Annonce
Ugeavisen Kolding

Midtby-teater får sit publikum tilbage om tre uger

Den 18. juni kommer der igen gæster i teaterbygningen i Fredericiagade. Det sker i forbindelse med årets sæsonlancering, som plejer at være et tilløbsstykke, da teatret gik under navnet Mungo Park Kolding. Nu har det skiftet navn til Kolding Egnsteater, som til dels får et andet indhold og fokus. Arkivfoto: John A. Petersen
Mungo Park Kolding overlevede politisk stormvejr som Kolding Egnsteater. Nu overlever man også coronakrisen, så teatret kan tænde scenelyset første gang den 18. juni.
Annonce

Kolding: Hvert år har det været et tilløbsstykke og en fest, når Mungo Park Kolding har inviteret publikum indenfor til lanceringen af årets program. Nu har teatret skiftet navn til Kolding Egnsteater, men præsentationen af det kommende program bliver med garanti stadigvæk en fest, når publikum får lov at komme indenfor den 18. juni.

- Vi laver et show i den sædvanlige gakkede stil, man kender fra de forrige år. Og det bliver direkte fra scenen foran et publikum. Nu har vi vist set Netflix og Facebook-streaming nok for en tid, nu trænger vi til at se noget, der foregår live, siger Sophie S. Villsen, der er souschef på Kolding Egnsteater.

Præsentationen omfatter blandt andet stykket "Moot, Moot", der bliver den allerførste forestilling hos Kolding Egnsteater. Stykket med skotske skuespillere er på scenen fra den 5. september.

Man kan også høre om det stykke, som har fået arbejdstitlen "Madeleine og drømmene", og der bliver talt om "Erna i krig", som endelig vises til næste forår som en del af den udskudte fejring af Genforeningen.

Kolding Egnsteater

Kolding Egnsteater er opstået, efter at et politisk flertal ikke ønskede at forlænge aftalen med Mungo Park Kolding.

Det nye egnsteater skal stadig producere teater, men det bliver med et stærkere lokalt udgangspunkt.

Ifølge den nye aftale om et kombineret egnsteater og kulturhus, der skal holde åben dagen lang, kommer bygningen også til at rumme City Kolding, der flytter fra sine nuværende lokaler i Helligkorsgade til teaterbygningen.

Derudover kan bygningen også komme til at rumme et servicecenter, café og eventuelt et slags centrum for stand up-optrædender.

Annonce

Mere liv i huset

Selv om der først spilles teater den 5. september, så bliver der masser af liv i teaterbygningen allerede i august. Den store foyer bliver omdrejningspunkt for flere aktiviteter, der endnu ikke er sat navn og dato på.

- Vi ved ikke, hvad vores bar kommer til at hedde endnu, men der bliver i hvert fald et arrangement hver den 1. torsdag i måneden, hvor vi kombinerer øl og foredrag, og så skal vi finde ud af at putte en masse mere ind imellem. Der kommer til at ske mere i Kolding Egnsteater, end der gjorde tidligere i bygningen, siger Sophie S. Villsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce