Annonce
Randers Onsdag

Slut med betaling: Hundredvis af gratis p-pladser er tilbage i midtbyen

Kommunen har købt det store parkeringsareal ved Radio ABC og har indført gratis parkering på området. Foto: Annelene Petersen
Den er god nok. Fra nu af er der igen hundredvis af gratis parkeringspladser at finde på Brotoften.

Randers: Det gav et ramaskrig blandt Randers' pendlere, da indehaveren af det store parkeringsareal på Brotoften sidste forår så sit snit til at tjene lidt ekstra og derfor indførte betalingsparkering på de hundredvis af parkeringspladser.

Beslutningen betød, at bilerne med et trylleslag forsvandt fra arealet, mens der til gengæld blev ekstra rift om de få gratis parkeringspladser, der var tilbage i rimelig gåafstand til midtbyen.

Nu er det dog slut med at betale for at holde på området. For 11 millioner kroner har kommunen nemlig købt arealet af virksomheden Gramina, og har i den forbindelse valgt omgående at pille skiltene om betalingsparkering ned, så det nu igen er gratis at smide sin bil på området både foran og bagved Radio ABC.

Annonce

Gælder et par år

Det har længe været planen, at arealet på sigt skal være en del af projekt Flodbyen, men der går et par år, inden byggeriet på Brotoften forventes at gå i gang. Om lidt starter forberedelserne dog, og det er derfor, man har valgt at købe arealet allerede nu.


Jeg ved, at de her parkeringspladser har været efterspurgt af pendlere. Derudover kigger vi ind i et 2021, hvor der kommer pres på parkeringspladserne omkring regnskoven på grund af brobyggeriet, så her kan parkeringspladserne på Brotoften være et supplement.

Jens Heslop, direktør for udvikling, miljø og teknik


- Vi har valgt at føre arealet tilbage til, hvordan det var før, der pludselig blev lavet betalingsparkering. Det betyder, at man kan parkere gratis på de mange pladser de næste par år, indtil vi skal lave klimasikring og byudvikling på arealerne, fortæller Jens Heslop, der er direktør for udvikling, miljø og teknik i Randers Kommune.

- At vi køber arealet netop nu skyldes det udbud, vi har ude nu, hvor vi leder efter en partner, der kan udvikle blandt andet Brotoften til Flodbyen Randers. Det er langt lettere, når vi har den fulde kontrol over arealet, fastslår han.

Annonce

Mangel på pladser

Jens Heslop håber, at de hundredvis af betalingsfri parkeringspladser vil komme både pendlere og byens besøgende til gavn.

- Jeg ved, at de her parkeringspladser har været efterspurgte af pendlere. Derudover kigger vi ind i et 2021, hvor der kommer pres på parkeringspladserne omkring regnskoven på grund af brobyggeriet, så her kan parkeringspladserne på Brotoften være et supplement, siger han og henviser dermed til, at en større del af parkeringspladserne ved Gasværksgrunden vil være spærret indtil april 2022, da Banedanmark er i gang med et projekt, hvor broen til Hvidemøllevej skal fjernes og erstattes af en ny bro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Tegn på at du kan have rotter

Annonce