Annonce
Ugeavisen Odense

Bragede igennem bom og udover kanten: 19-årig sigtet for spritkørsel efter dramatisk bro-ulykke

Det kunne være endt helt galt, da en 19-årig mand bragede igennem vejbommen og kørte udover kanten på Odins Bro. Foto: Local Eyes
Den 19-årige mand, der natten til mandag kørte igennem en bom og kørte ud over kanten på Odins Bro, er blevet sigtet for spritkørsel.

Odense: Fyns Politi har sigtet en 19-årig mand fra Odense for spritkørsel, efter han natten til mandag kørte igennem bommen ved Odins Bro og fortsatte udover kanten.

Ulykken skete klokken 3.21 og på et tidspunkt, hvor en række andre bilister holdt tilbage i det ene vejspor, mens et skib passerede kanalen, og broens to brosektioner derfor var kørt ud til siden.

Herfra blev bilisterne vidner til, at den 19-årige kørte forbi dem i høj fart, kørte igennem vejbommen, der måtte repareres efter uheldet, og udover kanten, så han fløj omkring 20 meter igennem luften, før bilen landede på taget seks meter nede, men dog stadig et stykke fra kanalen.

Annonce

- Bilen kommer kørende i vestlig retning ad broen. Den er åben, men på vej til at lukke igen. Det bliver så på en eller anden måde overset, selvom bommen er lukket, og blinket kører, og bilen fortsætter lige gennem bommen og ud over kanten, sagde Torben Jakobsen, vagtchef hos Fyns Politi, i forbindelse med uheldet.

Grafik: Mikkel Petersen

Ifølge kommunikationskonsulent hos Fyns Politi Sunniva Pedersen-Reng har politiet endnu ikke afhørt den 19-årige mand. Men blodprøven viser altså, at han havde en for høj promille, da ulykken skete.

- Jeg kan ikke oplyse den præcise promille, men jeg kan sige, at den er et stykke over det tilladte, siger Sunniva Pedersen-Reng.

Intet galt med brosystemer

Odense Kommune tjekkede efter ulykken op på, at der ikke skulle være noget i vejen med de systemer, der informerer bilisterne, når Odins Bro er lukket for trafik, fordi et skib er ved at passere kanalen.

Vejbommen måtte udskiftes, efter den blev påkørt i forbindelse med uheldet. Foto: Michael Bager

Herfra lød konklusionen dog hurtigt, at alt fungerede, som det skulle, på uheldstidspunktet.

- Vi har været ude og kontrollere, at teknikken har fungeret, som den skal. Og det tyder alt på, at den har gjort. Der er jo også en del andre bilister, som holder tilbage, sagde Mie Brøchner, der er funktionsleder i afdelingen for Trafik og Mobilitet i Odense Kommune.

På nærmest mirakuløs vis slap den unge mand fra det voldsomme uheld med en hjernerystelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce