Annonce
Randers Onsdag

Flowerpower, peace and love: En væg i den nye brætspilscafé Operaen får 1970'er-tema

Der vil blive flere tema-happenings i Cafe Operaen i Randers, lover Christian Bach, der sammen med barndomskammeraten, Emil Lind Skipper og Mette Gade er i færd med at få cafeen etableret. Den åbner i august. Foto: Jakob Lerche
- Fri sex, fri hash, fri benzin, blev der råbt efter de måbende forbipasserende i Vester Kirkestræde, mens et skilt med teksten "Bollerum" blev holdt op. Hippier havde lavet lejr ude foran byens nye brætspilscafé og var gået i gang med at male en væg for ejerne.

Randers: Den nye brætspilscafé Operaen i Vester Kirkestræde, der åbner til august, havde inviteret hippier til at dekorere en væg, og flipperne havde hele set up'et med. En farvestrålende 2CV, patchworktæpper, spolebåndoptager, potteplanter, "joints", en bajerholder og batikfarvet tøj og kassebukser, blandt andet.

Alt imens de havde slået lejr ude foran stedet, der er ved at blive lavet i stand for en halv million kroner, så malede hippiegruppen på et vægmaleri inde i caféen, med motivet af et farvestrålende VW-rugbrød.

En væg dekoreres med hippimotivet - et gammel rugbrødsfolkevogn. Her er Pia Asvig Iversen (forrest) og Henriette Weis Klausen, der er i sving. Foto: Jakob Lerche

Folk standsede op og fik en snak, eller gik måbende forbi, mens der blev råbt fri sex, fri hash og fri benzin efter dem, og samtidig vinket med et skilt med teksten "Bollerum". Enkelte skyndte sig videre, som om de havde brændt sig, men langt de fleste fik et smil på læben og skulle lige høre, hvad i alverden der foregik.

Annonce

Et folkevognsrugbrød

En af hippierne, Henriette Weis Klausen, elsker at køre i sin 2CV med navnet Liva, smutte tilbage i tiden og få luftet de digitalfrie dyder. Også Pia Asvig Iversen er med i truppen, og de er vilde med at flashe 1970'ernes tendenser, alt imens de hygger sig og har det sjovt.

Her er hele holdet bag malehappeningen i Café Operaen i Randers. Foto: Jakob lerche

Lige nu altså med at få malet en kæmpe bil på en af de meget hvide vægge i de lokaler, hvor der tidligere lå en farvehandler. Her er god plads med 330 kvadratmeter, og det passer makkerparret, der putter sine opsparede skillinger i foretagendet, Christian Bach og Emil Lind Skipper. Sammen med brætspilsdesigner Mette Gade, der vil få sin daglige gang i caféen, tegner de trekløveret bag værestedet, der går ud på at skabe socialt samvær, hygge sig med brætspil og danne bro over generationerne.

Gamle penge og en "joint" er blikfang i hippiernes lejr. Foto: Jakob Lerche

- Jeg manglede noget i hverdagen efter at have arbejdet hos store virksomheder i København i otte år, så er det vel passende at vende hjem og lave lidt for byens borgere, synes jeg. Og København fik jo operaen af A. P. Møller, så kan vi vel give Operaen til Randers, lyder det fra Christian Bach med et smil.

Annonce

Operaen i Randers

Christian Bach har et rådgivende konsulentfirma i København, hvor han vil være at finde tre-fire dage om ugen. Også Emil Lind Skipper har fuldtidsjob ved siden af hos Limo Labels, men de vil alligevel gerne bruge noget tid i Operaen i Randers. De er barndomskammerater og spillede en del fodbold i deres unge dage, Christian Bach i Randers Freja og Emil Lind Skipper i Dronningborg.

Der er allerede ved at være et godt udvalg i brætspil, og flere kommer til. Foto: Jakob Lerche

Deres nye café  hedder Operaen, egentlig efter "A Night at the Opera" af Queen, for Christian Bach er stor Queen-fan, og bandet miksede jo en hel del genrer, ligesom opera signalerer, at der kan krydses grænser inden for kultur. Og det er lige dét, de gerne vil med stedet. Det skal være et sted, hvor alle kan komme. Bedsteforældre for at lære de spil, de unge spiller, studiekammerater, handicappede, Ældre Sagen, ja, alle, der har lyst til at spille et brætspil, et slag kort eller selv lave brætspil, drikke en kop kaffe eller et glas vin.

- Vi kan lide at se på os selv som en virksomhed med en cafédel i. Vi vil også gerne på sigt ud på skolerne og lave brætspil med eleverne. Vi har også en plan om at bruge baggården til pop up events med spil og grill og måske musik, altså lejlighedsvis brug, hvis vi da må for Randers Kommune, og naboerne er med på det, siger Christian Bach.

Annonce

Måske åbent om formiddagen

Som en begyndelse bliver der holdt åbent hverdage fra 13 til 22, fredag og lørdag fra klokken 10 til klokken 24 og søndag fra klokken 10 til 22.

- Men får vi samarbejdspartnere som Ældre Sagen for eksempel, så kan der være åbent om formiddagen, og så kan man gå herned, købe en bolle eller en crossaint og en kop kaffe, siger Christian Bach.

Her er der godt gang i et spil Kalaha, og det forlyder at rutinen vinder over ungdommen. Det er Marianne Jensen (til højre) mod Katrine Jackson. Foto: Jakob lerche

Der skal bruges 10-12 medarbejdere til cafeen.

Da det er et kommercielt foretagende, vil der være en del spil, der er gratis, men også nogle der koster noget at låne.

- Vi er ikke helt afklaret med det endnu, men regner med, at det kommer til at koste cirka 25 kroner at spille her. I august vil vi så køre et introduktionstilbud med, at man kan købe et årskort til 200 kroner, som normalt vil koste 350 kroner. Og så kan man spille, så meget man vil, siger Christian Bach.

Et levn fra 1970'erne. Foto: Jakob Lerche

Mens vi har snakket, er konturerne af vægdekorationen vokset frem.

- Og det bliver ikke den sidste væg, der bliver malet her. Når vi er færdige, vil du nok ikke se en eneste hvid væg her, siger Christian Bach, der tilføjer, at lokalerne vil bliver inddelt i flere rum, og at der vil komme cirka 100 siddepladser.

Hvad mon man gjorde før bajerholderen blev opfundet. Foto: Jakob Lerche
Hippierne er heller ikke bange for at male på deres biler. Foto: Jakob Lerche
En sælsom anordning laver kaffen. Foto: Jakob Lerche
Der er spil i alverdens afskygninger i brætspilscafeen. Foto: Jakob Lerche
Kim Jensen er med i hippigruppen og har i dagens anledning iført sig strik i varmen. Foto: Jakob Lerche
Hippilejren var et hit, og mange forbipasserende stoppede op for at få et kig og en snak. Foto: Jakob Lerche
Farverig højttaler. Foto: Jakob Lerche
Mette Gade og Christian Bach. Foto: Jakob Lerche
Café Operaen i Randers, Vester Kirkestræde 12, kommer til at være et socialt sted, hvor der kan spilles i alle aldre. Foto: Jakob Lerche
Annonce
Annonce
Randers Onsdag

Butiksejer udfordret af stilladskaos uden slutdato: Men det er ikke let at styre tiden, når Brødregades gamle skæve dame skal være fin

Annonce
Annonce
Randers Onsdag

Nu er der mere plads, hylder på tværs og alt fra sushitilbehør til glutenfri varer: Karina glæder sig til at lukke kunderne ind

Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Overrasket direktør skal igen på jagt efter købmand til Øster Bjerregrav: Ny ejer af isbod har ikke tid til at lægge 80 timer i landsbyen

Randers Onsdag

Tag børnene med på kunstrute i Randers midtby

Randers Onsdag

79 nye lejligheder bliver fyldt med mennesker på en måned: Men man skal ikke længere stå på venteliste i årevis

Randers Onsdag

Meld Paderupmanden til politiet: Uinviterede besøg, dørhåndtagsafprøvning, vindueskiggeri, hvad som helst, vi vil vide alt

Randers Onsdag

Er julen kommet ekstra tidligt i år? Torben undrer sig over, at julelyset er tændt i Kirkegades træer

Randers Onsdag

Tag en mundfuld af naturens spisekammer

Randers Onsdag

”The Boss”-hits på Underværket

Randers Onsdag

Kø ud i rundkørslen begyndte klokken 11.00: Parkeringsplads presset af respons på jubilæumstilbud

Randers Onsdag

Bageren bruger selv Too Good To Go

Randers Onsdag

Nu er Føtex med i populær madspilds-app

Randers Onsdag

Poser med brunch er populære hos Macale

Randers Onsdag

Randers har succes med at spise sig fra madspild

Randers Onsdag

Delikatessehuset har åbnet butik i Kristrup

Randers Onsdag

Vild-med-dans-dommers danseskole i nye lokaler - og de bliver ikke svære at finde

Randers Onsdag

Lørdag står i øllets tegn, når Randers City fejrer ’Øllets Dag’

Randers Onsdag

Street Food serverer ikke længere Danmarks bedste burger - men fat mod: Den flytter over i den gamle grillbar

Randers Onsdag

Bede ved rundkørsel i Langå skal redde insekter

Randers Onsdag

Frøbomber blev smidt i Vestparken

Randers Onsdag

Elektrikerjobbet er skrottet for at være fuldtids hypnoterapeut: Ole satser det hele for at kunne hjælpe andre videre

Randers Onsdag

Vil bruge ’Målet er sundhed’ som løftestang

Randers Onsdag

Randers FC Fonden hjælper skolebørn til bedre sundhed og ernæring

Annonce