Annonce
Randers Onsdag

Julen tager form på Mirabellevej

I samarbejde med Randers City Forening står Festihuset.dk bag det nye store julemarked i Randers på Østervold. Til det er Festihuset.dk godt i gang med at få produceret 10 julehytter som disse, som alle kan leje for en kort eller længere periode. "Vi bestemmer ikke, hvad der kan sælges i hytterne, bare det ikke er det, man kan kalde ”billigt skrammel”, siger Steffen Petersen fra Festihuset.dk, der lover, at hytterne nok skal blive mere julede at se på, når de er færdige. Foto: Frank Pedersen
Foreningen Festihuset.dk’s nyeste tiltage er 10 julehytter, som kan lejes ved det store julemarked på Østervold. Et julemarked som Festihuset.dk arrangerer i samarbejde med Randers City Forening.

Randers: Selv om de fleste nøjes med at skutte sig i den tiltagende efterårskølighed og endnu venter lidt med at lade julestemningen indfinde sig, er julen allerede rykket ind hos Festihust.dk på Mirabellevej.

I lokalerne ved siden af det 300 kvadratmeter store hovedlager er udlejningsvirksomhedens nyeste tiltag nemlig ved at tage form i skikkelse af 10 julehytter, der skal udlejes i forbindelse med det nye store julemarked på Østervold.

Et julemarked som Festihuset.dk arrangerer i samarbejde med Randers City Forening.

Annonce

- Tidligere år har der været en enkelt hytte – måske to - med æbleskiver på Rådhustorvet, men det gav ikke så meget stemning. For selv om Randers City Forening er godt til det med juleudsmykning i byen, har der altså manglet et eller andet i Randers ved juletid, fortæller Steffen Petersen, der er stifter af og formand for Festihuset.dk.

Inspirationen til hvad dette et eller andet kunne være, fik Steffen Petersen da han og foreningen et år havde en julehytte ved julemarkedet i Aarhus.

- Da slog det mig, at det Randers mangler er et stort og flot julemarked, så jeg kontaktede Randers Kommune for at finde ud af, hvor og hvordan det kunne lade sig gøre, fortæller Steffen Petersen.

Efter det han kalder for ”noget af en proces”, lykkedes det Steffen Petersen at komme igennem med alt forarbejdet i forhold til kommunen, hvorefter han kontaktede citychef Mette Bræmer-Jensen og forlagde sin idé.

- Randers City Forening havde sat sig på julen og områderne i byen, så det var ikke bare lige at leje et område. Derfor er det naturligt, at julemarkedet skal laves i et samarbejde med cityforeningen, siger Steffen Petersen og tilføjer, at julemarkedsaftalen med cityforeningen løber i fem år.

Få ledige julehytter

Det nye julemarked får plads i det centrale Randers, idet Festihuset.dk’s 10 julehytter vil blive placeret hele vejen op ad Østervold. Størstedelen af julehytterne er booket ud, men der er stadig et par tilbage, som kan lejes af alle, der vil være med til at skabe en hyggelig julestemning i Randers.

Julemarked i Randers

Julemarkedet på Østervold får følgende åbningstider:

19.-30. november er der åbent torsdag til søndag klokken 11-18.

26. november (Black Friday) klokken 11-22.

1.-19. december er der åbent alle dage klokken 11-18.

20.-23. december er der åbent alle dage klokken 11-19.

- Har man en god idé og har lyst til at leje en hytte i en kort eller lang periode, skal man bare kontakte os. Vi bestemmer ikke, hvad der kan sælges i hytterne, bare det ikke er det, man kan kalde ”billigt skrammel”, siger Steffen Petersen.

Annonce

Et aktivt julemarked med en stemning af nostalgi

Udover julehytterne vil der på julemarkedet også blandt andet være salg af juletræer og æbleskiver, besøg af julemanden, et juletræ som børn kan pynte med sutter samt forskellige former for værksteder og aktiviteter.

- Julemarkedet i Randers skal være et aktivt marked, hvor folk ikke bare kommer for at glo og sige ”nå, var det det”. Vi vil skabe et julemarked, hvor folk har lyst til at komme igen, fordi der fra uge til uge sker noget nyt, ligesom der i flere af julehytterne vil være udskiftning i det, der bliver solgt, understreger Steffen Petersen.

Han tilføjer. at det randrusianske julemarked vil emme af en nostalgisk julestemning i stil med den, man finder på de tyske julemarkeder, hvor der er tilbud til alle hvad enten man kommer for at spise lækre julelækkerier eller er på jagt efter en særlig julegave eller noget til en selv.

- Vi vil skabe julestemning på et højt plan. Det skal være ligesom på film, hvor man ikke er i tvivl om, at man på Østervold er kommet til et helt fantastisk julemarked, siger Steffen Petersen.

Annonce
Randers Onsdag

Folkemøde Randers og AOF i samarbejde: Foredragsrække varmer op til årets lokale folkemøde

Annonce
Randers Onsdag

Secondhand-tøj er førstevalg for Lucinda Nielsen

Annonce
Randers Onsdag

Kunst ind med far i hånden - åbner nu galleri i Randers

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Kendt ansigt bag disken i ny slagterbutik på Ved Volden

Randers Onsdag

Formand for Randers Freja Motion, Sven Grove Jørgensen: - Jeg er afhængig af at løbe

Randers Onsdag

Efter turbulent første år: Min Købmand i Bjerregrav genåbnede i fredags

Randers Onsdag

Unik kagebutik drejer nøglen rundt efter kun et halvt år: - Kunderne har været fantastiske, men der har ikke været nok af dem

Randers Onsdag

Faldefærdig rønne er blevet væltet på Århusvej: Inden året er omme har et nyt byggeri rejst sig på grunden

Randers Onsdag

Brætspil og barsel: Nyt lokalt tilbud glæder både mødre og fædre

Annonce