Annonce
Ugeavisen Vejle

Ford i Vejle skal levere bilerne: Showroom på hjul gearet til eksporteventyr

Jonas Krogh, Bøje & Brøchner, leverede i sidste uge de første tre biler til Green Energy. Karl Andreassen, direktør i Green Energy, regner med at skulle investere i 120 biler, der skal køre som showrooms i hele Europa. Foto: Flemming Larsen
Firmaet Green Energy på Niels Bohrs Vej 2 har skiftet det fysiske showroom ud med tre biler med deres produkter. Bilerne har solcellepaneler på taget, og producerer selv strøm til stikkontakterne i de rullende showrooms.

Vejle: Det vejlensiske firma Green Energy har sammen med bilforretningen Bøje & Brøchner valgt at køre tiden efter corona-pandemien i møde. Green Energy, der leverer solcellepaneler til alt fra små håndværksmestre over campister, kurerfirmaer, busselskaber til autobranchen, oplevede i forbindelse med corona-nedlukningen, at salget gik i stå fra dag til dag.

Green Energys forretning går ud på at sælge mobile, bøjelige og robuste solcellepaneler. De limes fast på busser, varebiler og skibe og kan hjælpe til med at producere strøm.

- Vi kunne ikke længere invitere til kundearrangementer, det forbød forsamlingsloftet os, men i stedet for at sætte os ned med hænderne i skødet, valgte vi at få bygget tre biler med hele vores produktsortiment.

Green Energy har skiftet sit fysiske showroom ud med tre rullende showrooms, så man under pandemien kan komme ud til kunderne. Foto: Flemming Larsen

- Vores teknikere kan nu besøge kunderne. Vores showroom er kommet på hjul, og bilerne er blevet udstyret med vores solcellepaneler på taget, så vi kan producerer strøm til stikkontakterne i bilerne, forklarer medejer af Green Energy, direktør Karl Andreassen.

Et eksporteventyr

Det er bilforretningen Bøje & Brøchner, der sammen med en samarbejdspartner har fået bygget og leveret de første tre biler til Green Energy.

Bilerne er som nævnt udstyret med solcellepaneler på taget, så Vejle-firmaet kan præsentere deres produkter i de rullende showrooms uden risiko for, at bilernes batterier bliver suget flade for strøm, så bilerne ikke kan starte igen efter præsentationen.

Green Energys rullende showroom har solcellepaneler på taget, og producerer derfor selv den strøm, der skal bruges ved præsentationerne for kunderne. Foto: Flemming Larsen

Og ifølge Karl Andreassen blæser der helt nye vinde for firmaet.

- Det, at kunderne kan se, at vi selv producerer strøm til vores showroom på hjul, har gjort det noget nemmere at sælge vores solcellepaneler. Samarbejdet med Bøje & Brøchner i Vejle har samtidig udviklet sig til et eksporteventyr, forklarer  Karl Andreassen.

Moderselskabet for Green Energy er norsk, men det europæiske hovedkontor har adresse på Niels Bohrs Vej 2 på Nørremarken i Vejle.

Det betyder, at Ford-forhandleren på Boulevarden skal levere de rullende showrooms til hele Europa, nemlig godt 120 biler.

Annonce

Oplæres i Vejle

- Tanken er, at teknikere fra hele Europa flyves ind til Billund. I vores europæiske hovedsæde i Vejle får de tre ugers oplæring i vores produktsortiment, og herefter får de så bilnøglerne til deres nye arbejdsplads udleveret hos Bøje & Brøchner, inden de triller hjem til eksempelvis Tyskland, Holland og Belgien.

Green Energy har oplevet en stor interesse for deres produkter, og de har modtaget både norsk og dansk kapital.

Herhjemme har blandt andre Vækstfonden skudt penge i Vejle-firmaet.

- Vi forventer at tidoble vores omsætning her i Vejle i indeværende regnskabsår, og inden for de næste fem år forventer forventer vi at omsætte for godt 900 millioner kroner. Medarbejderstaben her i Vejle tæller i dag fem, det antal vil vokse til 25 - plus de 125 rullende teknikere rundt om i Europa, siger Karl Andreassen.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Skyttehuset får livvagt

Annonce