Annonce
Ugeavisen Svendborg

Sorte bælter til lokal karateklub

De fire lokale karatekæmpere, som nu har fået sort bælte. Privatfoto
Annonce

Svendborg: Fire unge medlemmer fra karateklubben Svendborg Shotokan Karate-do Kai har netop fået det sorte bælte under en graduering i København.

På grund af coronasituationen måtte de fire forberede sig på en noget speciel måde. Først blev den oprindelige gradueringen i marts aflyst, og herefter blev der lukket for adgang til den folkeskole, hvor klubbens træning foregår.

- Derfor blev træningen rykket udendørs på græs og asfalt. Men eleverne holdt momentum og bestod i fin stil, fortælles det i en pressemeddelelse.

”Shotokan” er verdens mest udbredte stilart indenfor karate og den eneste, som er godkendt af den japanske regering. Shotokan karate blev introduceret i Danmark i starten af 1950 af en udsendt fra Japan Karate Association (JKA).

Den japanske instruktør (sensei) hed Kobayashi, og han fik en elev, Jørgen Bura-sensei der lige siden har defineret Shotokan JKA karate i Danmark. Han er nu over 80 år og absolut ”still going strong”. Jørgen Bura-sensei stod også i spidsen for det panel, der graduerede de unge fra Sydfyn. Jørgen Bura-sensei er den eneste ikke-japaner med den høje grad af 8. dan.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Nils Holgersen flyver igen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

"Bølge" af ny bykunst

Ugeavisen Svendborg

Hjælp til følsomme fødder

Ugeavisen Svendborg

Pengegave til maritimt museum

Ugeavisen Svendborg

Vintagemode fra aflyst modeshow

Annonce