Annonce
Randers Onsdag

Randers har succes med at spise sig fra madspild

"Vi favner alle, der har madspild og har alt fra små lokale bagerier til store landsdækkende supermarkeder blandt udbyderne i app’en, siger Heidi Boye, landechef i Too Good To Go. Pr-foto
Randrusianerne har taget Too Good To Go-app’en mod madspild til sig og rundede fornyelig pose nummer 100.000 med mad, der ellers ville være blevet smidt ud.

Randers: I januar 2016 blev app’en Too Good To Go lanceret som et skridt mod at mindske madspild i form af den store mængde mad, der dagligt smides ud af eksempelvis bagerier, restauranter og supermarkeder, fordi den ikke er blevet solgt i løbet af dagen.

Konceptet for Too Good To Go er, at den enkelte butik pakker en eller flere poser med madvare og sætter dem til salg til brugerne som har hentet app’en.

Udover at maden naturligvis ikke må være for gammelt, er det et krav for at være med i Too Good To Go, at posen højst må koste en tredjedel af indholdets værdi.

Annonce

Vores koncept sikrer, at butikkerne minimerer deres madspild og samtidig modtager et mindre beløb for den mad, der normalt vil finde vej til skraldespanden. Det er en win-win for butikkerne, siger Heidi Boye, landechef i Too Good To Go.

Vokset ud af Danmark

På de fem år der er gået siden lanceringen er Too Good To Go vokset betragteligt fra at være en god idé i Danmark til nu at være til stede i foreløbig 16 lande, hvor mere end 42 millioner brugere har hentet app’en.

Too Good To Go i Randers

Følgende butikker og restaurationer er tilmeldt Too Good To Go-app'en i Randers:

ALDI, Boulevardbageriet, Circle K Randers NØ, Circle K Randers NV, Circle K Randers SV, Coop365, Dagli’Brugsen Harridslev, Domino’s, Dragon City, Fakta Dytmærksen, Fakta Markedsgade, Fakta Nattergalvej, Fakta Randers Energivej, Familie Køkkenet, Føtex, Dytmærsken, Føtex, Mariagervej, Jensens Bøfhus, Joci Sushi, Lagkagehuset, Laksetorvets Kantine Randers Rådhus, LIDL, Løgstørvejens Bageri, MacAle, Matei’s Bistro, Min Købmand, Netto Bredstrupsgade, Netto Hvedevej, Netto Park Allé, Netto Rådmands Boulevard, Netto Udbyhøjvej, Netto Viborgvej, Netto Århusvej, OK Plus, Q8 Hadsundvej, Q8 Mariagervej, Restaurant Flammen, Royal Buffet Restaurant, Superbrugsen, SushiMania, Vennelyst Bageri og 7-Eleven.

- Vi vokser både på verdensplan og i Danmark, da interessen for at komme madspild til livs vokser. Vi samarbejder især med bagere, restauranter, caféer og supermarkedskæderne. I disse dage byder vi Føtex velkommen i appen, og det er vi rigtig glade for., siger Heidi Boye.

Annonce

Reddede øl under coronaen

Indenfor Randers’ kommunegrænse samarbejder Too Good To Go med Føtex’ tilgang med 42 butikker/restaurationer og fornyelig rundede man salget af pose nummer 100.000 med mad, der ellers ville være endt i skraldespanden.

Alene det seneste år blev der reddet 48.000 poser i kommunen på trods af at en god del af de butikker og restaurationer, der er tilknyttet app’en har været coronanedlukket. Det flotte salg skyldes blandt andet, at Too Good To Go under coronaen som noget nyt begyndte at samarbejde med de producenter der ikke kunne få afsat deres produkter.

- Vi har oplevet flere ølfirmaer og bryghuse, der stod med store mængder øl, som de ikke kunne afsætte grundet lukkede butikker og restauranter. Dem har vi kunnet hjælpe ved at afsætte det i Too Good To Go-appen. Det har været en stor success, da vores brugere har været vilde med det, siger Heidi Boye.

