Annonce
Ugeavisen Svendborg

20 år med CKC Strik: Garneventyr i evig udvikling

Charlotte Caspersen
Charlotte Køhler Caspersen har kombineret sine evner til at lære fra sig med sin livslange hobby og skabt en butik, som er vokset, siden hun åbnede for 20 år siden.
Annonce

Aldersforskellen er tæt på 70 år på de yngste og de ældste kunder hos CKC Strik på Store Byhavevej i Svendborg. Og det er netop sådan, indehaver Charlotte Køhler Caspersen gerne vil have det.

- Jeg vil ikke have en mormor-butik, hvor det hele roder, og akrylen står ud af hylderne, og det kun er de gamle, der føler sig tilpas. Her skal være indbydende og lækkert og fuldt af moderne modeller, fastslår hun.

Derfor sætter hun en ære i hele tiden at udvikle sig. Hun holder sig orienteret om moden, så butikken kan være klar med de nye farver, så snart folk begynder at efterspørge dem, og hun følger med i, hvilke teknikker, der bliver moderne.

For eksempel sælger hun mange opskrifter af den succesrige designer Mette Okkels, som  med mærket Petit Knit har gjort det populært at strikke trøjer oppefra og ned.

- Det har også påvirket de ældre kunder og givet dem nye udfordringer. Jeg syntes også selv, det var svært i starten, for man skal tænke modsat af, hvad man plejer. Men det er smart, fordi man slipper for en masse montering, som ingen rigtig bryder sig om, og det er spændende at lære noget nyt, siger Charlotte Køhler Caspersen.

Annonce

50 års erfaring

At der stadig er nyt at lære for Charlotte Køhler Caspersen, skal man nok være strikker for at forstå, for selvom hun kun er 55 år, har hun mere end 50 års erfaring. Hun lærte at strikke som fire-årig, og er forsat lige siden. Der skulle dog gå over 30 år, fra hun første gang havde et par strikkepinde i hånden, til det blev mere end en hobby.

Charlotte Køhler Caspersen spillede som stor pige fløjte i Peder Most Garden, og som 15-årig begyndte hun at undervise de yngre gardister. Siden uddannede hun sig til musikpædagog og underviste både i garden og på musikskoler. Først i 1994 prøvede hun at sælge garn som sommermedhjælper i Lise Kaas' Efterfølger i Møllergade.

Annonce

Har aldrig fortrudt

Da hun i 2000 flyttede sammen med sin mand, Frank Christensen, var chancen der for at vælge et hus med plads til en lille garnbutik. I begyndelsen havde CKC Strik kun åbent tre dage om ugen. Resten af tiden forsatte Charlotte Køhler Caspersen med at undervise, og hun havde også noget kontorarbejde.

- Men efterhånden som folk fandt ud af, at de kunne lide udvalget og betjeningen i butikken, syntes de, jeg skulle holde åbent hver dag. Det var en stor beslutning. Jeg holdt vildt meget af at undervise de unger. Når jeg ser Peder Most Garden i dag, kunne jeg da godt drømme om at være på sidelinjen, siger Charlotte Køhler Caspersen, som dog aldrig har fortrudt.

- Jeg bruger mine evner til at lære fra mig, når jeg skal vejlede kunderne. De skal have den hjælp, de har brug for. Hvis det tager en time at få styr på en opskrift, så er det det, vi gør.


Jeg bruger mine evner til at lære fra mig, når jeg skal vejlede kunderne. De skal have den hjælp, de har brug for. Hvis det tager en time at få styr på en opskrift, så er det det, vi gør.

Charlotte Køhler Caspersen, CKC Strike


Annonce

Gildesal til strikkecaféer

Siden er butikken vokset. Dels rent fysisk med et større butikslokale og en gildesal til de strikkecafeer, hun holder en eller to gange om måneden, dels i form af omsætning og personale.

Jubilæumsreception

Den 7. august klokken 11-16 holder CKC Strik jubilæumsreception for familie, venner, kunder og forretningsforbindelser. Der vil være "lidt godt til både de tørstige og de lækkersultne.

Adressen er St. Byhavevej 43, Svenbdorg.

CKC Strik har - udover Charlotte Køhler Caspersen selv - en fuldtidsansat, en medarbejder på halv tid, en fleksjobber og en kontoransat, som arbejder halvt for garnbutikken og halvt for Charlotte Køhler Caspersens mand, som har et transportfirma.

Der er god brug for alle hænderne, for CKC Strik har over 100 ekspeditioner på gode dage.

Desuden har Charlotte Køhler Caspersen 12 opstrikkere, der strikker modeller for hende.

12 strikkere hjælper Charlotte Køhler Caspersen med at strikke modeller, men monteringen står hun og butikkens personale selv for. Foto: Hans-Henrik Dyssel

- På den måde kan vi have mange modeller hængende i butikken, så folk kan prøve. Det er jo rart, før man beslutter, og man vil bruge pengene og tiden på det, siger hun.

Fløjten har hun lagt helt på hylden, og paradoksalt nok har hun også sjældnere strikkepindene mellem hænderne end før.

- Jeg strikker ikke længere en trøje på en weekend, og jeg har ikke holdt tre ugers sammenhængende ferie i 20 år. I starten kunne jeg strikke mellem kunderne, men det er der ikke tid til i dag. Men det gør ikke noget. Med butikken er mit arbejde og min hobby smeltet sammen. Det er så tilfredsstillende at se, kunderne får ud af det, og den største cadeau i branchen er jo, at folk kommer igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Ny bykunst i gaderne

Annonce