Annonce
Ugeavisen Grindsted

I finalen: Nygård Ismejeri var tæt på sejren

Familien Dahl, der driver Nygård Ismejeri & Gårdbutik, nåede finalen i kampen om at blive "Årets lokalproducent", men måtte se sig slået på målstregen. Privatfoto
Nygård Ismejeri & Gårdbutik nåede finalen i kampen om titlen som Danmarks Bedste Lokalproducent 2020, men vandt desværre ikke. Men der var mange roser fra dommerne.
Annonce

Krogager: Familien Dahl, der står bag Nygård Ismejeri og Gårdbutik, var tæt på at blive kåret som ”Årets Lokalproducent”.

Familien nåede finalen i internetportalen "goforlocal" kåring af Danmarks bedste gårdbutikker og lokale producenter, der gennemføres for andet år i streg, men goforlocals dommerpanel, der i år består af Claus Meyer, Flemming Birch og Anna Fenger Schefte, har besluttet, at Nygård Ismejeri desværre ikke løber med titlen som Danmarks Bedste Lokalproducent 2020. Prisen går i stedet til Sybergkvæg fra Kerteminde på Fyn.

Dommerne er dog alligevel svært begejstrede for det lille familiedrevne ismejeri, som får nogle rigtig pæne ord med på vejen fra dommerne, der er enige om, at konceptet bag det lille ismejeri er rigtig stærkt. Dommerne bider især mærke i den stærke familieforankring, som de rigtig godt kan lide.

- Nygård Ismejeri har et meget sympatisk koncept, og det gør de bare rigtig godt. Det er konceptstærkt, godt og gennemtænkt, siger Flemming Birch, ekspert i forbrugeradfærd og -trends.

Annonce

Fokus på det lokale

Dommerne ser desuden en tydelig lokal forankring, når familien for eksempel laver øl-is med lokalt produceret øl fra Varde Bryghus og bruger blåbær fra Halskenbjerg blåbærfarm i Sdr. Omme til deres blåbær-is. Deres produktion af is er samtidigt forholdsvis bæredygtig, fordi de anvender mælk fra deres egne dyr, og der dermed er kort vej fra koen og til det færdige produkt. Og ikke nok med det, så bruger de også bedstemors nedfaldsæbler til æblesorbet og rabarber fra naboernes haver til deres is.

- I forhold til bæredygtighed er det rigtig godt, at de bruger lokale råvarer og sådan noget som nedfaldsæbler. De er gode til at fortælle historien om, at de er lokalt forankrede og har lokale samarbejder. Det er på mange måder en god nytænkning af det klassiske landbrug, siger Anna Fenger Schefte, klimajournalist.

Annonce

Bedre held næste år

Selvom Nygård Ismejeri altså ikke løber med titlen som Danmarks Bedste Lokalproducent i år, har det på ingen måde slået dem af hesten. De er klar til at kæmpe om titlen igen næste år og tager bare årets nominering som et velfortjent skulderklap fra deres mange trofaste kunder.

- Nygård Ismejeri har et stærkt koncept og producerer noget hamrende lækkert is – det er slet ikke til diskussion. Vi hos goforlocal glæder os til at følge deres fortsatte udvikling og til at hjælpe dem med at nå deres fulde potentiale, siger Niels Høegmark, partner i goforlocal.


Nygård Ismejeri har et meget sympatisk koncept, og det gør de bare rigtig godt. Det er konceptstærkt, godt og gennemtænkt.

Flemming Birch, ekspert i forbrugeradfærd og -trends
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Ugens film i biffen

Annonce