Annonce
Ugeavisen Grindsted

Guldbageren: Bagermester holder corona-reception

Jørgen Fuglsang har 40 års jubilæum som selvstændig bagermester. Foto: Jan Kronvold
Bagermester Jørgen Fuglsang markerer fredag mellem 14 og 16 sit 40 års jubilæum som selvstændig bagermester med en lille udendørs reception foran butikken på Krogagervej.

Grindsted: Den 30. september havde bagermester Jørgen Fuglsang 40 års jubilæum som selvstændig bagermester.

Men på grund af corona mente han, at det ville være uforsvarligt at holde en stor reception i disse corona-tider. Derfor bliver jubilæet kun fejret med en lille reception foran butikken på Krogagervej. Det sker i dag fredag mellem klokken 14.00 og 16.00.

- Der bliver lidt godt til ganen, kaffe, vin og forskellige smagsprøver. Så håber vi, at solen skinner, siger Jørgen Fuglsang.

Annonce

Der er sket mangt og meget i både bagerfaget og Grindsted siden Elsebeth og Jørgen Fulgsang åbnede Fuglsangs Bageri i 1980 i det daværende Superland i Vesterbrogade, der i dag er Grindsted Midtpunkt. I 1986 købte parret det nuværende bageri på Krogagervej og de drev således to bagerier i tre år indtil de lukkede bageriet på Vesterbrogade.

I 30 år var fruen, Elsebeth, en del af Fuglsangs Bageri, men de seneste 10 år har hun arbejdet i Billund Lufthavn.

- Det har været godt for os, men hun er stadig en del af forretningen. Hun er med til at udvikle idéer og er min sparringspartner, fortæller Jørgen Fuglsang.

32 medarbejdere

Selv om der i dag er 32 medarbejdere hos Guldbageren, hvoraf de syv i bageriet - herunder fire elever - så ælter bagermesteren stadig selv dej og er med i bageriet.

- Det er nødvendigt, når man gerne vil have en standard, der indfrier ens egne forventninger, mener Jørgen Fuglsang.

Han møder stadig ind i bageriet klokken 03 om natten på hverdage og klokken 01 hver anden weekend. Så tager Jørgen Fuglsang hjem og sover et par timer om eftermiddagen inden han tager ind i bageriet for at forberede næste dags produktion af brød og kager.

- Jeg er altid glad, når jeg går på arbejde. Men jeg kan da godt mærke, at jeg i dag behøver mere søvn end da jeg var yngre. Nu går jeg i seng ved 21-tiden, hvor jeg forhen kunne trække den til klokken 23-23.30, fortæller Jørgen Fuglsang.

Bagermester Jørgen Fuglsang har oplevet en drastisk udvikling indenfor bagerfaget i de 40 år han har været selvstændig. Foto: Jan Kronvold

Der er sket en drastisk udvikling indenfor bagerfaget i forbrugsmønstret i de 40 år Jørgen Fuglsang har været bagermester.

- Hele sortimentet har ændret sig. Da vi startede i Grindsted var der syv bagerier og vi havde formbrød, almindeligt franskbrød og så måske trekantsbrød. I dag er der et meget bredere sortiment. Teknikken har også ændret sig markant. Og i starten bagte bagerne ikke rugbrød. Det var kun rugbrødsfabrikkerne, der gjorde det. Vi begyndte på det efter et par år, husker Jørgen Fuglsang.

Annonce

Så kom corona

De ændrede tider har gennem årene betydet, at både Jørgen Fuglsang og hans medarbejdere løbende har været på kursus for at tilpasse sig de nye tider. Og eleverne bliver tilbudt en overbygning på uddannelsen indenfor forskellige områder.

- De unge mennesker kommer hjem og giver os ny inspiration, og det er dejligt, siger den snart 64-årige bagermester.

Som alle andre ramte coronaen også Guldbageren i Grindsted i marts. Det blev både en ven og en fjende for bageriet på Krogagervej.

- Vores omsætning dykkede med 40 procent fra den ene dag til den anden og de første fem-seks uger var slemme for os. Så prøvede vi at lave nogle gør det selv-pakker, hvor folk selv kunne lave kager og andre ting efter de anvisninger, der var i pakkerne. Det løftede det op, så vi undgik afskedigelser, fortæller Jørgen Fuglsang.

