Mød sjælen i den danske mad på økomarkedet
randers: Mød sjælen i den danske mad på økomarkedet lørdag fra klokken 9 til klokken 13 i Underværket. Her kan man møde sjælen i den danske mad, nemlig kartoflen. Birkedal Økologi er tilbage på markedet og medbringer masser af velsmagende kartofler. Og det giver folk mulighed for at anskaffe sig spor af den danske folkesjæl, dyrket lokalt, næret af den lokale muld. Så nu er det på tide at udforske alle de muligheder, der er for at bruge kartoflen i køkkenet. For der findes jo andre tilberedninger end den hvide, udkogte kartoffel. Hvem siger kartoflen overhovedet skal skrælles? Eller koges? Hvis den bages i ovnen med skræl, bevares flest mulige vitaminer. Den kan også tilberedes indisk med blomkål og tomater. Som suppe med porrer. Som gratin med gulerod. Eller traditionelt som mos, eventuelt ovnbagt. Man kan selvfølgelig også vælge at bruge din fantasi og improvisere. I hvertfald har man muligheden, hvis man kigger forbi økomarkedet på lørdag. Og naturligvis kan man supplere kartoflerne med andre grøntsager og forskelligt kød.