Annonce
Ugeavisen Grindsted

Gulvmanden Michael runder det skarpe hjørne: - Det er sjovere at være 50 og føle sig som en på 25 end omvendt

Michael Tullesen, der siden 2000 har drevet gulvfirmaet MT Gulve, fylder lørdag 50 år. Foto: Jan Kronvold
Michael Tullesen, der siden 2000 har drevet MT Gulve i Grindsted og Haderslev, fylder lørdag 50 år.

Grindsted: På lørdag den 15. januar runder erhvervsmanden Michael Tullesen 50 år.

- Synes du, det er noget at skrive om, er den første reaktion fra Michael Tullesen, da avisen ringer og vil lave en aftale om et interview med ham.

Det er nemlig sådan, at Michael ikke synes, at det er noget særligt at runde de 50 år.

Annonce

- 50 år er ingenting. Det er jeg ligeglad med. Det er jo bare et tal, og det er da sjovere at være 50 og føle sig som en på 25 end omvendt, mener Michael Tullesen.

Han passer på sit helbred. Han har spillet volleyball i mange år, og han er også begyndt at spille oldboys-fodbold i GGIF Fodbold.

- Det er hyggeligt, men jeg kan da godt mærke det dagen efter. Det kan jeg også efter en gang volleyball om torsdagen. Jeg gør noget for at holde mig i gang, for jeg synes, at man skal passe på sit helbred, siger Michael, der ejer MT Gulve i Grindsted og Haderslev.

Født i Grindsted

Han og fruen er ekstra spændt i øjeblikket, da de har købt den tidligere specialbørnehave på Lindevej, som de er ved at være færdige med at renovere.

- Jeg er derovre hver dag og rydde op, og ellers hjælper jeg med alt det, jeg overhovedet kan. Vi flytter ind om halvanden måned, fortæller Michael.

Han er født og opvokset i Grindsted. Skolegangen foregik på Vestre Skole, og derfor var det ret specielt for ham, at hans firma netop har været med til at renovere hans gamle skole.

Efter folkeskolen gik han på det, der dengang hed handelsskolen, inden han kom i lære som salgsassistent hos det daværende Breinholt Bolig i Vestergade.

Michael Tullesen regner det ikke for noget særligt at fylde 50 år. Foto: Jan Kronvold

- Efter kort tid var der brug for en montør, så jeg kom i stedet i lære som gulvmontør, hvor jeg var udlært i december 1991, fortæller Michael.

Da svendebrevet var i hus, rejste Michael og en ven jorden rundt. Det havde hele tiden været hans plan, og rejsen varede i otte måneder, inden han vendte tilbage til Breinholt Bolig som gulvlægger.

Annonce

Selvstændig ved et tilfælde

- Efter fire år fik jeg bøvl med ryggen, og i 1998 tog jeg på højskole i fire måneder, inden jeg igen vendte tilbage til Breinholt Møbler, hvor jeg var til december 1999. Det var i alt 13 megagode år, mener Michael.

Efter årene i møbel- og tæppeforretningen i Vestergade vidste Michael ikke, hvad han ville. Han fik nogle tilbud om at blive kørende sælger, men det tiltalte ham ikke rigtig.

I stedet lejede han lokaler i Billund, købte en varebil og etablerede MT Gulve.

- Jeg havde ikke planlagt, at jeg skulle være selvstændig. Det kom helt tilfældigt, men jeg havde arbejde fra dag ét, fortæller Michael.

Efter et år som selvstændig fik han en hotelkæde som kunde, og det har holdt i 21 år.

- Jeg ansatte også den første mand efter et år. I 2003 ansatte jeg den første lærling og har haft lærlinge lige siden. I dag er der 15-16 medarbejdere i alt, fortæller Michael.

Lokalerne i Billund blev ret hurtigt for små, og for 15 år siden flyttede han firmaet til Heimdalsvej i Grindsted, hvor der er 1600 kvadratmeter i fire haller. For fire år siden åbnede han afdeling i Haderslev.

Annonce

Vil ikke slides op

For 12-13 år siden blev fruen Lene ansat på fuld tid på kontoret, og selv om det betyder, at de to ægtefæller er sammen stort set hele døgnet, så fungerer det rigtig fint i dagligdagen.

Ægteparret har to piger, Mille på 13 år og Maja på 15 år. De spiller begge to håndbold, og det sætter sit præg på familiens fritid.

Michael Tullesen har tidligere været med i bestyrelsen for Grindsted Håndværker & Industriforening gennem 10 år, ligesom han i en årrække var med i bestyrelsen i den lokale FDF-gruppe i Grindsted.

Alle i familien er glade for at løbe på ski, og det bliver som regel til at par skiferier i løbet af året.

Coronaen har ændret lidt på familiens vaner. Nu tilbringer de ofte sommerferien i Danmark, og turen går også ind i mellem til sommerhuset i Bork.

- Da coronaen kom for to år siden, fik vi at vide, at vi skulle være sammen med så få mennesker som muligt, så vi har mødtes med et hold venner hver søndag og spist sammen. Det er hyggeligt, mener Michael.

Han har også gjort sig lidt tanker om fremtiden.

- Jeg arbejder vel 10-12 timer om dagen, og jeg vil ikke slide mig selv i stykker, så jeg vil ikke arbejde, til jeg er 65 år, fastslår Michael Tullesen.

Den runde dag fejres under private former på grund af coronaen.

Jeg havde ikke planlagt, at jeg skulle være selvstændig. Det kom helt tilfældigt

Michael Tullesen
Annonce
Ugeavisen Grindsted

Henrik Dam holder foredrag: Fra postbud i Vorbasse til Folketingets formand

Annonce
Ugeavisen Grindsted

Nyt program: Ældre Sagen tager på fem rejser og ture i år

Annonce
Ugeavisen Grindsted

Seniorer holdt et minuts stilhed

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Grindsted reklamerer for sin unikke forurening: Skræmmer vi potentielle tilflyttere væk?

Ugeavisen Grindsted

Nerverne blev slidt tynde: Grindsted vandt med mindst mulig margin - men besynderlig fejl kunne have kostet sejren

Ugeavisen Grindsted

Mark er gået i graven, og det kan blive en fordel for dig, som skal have godkendt køretøjet

Ugeavisen Grindsted

Ny ejer i The Classic Barber: Ahmad har overtaget den gammeldags barbersalon

Billund Ugeavis

Kommunen har ansat en borgerrådgiver: Skal hjælpe borgerne med dialogen med kommunen

Ugeavisen Grindsted

Medbragte knojern med kniv: Udlænding stoppet i lufthavnen

Ugeavisen Grindsted

Else fortæller om arbejdet med sin bog og om familien på heden

Billund Ugeavis

Snart er det slut med Småt brændbartgenbrugspladserne

Ugeavisen Grindsted

Brian Hollænder er selvstændig kloakmester: Når vi kommer med kameraet, stikker de  nysgerrige rotter snuden frem

Ugeavisen Grindsted

Psykisk sårbare har efterlyst bedre forhold i læserbreve, i artikler og på borgermøder - nu får de opbakning: - Det kan kun gå for langsomt

Annonce