Annonce

Stor opbakning

Op til sommerferien havde bageriet nogle gode måneder og omsætningen ligger i dag markant over normalen, som Jørgen Fuglsang udtrykker det.

Under krisen har bagermesteren oplevet en fantastisk opbakningen fra kunderne.

- Der må kun være fire kunder i butikken af gangen, og det har været fantastisk at se, at de står i kø langt ned på vejen. Jeg er så taknemlig over, at folk har accepteret forholdene og har været så tålmodige, siger en tydelig rørt Jørgen Fuglsang.

Annonce

Butikken er til salg

Jørgen Fuglsang er født og opvokset i Riis ved Givskud. Han ville oprindelig have været kok og var også gået i gang med uddannelsen, men søgte så en læreplads ved Blæhrs Konditori i Uhrhøj i Vejle, hvor han blev udlært i 1976. Allerede der vidste han, at han ville være selvstændig.

- Så mødte jeg Elsebeth, der er fra Sdr. Omme, og jeg flyttede også dertil. Jeg fik først arbejde i Tarm og siden i Superland på Fælledvej inden vi blev selvstændige, fortæller Jørgen Fuglsang.

Bagermesteren regner med at blive ved i tre til fem år endnu, og han og Elsebeth er i gang med at forberede et generationsskifte.

- Men i princippet er butikken til salg i dag. Det er en sund forretning, og jeg tror på, at der er plads til et bageri her også i fremtiden, siger Jørgen Fuglsang.


Jeg er altid glad, når jeg går på arbejde. Men jeg kan da godt mærke, at jeg i dag behøver mere søvn end da jeg var yngre

Jørgen Fuglsang, bagermester, Guldbageren
Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

Indbrudstyv på spil i Engsøparken

Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

Træningen til den nye håndboldsæson er i gang: Du kan se Grindsteds træningskampe gratis

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Se billederne: Seniorer holdt sommerfest mellem regnbyger og sol på Karensminde

Ugeavisen Grindsted

Karensminde genopliver den gamle høst

Ugeavisen Grindsted

Idræt om dagen inviterer til sommerfest på Karensminde

Ugeavisen Grindsted

Ny projektleder: Marie skal være med til at føre grønne tanker ud i livet

Ugeavisen Grindsted

Ældresagen inviterer til naturvandring i Baldersbæk Plantage

Ugeavisen Grindsted

Set fra Min Verden: Mere liv i Grindsted

Ugeavisen Grindsted

Indbrudstyv på spil i Grindsteds vestby

Ugeavisen Grindsted

Nu er opførelsen af de nye almene boliger i Filskov påbegyndt

Ugeavisen Grindsted

Sonja drømte om at blive sygeplejerske: Det blev i stedet til et liv i skoven

Ugeavisen Grindsted

Sommerferien er slut: Biografen åbner igen

Ugeavisen Grindsted

Udvikling i landsbyerne: En ungdomsklub i Filskov er lige så vigtig som i Billund og Grindsted

Ugeavisen Grindsted

Ny cheftræner i GGIF Fodbold: Mogens med legende-status gør comeback

Ugeavisen Grindsted

Grindsted Ro og Kajakklub tager på sommertogt

Ugeavisen Grindsted

Garagesalg til fordel for Banglakids

Ugeavisen Grindsted

Skolegade og Bekkasinvej får en ladestander til elbiler

Ugeavisen Grindsted

Vanvittigt projekt: David ville cykle fra Albertslund til Grindsted på sin gamle cykel

Ugeavisen Grindsted

Nødløsning blev til 43 års ansættelse

Ugeavisen Grindsted

Kronvolds Kårner: Find Årets Grindstedborger hvert år

Ugeavisen Grindsted

Danmark har et pantsystem i verdensklasse

Ugeavisen Grindsted

Stig Schrøder fejrer 40 år hos Modulex Gruppen

Ugeavisen Grindsted

Museumsgården Karensminde: Kom ud og skru i de gamle traktorer i uge 30

Annonce