Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Ramt af coronaen: Mange vil af med huse i feriecenter

Gæsterne i Marina Fiskenæs har adgang til badeland, kur- og wellnesscenter. Arkivfoto: Claus Thorsted
Et boom i sommerhussalget på grund af covid-19 har fået endnu flere til at sætte deres fritidsbolig til salg i Marina Fiskenæs ved Gråsten.
Annonce

Gråsten: Sommerhussalget er eksploderet under corona-krisen, hvilket også kan aflæses i udbuddet af salgsannoncer med fritidsboliger i Marina Fiskenæs. Af de 156 huse i feriecentret ved Gråsten er 26 lige nu til salg.

- Der er masser af aktivitet derude. For alle sommerhusejere, der har gået med tanken om at sælge, er det også sund fornuft at sætte til salg lige nu, siger ejendomsmægler og indehaver af Estate i Gråsten Kjeld Faaborg.

Han har i løbet af 2020 allerede solgt fem fritidsboliger i Marina Fiskenæs og faktisk endnu en her i dagene mellem jul og nytår. Dermed er Estate-mægleren nu nede på at have tre sommerhuse til salg i feriecentret.

- Sommerhuse er bare det store hit lige nu. Hr og fru Danmark har manglet noget at sætte deres penge i, når de nu på grund af coronaen ikke har kunnet komme på charterrejse og andet, siger Kjeld Faaborg.

Husene ved Gråsten er omgivet af skov, strand og vand i naturskønne omgivelser. Pressefoto

Ejendomsmægleren har generelt haft et helt fantastisk år med det bedste salg i de 30 år, han har haft butikken i Gråsten. Estate i Gråsten er derfor netop blevet kåret til kædens bedste kontor i 2020.

Annonce

Mere end fordoblet

Flere mennesker end nogensinde før har i år anskaffet sig et sommerhus. Covid-19 fik sommerhussalget til at stige med 90 procent i andet kvartal af 2020, men allerede inden pandemiens udbrud var sommerhussalget faktisk højere end sædvanligt.

Der skulle da også kun gå otte måneder i 2020, før antallet af solgte sommerhuse overgik salget i hele 2019. Ved udgangen af august var der solgt 10.968 sommerhuse i Danmark mod 10.225 sommerhuse hele sidste år.

Salget af sommerhuse var fra januar til august steget med 50 procent eller mere i 32 kommuner sammenlignet med samme periode sidste år. I Sønderborg Kommune har det været ekstra vildt, viser tal fra boligsiden.dk.

Fra januar til august var salget steget med 105 procent, hvilket er tredje højest i Danmark. I perioden var der solgt 127 sommerhuse mod 62 i 2019. Listen toppes af Middelfart og Vordingborg Kommune med en stigning på henholdsvis 109 og 115 procent.

Annonce

Gør en god handel

Et hus i Marina Fiskenæs giver adgang til badeland samt kur- og wellnesscenter.  Som en del af ejerudgifterne er der også adgang til det fælles wellness og vandland, så man selv og lejerne har fri adgang til.

Af de 156 huse i Enjoy Resort Marina Fiskenæs er 26 af dem lige nu til salg. Arkivfoto: Jesper Balleby

Alt underdørs bliver klaret af Enjoy Resort, der står for feriecentret, herunder græsslåning, snerydning m.m.. Ejerudgifterne er på mellem 3.000 kroner og knap 4.500 kroner om måneden.

Fritidshusene i Marina Fiskenæs er bygget i 2004. Den gang var prisen mellem 1.280.000 og næsten 1,4 millioner kroner. Nu koster de mellem 799.000 og 1.495.000 kroner. De er på enten 98 eller 106 kvadratmeter.

En del af husene har været lang tid til salg - enkelte helt op til 8-10 år. Selvom det lige nu generelt er sælgers marked indenfor sommerhuse, så maner ejendomsmægler Kjeld Faaborg til besindighed, når det gælder Marina Fiskenæs.

- Her er det lidt købers marked. Der er stadig langt vej til 2004/05-priserne. Man kan gøre en fornuftigt handel. Det er lidt ulempen, at husene har høje fællesudgifter, og at flere af husene har været lang tid til salg. Man skal være skarp på prisen, hvis man vil sælge, siger han.

Kjeld Faaborg oplever, at fritidshusene i Marina Fiskenæs oftest bliver købt med investering for øje og primært bruges til udlejning. I feriecenteret er der i øvrigt også mulighed for at spise i Restaurant Fiskenæs, ligesom der er lystbådehavn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce