Annonce
Ugeavisen Grindsted

Coronavirus: Brians Renovation har åbnet privat genbrugsplads

Benjamin Jönsson og Silvia Käfer fra Billund synes, at det er en god idé, at Brians Renovation tager affaldet nu, hvor kommunens lossepladser er lukkede. Foto: Jan Kronvold
Mandag satte ejeren af Brians Renovation, Brian Petersen, en stak containere op på Industrivej 2, hvor borgerne kan aflevere deres haveaffald og andet affald. Det benytter mange sig af hver dag, men det er ikke gratis.
Annonce

Grindsted: Foråret er over os. Så rykker folk ud i haven, og det giver meget affald, som visne stauder og afklip fra blomster og træer, som skal smides på genbrugspladsen på Ribe Landevej.

Men genbrugspladsen er som bekendt lukket, og det har ført til mange kritiske røster - især på sociale medier.

Den massive kritik opdagede ejeren af Brians Renovation, Brian Petersen.

- Så jeg tog en hurtig beslutning og fik stillet containere op mandag morgen, fortæller Brian Petersen, som har indrettet Industrivej 2 i Grindsted som privat genbrugsplads.

Der er opstillet to containere til haveaffald, som er dem, som flest benytter sig af. Der er også containere til brændbart, pap, træ, jern, aviser og blade og alle containere er forsynet med skilte, hvor det tydeligt fremgår, hvad de enkelte containere er til.

Allerede første dag kom der en del trillende med affald, og hver dag har der resten af ugen været omkring 25 biler med forskellige typer affald.

- Det er fint nok. Jeg havde ingen forventninger til det. Jeg gør det som en service, så havefolket kan komme af med deres affald, siger Brian Petersen.

62-årige Benny Czuba er pensioneret soldat, men har arbejdet hos Brians Renovation i et par år. Han arbejder normalt i sorteringscentralen, men har i øjeblikket også fået mini-lossepladsen som sit område. Foto: Jan Kronvold
Annonce

Ikke gratis

Det er ikke - som på den kommunale genbrugsplads - gratis at aflevere sit affald hos Brians Renovation, men priserne synes at være til at overkomme for de fleste.

For brændbart, pap og træaffald koster det 100 kroner pr. læs med en et-akslet trailer og 200 kroner for en to-akslet trailer.

Haveaffald koster 50 kroner med en et-akslet og 100 kroner med en to-akslet trailer. Betalingen skal betales via mobilpay og skal vises til en af medarbejderne hos Brians Renovation, der holder øje med pladsen.

- De skal give lidt for det, da jeg selv skal betale for at komme af med det. Haveaffaldet kører vi til Holsted, mens brændbart affald køres til forbrænding i Esbjerg, fortæller Brian Petersen.

Pladsen på Industrivej 2 er åben mellem klokken 8.00 og klokken 16.00 og der er højst to, der kan læsse af på én gang.

Annonce

Ingen biler står stille

Brian Petersen ved af gode grunde ikke, hvor længe han vil holde sin mini-losseplads åben.

- Vi holder foreløbig pladsen åben indtil påske, eller så længe lossepladsen har lukket. Så sker der da også lidt i denne tid. Og det er dejligt at høre, hvor glade folk er for det, fortæller Brian Petersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Bio: Ugens film i biffen

Annonce