Annonce
Randers Onsdag

Pernille bliver forpagter af Det Gamle Apothek og overlader forklædet til sin lillebror

Når Restaurant Det Gamle Apothek, Adelgade 2, genåbner 7. maj, er det med den tidligere køkkenchef, Pernille Bruun Jensen, som forpagter. Til at styre køkkenet har hun ansat sin lillebror, Simon Bruun Johansen, der også er uddannet kok. Foto: Frank Pedersen
Pernille Bruun Jensen var ansat som køkkenchef, da Det Gamle Apothek blev ramt af coronanedlukningen for et år siden. Når restauranten genåbner til maj, er hun ny forpagter af spisestedet.

Randers: Restaurant Det Gamle Apothek, Adelgade 2, har været helt coronanedlukket siden 11. marts sidste år. Hvis alt går efter planen, genåbner spisestedet 7. maj, hvor meget vil være, som det plejer, og meget vil være nyt.

Til den sidste kategori hører, at genåbningen vil ske med en ny kvinde ved roret, idet Pernille Bruun Jensen har indgået en aftale med Dorthe Bjørn og Mike Pabst om, at hun bliver forpagter af restauranten.

Pernille Bruun Jensen blev udlært kok i 2013 fra Hotel Sabro Kro og har siden 2018 været ansat som kok og køkkenchef i Restaurant Det Gamle Apothek. Og selv om coronasituationen har været en stærkt medvirkende faktor til, at forpagteraftalen er blevet indgået nu, begyndte den så småt at tage form i 2018.

Annonce

- Jeg er typen, der er meget min egen chef, og jeg har altid haft en drøm om at få mit eget sted, siger Pernille Bruun Jensen, der allerede ved ansættelsen i 2018 begyndte at spare op for at kunne virkeliggøre sin drøm.

Hun fremhæver, at de rå lokaler i Det Gamle Apothek er den perfekte ramme for hende til at udleve drømmen.

- Det er ikke bare fire hvide vægge. Det Gamle Apothek har en sjæl som ingen af de andre restauranter i Randers. En sjæl som jeg gerne vil føre videre, siger Pernille Bruun Jensen og fortsætter:

- Det behøver ikke at være fint og fornemt. Jeg laver mad af kærlighed, og så længe jeg har tre gode råvarer, der kan blive en eksplosion i munden, er det dér, jeg gerne vil hen. Desuden sætter jeg stor pris på at give den mad, jeg serverer, et fransk tvist.

Pernille Bruun Jensen understreger, at det franske islæt ikke skal forveksles med dyre priser på menukortet.

- Det Gamle Apothek skal være et sted, hvor man har lyst til at spise, uanset om det er på en ganske almindelig tirsdag, eller man beslutter sig til at bruge en hel lørdag aften på måltidet, siger hun.

Med lillebror i køkkenet

Det er ikke kun titlen af forpagter, der er ny for Pernille Bruun Jensen. Hun får også nye arbejdsopgaver i restauranten. Den tid, hvor hun som kok kunne ”gemme sig” i køkkenet, er forbi. Nu er hun restaurantens ansigt udadtil, hvilket blandt andet indebærer, at hun er den, der tager imod gæsterne samt sørger for, at de føler sig godt tilpas.


Det Gamle Apothek har en sjæl som ingen af de andre restauranter i Randers. En sjæl som jeg gerne vil føre videre.

Pernille Bruun Jensen, forpagter af Restaurant Det Gamle Apothek


Som konsekvens har hun skullet se sig om efter en ny kok. Hun har dog ikke set så langt, idet hun har ansat sin lillebror, Simon Bruun Johansen, der også er udlært kok, til at styre køkkenet. Et køkken som han har et godt kendskab til, da han tidligere har været ansat i Det Gamle Apothek.

- Det er første gang, jeg skal styre en restaurant på denne måde, og jeg tror, det i begyndelsen bliver hårdt, at jeg skal slippe gryder og pander, siger Pernille Bruun Jensen med et smil.

- Men det er nødvendigt, for jeg vil jo gerne sørge for, at alle gæster er glade, når de går herfra. Jeg har nemlig som princip, at hvis folk ikke kan sige kanon fedt, det her har bare været godt - eller noget i den stil - når de går hjem, har vi bare ikke gjort det godt nok. Derfor er det vigtigt for mig at kunne se gæsterne, og det er jo lidt svært, hvis jeg står i køkkenet, fortsætter hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Grøn Koncert trækker stikket

Randers Onsdag

Håndsrækning til detailhandlen og spisesteder fra lokale erhverv: Få 100 kroner i rabat når du køber et Randers City gavekort

Annonce