Annonce
Ugeavisen Øboen

Købmanden lukker i Lindelse: For få kunder, faldende omsætning og et fristende tilbud

Chano Clausen har besluttet at lukke købmanden i Lindelse. Allerede den 15. oktober skal han starte i et nyt job. Arkivfoto
Købmanden i Lindelse lukker på grund af faldende omsætning. Og da Chano Clausen fik et tilbud om et andet job, besluttede han, at tiden var inde til at lukke butikken.

LINDELSE: Tilbage i 2011 modtog Chano Clausen sammen med sin kone Stephanie Terndrup Turist- og Erhvervsforeningens iværksætterpris, fordi det unge par havde investeret alt, hvad de havde, i købmandsforretningen i Lindelse.

Parret har drevet købmanden i Lindelse i knap ti år, men på grund af faldende omsætning har de besluttet at lukke. Lørdag den 9. november bliver sidste åbningsdag.

Chano Clausen har længe kunne se, at det gik den forkerte vej for forretningen.

- Jeg vil ikke sige, at det har været en svær beslutning, for de seneste år har vi kunnet se, hvilken vej det ville gå. Vi har kunnet se, at omsætningen falder år for år. Og så har jeg fået et tilbud rent arbejdsmæssigt, som jeg ikke kan sige nej til. Derfor er beslutningen også lidt nemmere, siger Chano Clausen.

Allerede den 15. oktober starter han i det nye job, hvor han skal sælge industrimaling i en stor virksomhed i Vamdrup.

Chano Clausen har forsøgt at italesætte problemet med kunderne i butikken. Og han har lagt kræfter i at vedligeholde og renovere forretningen.

Vigtigt at støtte op

- Jeg synes, vi har gjort, hvad vi kunne for at tage dialogen med kunderne om, hvor vigtigt det er at støtte op. Hvis man vil have et stærkt lokalområde, må man også støtte de lokale forretninger. Da vi overtog forretningen, bar den præg af at være nedslidt. Og med de midler vi har til rådighed, har vi også gjort, hvad vi kunne for at få den renoveret, siger han.

Han har også gjort sit ypperste for at have et bredt sortiment af varer, men det er svært at have et kæmpe udvalg, hvis der ikke er nok handlende, forklarer Chano Clausen.

- Vi er måske lidt hæmmede af, at vi er en lille forretning med små 300 kvadratmeter, men jeg synes alligevel, vi har været gode til at have mange forskellige varer. Men jo mere handel, der er, jo større mængde forskellige varer kan man have. Så tingene følges ad, siger han.

En forretning som Min Købmand er afhængig af 100 procents opbakning fra lokalområdet, og det har ikke været tilfældet her, mener Chano Clausen.

Men han er ked af at måtte skuffe de kunder, som har benyttet sig af den lokale købmand gennem årene.

- Vi er glade for alle de gode kunder, vi har haft gennem årene, som virkelig gør en indsats for at lægge al deres dagligvarehandel ved os. Dem er vi selvfølgelig kede af at tage som gidsler i det her, men vi er nødt til også at tænke på os selv. Vi har også en hverdag, der skal hænge sammen, siger Chano Clausen.

Annonce

Lidt vemod i det

Hvordan har du det med at skulle lukke?

- Der er da lidt vemod ved det. Vi er gået ind i projektet, fordi vi troede, at vi kunne gøre en forskel. Da vi overtog butikken, var den også lukningstruet. Man bliver aldrig mega velhavende af at drive dagvareforretning, fordi de fleste varer har en lav avance. Men vi havde håbet, at vi kunne få en tålelig hverdag og en fornuftig butik ud af det. Når det ikke er sket, så må vi jo bare sadle om, siger Chano Clausen.

Glæder du dig til at begynde i det nye job?

- Ja, det gør jeg faktisk. Det var et tilbud, jeg ikke kunne sige nej til, og der er gode udfordringer.

Ifølge Chano Clausen har der ikke været nogen seriøse henvendelser fra andre om at overtage købmanden, som også har varetaget GLS-pakkeservice og medicinudlevering i området.

Annonce
Ugeavisen Øboen

Turister på Langeland undgår forvirring til sommer: Der bliver kun ét sted at hente cykelkort og fiskekort

Annonce
Ugeavisen Øboen

Jernbryllup

Annonce
Ugeavisen Øboen

Langelands stednavne

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Børn og voksne på safari på Langeland: "Dagplejens dag" markeret med optog, udstilling og lidt mundgodt

Ugeavisen Øboen

Sølvbryllup

Ugeavisen Øboen

Dødsfald

Ugeavisen Øboen

Forårskoncert i Skrøbelev Kirke med Gospelkoret Salos

Ugeavisen Øboen

Ledigheden falder igen: 121 færre arbejdsløse på Langeland end for et år siden

Ugeavisen Øboen

Hæsblæsende action med Doktor Strange in the Multiverse of Madness: Danmarkspremiere i Bio Langeland

Ugeavisen Øboen

Debat: Langelandske borgere gidsler i politisk spil på Christiansborg

Annonce