Annonce

Tips og tricks på sociale medier

Der stilles ikke krav om, hvor ofte eller hvor mange poser, de tilmeldte butikker og restaurationer skal sætte salg for at kunne være med i Too Good To Go. Der er heller ikke noget krav til, hvor stor den enkelte virksomhed skal være for at kunne være med.

- Vi favner alle, der har madspild og har alt fra små lokale bagerier til store landsdækkende supermarkeder blandt udbyderne i app’en, siger Heidi Boye.

Hun tilføjer, at Too Good To Go heller ikke blander sig i posernes indhold i forhold til eksempelvis økologi eller bæredygtighed.

- Men der er klart, at hos bagerne skal det være bagervarer, ligesom der ikke må være andet end frugt og grønt i frugt og grønt poserne. Supermarkederne har dog mulighed for at tilbyde lykkeposer med et blandet indhold, siger Heidi Boye.

Udover at bekæmpe madspild ved at redde madvare fra at blive smidt ud, står Too Good To Go også bag kampagner på sociale medier som Facebook og Instagram med inspiration til, hvordan man kan bruge mad og rester, så mindst muligt ender i skraldespanden.

- Det er vigtigt for os, at forbrugerne får etableret nogle gode vaner omkring madspild og det kræver blandt andet opbygning af nye vaner og kompetencer. Det vil vi gerne hjælpe til med gennem tips og trick, som forbrugerne kan gøre brug af i en travl hverdag, siger Heidi Boye.

Annonce
Annonce
Randers Onsdag

Butiksejer udfordret af stilladskaos uden slutdato: Men det er ikke let at styre tiden, når Brødregades gamle skæve dame skal være fin

Annonce
Annonce
Randers Onsdag

Nu er der mere plads, hylder på tværs og alt fra sushitilbehør til glutenfri varer: Karina glæder sig til at lukke kunderne ind

Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Overrasket direktør skal igen på jagt efter købmand til Øster Bjerregrav: Ny ejer af isbod har ikke tid til at lægge 80 timer i landsbyen

Randers Onsdag

Tag børnene med på kunstrute i Randers midtby

Randers Onsdag

79 nye lejligheder bliver fyldt med mennesker på en måned: Men man skal ikke længere stå på venteliste i årevis

Randers Onsdag

Meld Paderupmanden til politiet: Uinviterede besøg, dørhåndtagsafprøvning, vindueskiggeri, hvad som helst, vi vil vide alt

Randers Onsdag

Er julen kommet ekstra tidligt i år? Torben undrer sig over, at julelyset er tændt i Kirkegades træer

Randers Onsdag

Tag en mundfuld af naturens spisekammer

Randers Onsdag

”The Boss”-hits på Underværket

Randers Onsdag

Kø ud i rundkørslen begyndte klokken 11.00: Parkeringsplads presset af respons på jubilæumstilbud

Randers Onsdag

Bageren bruger selv Too Good To Go

Randers Onsdag

Nu er Føtex med i populær madspilds-app

Randers Onsdag

Poser med brunch er populære hos Macale

Randers Onsdag

Randers har succes med at spise sig fra madspild

Randers Onsdag

Delikatessehuset har åbnet butik i Kristrup

Randers Onsdag

Vild-med-dans-dommers danseskole i nye lokaler - og de bliver ikke svære at finde

Randers Onsdag

Lørdag står i øllets tegn, når Randers City fejrer ’Øllets Dag’

Randers Onsdag

Street Food serverer ikke længere Danmarks bedste burger - men fat mod: Den flytter over i den gamle grillbar

Randers Onsdag

Bede ved rundkørsel i Langå skal redde insekter

Randers Onsdag

Frøbomber blev smidt i Vestparken

Randers Onsdag

Elektrikerjobbet er skrottet for at være fuldtids hypnoterapeut: Ole satser det hele for at kunne hjælpe andre videre

Randers Onsdag

Vil bruge ’Målet er sundhed’ som løftestang

Randers Onsdag

Randers FC Fonden hjælper skolebørn til bedre sundhed og ernæring

Annonce