Annonce
"Der er meget fokus på motion og så videre, men vi glemmer, at der også bare er en værdi i det at tage ud i naturen. Det har stor værdi i sig selv, og der behøver ikke være en anden agenda end det," understreger naturvejleder Fie Schmidt. Foto: Steffen Nielsen
Ugeavisen Kolding

Naturvejleder: Tag familien med ud i naturen uden en plan

Foråret har så småt fået fat, og påsken er derfor et oplagt tidspunkt at tage familien med på naturtur, mener naturvejleder Fie Schmidt, som her kommer med en række gode råd til familieoplevelser i det fri.
Annonce
  • "Der er meget fokus på motion og så videre, men vi glemmer, at der også bare er en værdi i det at tage ud i naturen. Det har stor værdi i sig selv, og der behøver ikke være en anden agenda end det," understreger naturvejleder Fie Schmidt. Foto: Steffen Nielsen
  • Fie Schmidt har altid selv en håndfuld redskaber med sig ud. "Jeg har altid selv en pose med tændstikker og noget birkebark med, så jeg kan tænde et bål. Så kan man jo også lave en konkurrence om, hvem der først får lavet sit bål. Jeg har også altid en lup med. Den er rigtig god til at kigge på kriblekrabledyr med, og en kikkert er også god, hvis du skal kigge på fugle. Det kan i princippet bare være et paprør, som giver fokus på det, du ser. Og det er altså lige meget, om man kender navnet på fuglen. Det er oplevelsen og opdagelsen, der er vigtig, og det er et godt tidspunkt at se fugle på lige nu, fordi der ikke er blade på træerne," siger hun. Foto: Steffen Nielsen
  • På stranden er det oplagt at tage på det, Fie Schmidt kalder tingfinderture. "Så kan man konkurrere om, hvem der for eksempel kan finde flest skaller, eller hvem der kan finde den mærkeligste ting på stranden," siger hun. Foto: Steffen Nielsen
  • Hvis man ved, hvad man leder efter, er der også masser muligheder for at lave mad i naturen - det kunne blandt andet være med ramsløg, som vokser flittigt i øjeblikket. "For eksempel er snobrød med ramsløgspesto rigtig lækkert. Brændenælder smager også virkelig godt og kan blandt andet bruges til te, suppe eller urtesalt. Og du kan plukke tusindfryd og bruge det i en salat eller blande det i flødeskummen til en æblekage," siger Fie Schmidt, som af andre spiselige ting nævner flere former for tang, skvalderkål og bøgeblade. Foto: Steffen Nielsen
Ugeavisen Kolding

Tidligere borgmester har overtaget café i midtbyen: I eftermiddag kan du komme og hilse på

Annonce
Ugeavisen Kolding

Sidste gang skabte det lange køer: Nu åbner take away og giver gratis mad til de første 100 gæster

Annonce
Ugeavisen Kolding

Flere millioner i banken end krævet: Robust kommunal økonomi og nedbragt gæld

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Skobutik er lukket i Kolding Storcenter

Ugeavisen Kolding

Anerkendt spillested skifter navn

Ugeavisen Kolding

Så er de sidste to navne klar til Grøn: Billetsalget i Kolding går strygende

Ugeavisen Kolding

Da en kunde kom ind med en Zalando-pakke under armen, flød Susanns bæger over: Nu lukker hun sin tøjbutik

Ugeavisen Kolding

Klumme: Historieforståelse er blevet vigtigere end nogensinde

Ugeavisen Kolding

Der gik 14 dage, fra idéen opstod, til butikken slog dørene op: Helle har åbnet blomsterforretning nummer to

Ugeavisen Kolding

Kan du spotte dit barn i stort billedgalleri: 7400 skoleelever til koncert med Sigurd Barrett

Ugeavisen Kolding

Ahmed har åbnet ny pakkeshop

Ugeavisen Kolding

Den åbnede i tidligere pubs lokaler sidste sommer: Sådan går det hos byens nyeste vin- og tapasbar

Ugeavisen Kolding

Medarbejder i lille dagligvarebutik tager et skridt op: Bliver ny købmand i landsbyen

Annonce