeavisen Kolding

Læser undrer sig over træer uden bark: Her er forklaringen

Det er blandt andet træerne på billedet her lige ved indgangen til Nr. Bjert, som Georg Nielsen har undret sig over. Foto: Steffen Nielsen
En række poppeltræer på Nr. Bjertvej har fået skrællet barken af. Træernes rødder breder sig for meget, og de skal derfor slås ihjel, og det er ikke nok bare at fælde dem, lyder forklaringen.

Kolding: Hvis du ind imellem kører mod Nr. Bjert har du måske bemærket dem: En længere række store træer, som har fået skåret et bredt bælte af barken af nederst på stammen.

Men hvorfor nu det, spørger læser af ugeavisen Georg Nielsen.

"Ingen kan være i tvivl om, at træerne går ud. Men hvorfor denne fremgangsmåde? Hvorfor ikke bare fælde dem," spørger han.

Svaret sidder skov- og landskabsingeniør ved Kolding Kommune Michael Tornbjerg Nielsen med. Han fortæller, at rækken af træer skal fældes, fordi rodnettet er begyndt at kravle ind under fundamenterne på de nærliggende huse på Degnevænget, hvor det kan skabe problemer.

Man kan dog ikke bare fælde træerne, hvis man vil være sikker på at komme dem til livs.

- Det er nogle poppeltræer, som står der, og hvis man bare fælder dem, så kommer der en masse rodskud, for de skyder helt vildt fra stubben. Det er særligt for popler, at de skyder igen. Hvis du fælder en eg eller bøg, så dør den bare af det, forklarer Michael Tornbjerg Nielsen.

Annonce

Fælder måske til vinter

Metoden man i stedet bruger kaldes at ringe træet. Det vil sige, at man skralder noget af barken af for på den måde at svække træerne, inden man fælder dem.

Til sommer vurderer kommunens folk, hvor svækkede rækken af poppeltræer er, og de vil så enten blive fældet til vinter i år eller næste år.

- Og når de er væk, er der så en masse andre arter, som vil få bedre vilkår, og de tager så over med årene, forklarer skov- og landskabsingeniøren.


Det er nogle poppeltræer, som står der, og hvis man bare fælder dem, så kommer der en masse rodskud, for de skyder helt vildt fra stubben.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

En historisk chance

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce