Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Louis Nielsen og Dansk Blindesamfund uddeler gratis beskyttelsesbriller mellem jul og nytår

Fyrværkeri er flot, men kan være farligt. Brug derfor beskyttelsesbriller når du ser på fyrværkeri. Louis Nielsen og Dansk Blindesamfund er gået sammen om at dele gratis beskyttelsesbriller ud op til nytåret. Pressefoto
Det gør de for at nedbringe antallet af øjenskader. Beskyttelsesbriller kunne have afværget en stor del af fyrværkeriskaderne sidste år.
Annonce

Nytårsaften: Husk beskyttelsesbrillerne, lyder rådet fra flere eksperter forud for nytårsaften.

Sidste år var mænd og drenge impliceret i 80 procent af alle fyrværkeriskader. To ud af tre bar ikke beskyttelsesbriller.

Derfor deler Louis Nielsen Ringkøbing og Dansk Blindesamfund gratis sikkerhedsbriller ud i butikken. Det sker i dagene mellem jul og nytår.

– Alt for mange kommer fortsat til skade nytårsaften. Mange af dem fordi de ikke bruger beskyttelsesbriller. Derfor kan det ikke siges nok, hvor vigtigt det er at huske dem – uanset om du er barn eller voksen, tilskuer eller selv affyrer fyrværkeriet, siger Søren Larsen og Jens Lauritsen, overlæger på Odense Universitetshospital og tilknyttet Ulykkes Analyse Gruppen.

I år gør Louis Nielsen sammen med Dansk Blindesamfund en ekstra indsats for at minde brillebrugere om, at deres briller ikke i sig selv beskytter mod fyrværkeriet.

– Vores beskyttelsesbriller er udviklet, så de både kan bruges af brillebrugere ud over brillerne og folk, der ikke bruger briller. For almindelige briller beskytter ikke og kan skabe en falsk tryghed, fortæller Gitte Brink, der er klinisk fagspecialist hos Louis Nielsen.

Af de 228 danskere, der pådrog sig fyrværkeriskader ved årsskiftet 2019/2020, fik ni personer øjenskader. Kun tre ud af ti af de tilskadekomne bar beskyttelsesbriller.


–Det er foruroligende så mange fortsat kommer til skade med fyrværkeri, da fyrværkeriskader kan følge én resten af livet. Jeg ved, hvor svært det er at leve uden syn. Med beskyttelsesbriller kan langt de fleste øjeskader dog undgås. Derfor har vi påtaget os et ansvar og deler gratis beskyttelsesbriller ud. Det er alt andet lige bedre at bruge sikkerhedsbriller én gang om året end blindestok hver dag resten af livet, siger Thorkild Olesen, Landsformand i Dansk Blindesamfund.

Jeg ved, hvor svært det er at leve uden syn. Med beskyttelsesbriller kan langt de fleste øjeskader undgås, siger Thorkild Olesen, landformand i Dansk Blindesamfund.

Louis Nielsen Ringkøbing opfordrer sammen med Dansk Blindesamfund og lægerne fra OUH byens borgere til at komme forbi og hente et par beskyttelsesbriller. Beskyttelsesbrillerne kan både bruges af ikke-brillebrugere, men også udenpå en almindelig brille, hvis man bruger briller i forvejen.

Butikken har et begrænset antal briller, og uddelingen sker efter først-til-mølle-princippet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce