Annonce
Randers Onsdag

Kendt ansigt klar med ny tøjbutik: Slår dørene op i november

Claire bliver navnet på den ny butik i Torvegade, der slår dørene op om en måned. Foto: Helle Elgaard Kvist
Det bliver en tøjbutik, der ikke er set i Randers før, der kommer til at dele Matas' tidligere lokaler i Torvegade sammen med Hr & Fru B.
Annonce

Randers: Den tidligere Matas-butik i Torvegade har stået tom i en længere periode. Men butikken, der var før var ét stort lokale, er nu blevet splittet op i to selvstændige lokaler med hver deres indgang. I vinduerne til venstre har tøjbutikken Hr & Fru B. i et stykke tid annonceret, at den rykker ind fra en placering længere nede ad gaden, og den får nu selskab af en anden tøjbutik.

Navnet er Claire, og det er et kendt ansigt, der rykker ind i lokalerne, nemlig Janne Kjær, der tidligere har været indehaver af Huset Nord, der i foråret valgte at lukke efter fire år i Randers på grund af blandt andet flere vandskader og en afmatning af kunder.

Janne Kjær har dog holdt muligheden åben for at slå dørene op et andet sted i Randers, og det bliver i Torvegade, men med et andet koncept.

- Randers har solgt meget tøj af mærket Claire, og så fik jeg en snak med ejerne Anders og Nicolai (Hust,red.), som netop har åbnet i Aarhus, og så er jeg blevet ansat til at drive butikken sammen med Lone (Hvass Christophersen, tidligere ansat i Huset Nord, red.), siger Janne Kjær.

Aftalen om at skulle skulle åbne en Claire-butik i Randers har været på plads længe, men det har handlet om at finde det rigtige sted, siger Janne Kjær.

- Det har handlet om beliggenhed frem for kvadratmeter, og vi har fået lokalerne på plads her 1. oktober, siger hun og understreger, at det er dejligt at være i gang igen.

Annonce

Succes i Norge

Hvis navnet Claire ikke vækker genklang, er grunden måske, at mærket ikke er så kendt herhjemme. Claire Group er et Skandinavisk modehus grundlagt i 1975 med hovedkontor i Ikast, og det er meget populært i Norge, hvor der ligger over 20 Claire-butikker, der alle har stor succes, fortæller Janne Kjær.

Mærket, som Janne Kjær beskriver som liggende i mellempris-gruppen, har været frontløbere indenfor økologi og miljø og har været CSR-mærket i mange år.

Lokalerne i Torvegade huser tre etager, men det er kun den nederste, der skal bruges til butik. Førstesalen skal primært bruges til events og kundeaktiviteter.

Det bliver Janne Kjær, der tidligere har drevet Huset Nord i Middelgade, der bliver butikschef i Claire i Torvegade. Arkivfoto: Frank Pedersen

Planen er, at butikken i toppen af Torvegade skal åbne ugen før Black Friday.

- Vi går målrettet efter at åbne 19. november, men der er et dørparti og en trappe, der skal ordnes først, siger Janne Kjær.


Det har handlet om beliggenhed frem for kvadratmeter, og vi har fået lokalerne på plads her 1. oktober.

Janne Kjær, kommende butikschef i Claire


Trappen i butikken skal vendes, og døren skal gøres selvåbnende og coronavenlig.

- Der er lige lidt logistik, der skal passe, for trappen kan ikke komme ind, før dørpartiet er taget ud, siger hun

Annonce

Fokus på miljø og service

Janne Kjær mener, at man ikke kan sætte en alder på, hvem butikkens tøj henvender sig til.

- Man sætter ikke målgrupper på i dag, fordi man sammensætter sin egen stil, men tøjet henvender sig til dem, der ser det som et aktiv, at der ikke er kemikalier i tøjet, siger hun.

Foruden miljørigtig tøj til fornuftige priser så kommer fokus i butikken til at ligge på at give kunderne en god oplevelse.

- God, gammeldags service, hvor der er plads til ærlig rådgivning kommer i højsædet, siger Janne Kjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Ny synshal åbnet i Randers

Randers Onsdag

Medejer af Fabric i Kirkegade, Nicolai Michaelsen, er nyt medlem af Randers City Forenings bestyrelse: Det særlige ved Randers er, at byen har alt

Annonce