Annonce
Ugeavisen Kolding

Nicolai Kultur bliver tovholder for børnekulturprojektet "Min kunst, mine superkræfter"

Med 250.000 kr. fra Trekantområdets Festuge skal Nicolai Kultur starte et børnekulturlaboratorium med fokus på i første omgang børn med særlige behov. Målet er stærke netværk af professionelle aktører inden for børnekultur.
Annonce

Kolding: Et børnekulturlaboratorium, der skal bringe kulturinstitutioner, skoler og kunstnere sammen på tværs af regionen gennem fokus på alle børn er blevet lagt i hænderne på Nicolai Kultur, der har fået 250.000 kroner fra Trekantområdets Festuge til opstarten. I det første projektår er fokus på børn med særlige behov, for derigennem at sætte fokus på, hvordan inklusion og mangfoldighed kan højnes med kunsten som praksis.

- Vi vil sætte fokus på, at børn er skabere, og at alle børn har noget at byde ind med. Herigennem italesætter vi også festugens 2020 tema, på den anden side, for i stedet at fokusere på dét et barn måske ikke kan, fokuserer vi "superkræfterne", siger leder af Nicolai Kultur, Mette Strømgaard Dalby i en pressemeddelelse.

Annonce

Alle børn kan noget

"Min kunst, mine superkræfter!" som projektet hedder handler om at få øje for, at alle børn kan noget, også selvom de ikke nødvendigvis passer ind i den hverdag, de bliver præsenteret for i skolen.

- Når vi tør møde mennesker med et åbent blik, overraskes vi ofte, og det, der umiddelbart lignede ét, viser sig at være noget andet. I dag putter vi børn i mange kasser, med diagnoser, med test og termer som "ikke-uddannelsesparat", men måske kan vi vende perspektivet på hovedet og på den anden side blive overraskede over den styrke, der kan være i at være anderledes, siger Mette Strømgaard Dalby.

Projektet sættes i søen i et samarbejde mellem Nicolai for børn/Nicolai Kultur i Kolding, Culture Shift i Billund og Xeneriet i Vejle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce